Pentru cei cu... capre!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Vaaai, Lorena, ce subiect dulce si frumos!
Cand o sa fiu eu mare, caprite o sa cresc :-)

Stii ce m-am gandit? Avand in vedere ca stiu sigur ca voi nu o sa papati iedutii , nu ar fi bine sa consulti un veterinar? ma gandeam ca si la caprite se pot aplica metodele de la caini si pisici, nu?
In plus, daca iti cumperi numai femele, cred ca e bine de intrebat cum se comporta in perioada de imperechere si cat este de nesanatos pentru ele daca nu fac ieduti.
De ex., stiu ca la caini, femela este suficient sa faca o data in viata puiuti. Daca nu face niciodata, pot aparea mari probleme de sanatate.
Poate se aplica regula si la caprite. Face fiecare ieduti cate o singura data, gasiti voi cui sa ii dati si gata, ati scapat! :-)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

ML, daca ar citi sotul ar spune: "Vezi? Se poate!" Fiica-mea, e inspirata de Heidi si sotul, impins de "laptele bun de capra", ii promite aproape in fiecare zi o capra pentru cand o sa ne mutam si noi la tara (casa e inca in constructie)
In afara de caine, gaini, iepuri...
Dar! Cine mulge capra ca eu nu ma vad deloc sa ma trezesc dimineata si sa ma duc la muls de capre!!!! Apropo cat dureaza mulsul la o capra? Ce faci cu caprele cand pleci de acasa pe o perioada mai lunga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

quote:
Originally posted by ML

Iubitoare de ieduti,
ieri am ajuns la Zoo si am mangaiat niste caprite pigmee africane. Erau o scumpete!
Iote iedut dezmierdat de alt... iedut:

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/?action=view¤t=100_2493.jpg
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Ce ieduti mici si scumpici!!!
si fiica-mea a avut parte de o caprita la tara intr-o vara, nu va spun cat a alergat-o.
La muls il chemam pe bunicul din poveste nu?
Neaparat trebuie scaunel de lemn pentru nepot/a.
Succes la tranzactie, da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Si familia sotului meu a avut foarte multe capre.Copil fiind a fost pus mai tot timpul sa le pazeasca.De la el stiu ca aceste animalute au un miros urat si ca mananca tot ce prind ,adica rod tot in calea lor.Povesti asa frumoase ca ale voastre n-am auzit,cu caprite destepte dar branza am mancat si e super -buna.Poate barbatu-meu avea turma prea mare ca sa stea sa dreseze sau sa alinte vreo caprita,dar dupa ce am citit de la voi ,sunt tare tentata sa-mi cumpar un iedut.Trebuie doar sa ma lamuresc cum e cu mirosul lor.
Mult succes ML,si cand vei fi la casuta ta ,daca pe acolo nu exista am sa-ti trimit o crenguta de malin ,sa o inradacinezi si sa ai copaci mari in scurt timp ,dar si cea mai minunata mireasma, de la forile lui!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nuuu, Rufus, Denizel nu vrem sa taiem iedutii! Dar nici sa le sterilizez nu-mi vine. Nu cumpar pana nu-mi fac "planul".
Pet, ce dragut, va mutati la tara? Musai sa cumparati! Sotul meu iese la pensie, asa ca are cine le "peria". Mai vedem cu mulsul...
He, he Zana cu siguranta ca vom aduce si scaunele pt. cei mici.
Cici parca mi-ai citit gandurile... Sper sa avem si un malin. Multumesc pt. gandurile frumoase!
Mirosul de la Zoo mie nu mi s-a parut ingrozitor. Adica era ceva pe acolo, dar nu sa te tii cu mana de nas. Iar copiii toti erau gramada pe ele periindu-le. Una mititica, dupa ce a "dat" buna ziua s-a dus la sot si a inceput sa-i roada tacticos un siret. Le lega, o lua de la capat..
Revin... Cici mi-au placut mult pozele voastre, zapada, gradina cu liliac, fata cu spuma in par, curcubeele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

ML, tot in faza de proiect esti cu capritele?uite din pacate nu am mai intrat pe subiectul asta si am uitat sa o intreb pe mama de chestia cu sarea.Dar daca mi ai intrebari eu maine sun acasa si o intreb.Ce pot sa-ti zic ca mama e tare incantata de ele, acum nici nu stiu cate mai are,stiu ca la inceputul primaverii ii fatasera cam toate, adica avea vreo 6 sau 8 capre,care la randul lor au facut cate 2 puiuti, asa ca....fa putin socoteala
Duc dorul casului de capra, laptele parca mai mult imi place de vaca,poate ca-i mai gras.Eu am ramas fixata de mica, nu-s de ce ca laptele de capra cand e mult e rece,nu cald ca cel de vaca de bun era laptele proaspat mult....o bunatate.Pacat ca drumul e prea lung si nu se poate pune pachet ca o puneam pe mama sa-mi trimita cas.
Oricum daca mai ai ceva intrebari , (acum chiar nu mai uit) eu maine o intreb pe mama.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ML, ati luat capre???

