Cum vand masina?

Cum vand masina? | Autor: madishor

Link direct la acest mesaj

Imi vand masina, am gasit cumparator si acum nu stiu ce trebuie sa fac mai departe. Nu reusesc sa imi amintesc ce a trebuit sa fac atunci cand am cumparat-o asa ca va intreb pe voi:
# de ce acte am nevoie pentru vanzare
# unde trebuie sa ma duc cu ele
# care sunt pasii
# exista cumva firme care se ocupa de tot tambalaul? tin minte ca era foarte mancator de timp procesul si as plati cu bucurie un ban in plus numai sa nu stau la cozi

multumesc,
madishor cu capu'n nor

Life is a journey. Wear comfortable shoes.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din cate stiu eu:
- la cei ce dactilografiaza in Udristei, iti completeaza o fisa dupa caretea masinii, cu care te duci la directia de taxe si impozite, sa-ti puna o viza ca ai platit impozitul;
- tot de la dactilo cumperi contractul de vanzare-cumparare, ei ti-l completeaza cu datele voastre, ale masinii (este prezent si cumparatorul); in partea a doua, contractul are si formularul pentru radiere. Se completeaza si rubricile din caretea masinii coresp. vanzarii.
- impreuna stati la coada, politistul iti ia talonul, va pune sa semnati, teoretic ia si numerele (daca nu vrei sa le lasi celuilalt) si...gata. Bineinteles, aveti buletine.
Asta ca sa ai idee. Nu strica insa sa mergi pana in Udristei; la primul chiosc ti se va spune exact ce ai de facut, poti intreba daca exista si varianta cu cineva sa se ocupe.
Din experienta mea, spre seara e mai liber la ghisee.
Sper sa fi fost cat mai exact.

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

inarmeaza-te cu multa rabdare la udriste. trebuie k tu sa radiezi masina de la politie si de la circa financiara k noul proprietar sa o poata inscrie.
mare atentie la completarea actelor k mie mi-au gresit cei de la tehnoredactare o litera la nume si a trebuit sa iau coada la rand sa-mi modifice si sa puna o stampila k e modificarea legala
cum spunea si rufus, exista si varianta ca cineva sa se ocupe de asta pt tine dar nu se merita cred (la toate ghiseele de la udriste scrie "radierea se face pe loc dupa depunerea actelor. nu acceptati intermediari" si "inmatricularea se face in max 48 ore de la depunerea dosarelor. nu acceptati intermediari". acum fiecare face cum crede.
sa ai copii dupa toate actele
cat despre..cand e mai liber...in jur de ora 19
vezi k vinerea au program numai pana la 16:30 si sambata pana la 12
cu speranta k ti-am fost de ajutor..succes!

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Multumesc mult! Va spun marti daca s-a schimbat ceva.

madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

ce vesti ne dai? ai rezolvat? ai infruntat cozile imense de la Udriste?

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Gata! Am vandut masina!
Ordinea:
- te duci cu cumparatorul, cartea de identitate a masinii si buletinele la birourile de acte din fata politiei din Udriste si intocmesti actul de vanzare cumparare si ti se da o fisa pe care trebuie luate vizele de la administratiile financiare ale vanzatorului si cumparatorului, cum ca nu au datorii
- se iau vizele de la administratiile financiare
- te intorci cu vizele si copii de la buletine, carte de identitate la biroul de radieri si radiezi masina (aici e mega-coada)
- aici primesti un fluturas de dus inapoi la administratia financiara
- pentru inscriere e nevoie de o dovada a identitatii masinii de la RAR. Eventual se poate face asta inainte de vanzare pentru ca altfel cumparatorul e obligat sa isi ia numere provizorii
- restul e treaba cumparatorului, deci noi nu am mai avut treaba cu ele

multumesc din nou,
madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

readuc acest subienct in discutie.
A vandut cineva recent o masina sa imi spuna si mie care sunt pasii?
trebuie sa vand urgent o masina
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

1.copmletezi fisa de inmatriculare cu numele vanzatorului + fact sau cv- vezi ca se poate descarca si de pe net

2. te duci cu talonul , cartea de identitate la adm. financiara a sectorului (sper ca nu stai in 5 ca-i jale si trebuie sa prezinti tu chitantele pentru plata impozitului platat anii anteriori)

3. inmanezi actele cumparatorului si el merge la sediul din Pipera si isi inscrie masina pe numele lui (daca vrei sa-ti pastrezi placutele de inmatriculare , te prezinti si tu)

http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