Am uitat sa mentionez ca noi si la gradi avem 2 capre si 2 porci!!! hihi...
Sunt "pet" pt copii din gradinita si din scoala, le vizitam aproape in fiecare zi, copiii le mangaie, le hranim (dar nu bem lapte de la ele...cred de fapt ca nu le mulge nimeni...chiar nu mi-am pus pb asta!!!)

Cat despre tuns, la inceput iese cam ciopartit, nu e foarte estetica capra, dar mancar e tunsa, dar apoi te obisnuiesti cum trebuie tunsa si iese din ce in ce mai bine!!!! Iti trebuie doar o foarfeca speciala si rabdare!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

quote:
Originally posted by ML

Pet, ce dragut, va mutati la tara?

Da, abia astept! Deocamdata ne ducem doar in weekend sa lasam copii sa se joace in nisip si noi sa facem friptura. Fiica-mea (3 ani si jumatate) stie sa recunoasca copacii de pe acolo, si e foarte pasionata de "cultura ei" de capsuni.
Eu imi simt copii fericiti cand mergem la tzara, la iarba, soparle si fluturi si poate, ca sa-i vad fericiti in continuare probabil o sa ma trezesc dimineata sa mulg capra.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tumpi

ML, tot in faza de proiect esti cu capritele?uite din pacate nu am mai intrat pe subiectul asta si am uitat sa o intreb pe mama de chestia cu sarea.Dar daca mi ai intrebari eu maine sun acasa si o intreb.Ce pot sa-ti zic ca mama e tare incantata de ele, acum nici nu stiu cate mai are,stiu ca la inceputul primaverii ii fatasera cam toate, adica avea vreo 6 sau 8 capre,care la randul lor au facut cate 2 puiuti, asa ca....fa putin socoteala
Duc dorul casului de capra, laptele parca mai mult imi place de vaca,poate ca-i mai gras.Eu am ramas fixata de mica, nu-s de ce ca laptele de capra cand e mult e rece,nu cald ca cel de vaca de bun era laptele proaspat mult....o bunatate.Pacat ca drumul e prea lung si nu se poate pune pachet ca o puneam pe mama sa-mi trimita cas.
Oricum daca mai ai ceva intrebari , (acum chiar nu mai uit) eu maine o intreb pe mama.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Oooo, cate caprite are!!!
Pai nu-mi mai vine nimic in minte. Poate doar daca manaca si usturoi,... asa ca am si eu un fix cu usturoiul si cred ca-i bun la toate si nu mai umblu cu ele pe la doctori.
Uite hai sa te mai intreb o prostie. Oare se poate face si lapte batut, unt si smantana din laptele de capra?
Unde stai? Cumpara si tu caprite si fa cas ca sa nu mai tanjesti dupa al mamei!
Multumesc de aducere aminte !
P.S. Asteptam intai sa avem casa gata prin toamna si apoi o luam usurel, intai gainuse, un grajd si apoi caprite. Daca ne tine punga si sanatatea...

Mergi la inceput

Sanziana si unde le tineti mai la scoala? Cred ca-s ciucure copiii pe ele.
Eu ma gandeam la masina de tuns. Oare merge? Sper ca barbatul sa aiba grija de asta, mai ales ca are ceva experienta de la catei.

Bravo mamica buna Pet! Hai nu zau, ne intalnim peste ceva timp (1 an???) la un sb. de genul "Tarani din toate tarile, uniti-va!"? Uite poate se muta si Lorena, tiza mea , mai e o fata in Portugalia (Deam), Adriana prietena mea (da???), Boticelina (Constanta), experta in pomi, nume peste care am dat din intamplare. Sunt sigura ca mai sunt si altii.
Mai o frunza de vita de sarmale, o paine la cuptor sau un curcanel salbatic, de se lasa prins... hi, hi! fiecare sa vina cu ce are!
Da, este varsta perfecta pt. un copil sa descopere insectele, animalele, natura (si ai mei, ca fetita ta cu soparlele... azi s-au jucat cu 2 broaste. Le-au adus viermisori si tantari si ele nu vroiau si pace sa se atinga de delicatese).

P.S. Pet, asa-i ca tu esti fata cu dragalasa blonda cu codite si baietelul mititel pe care vroiai sa-i "transformi" in zanita si spiridus?

Mergi la inceput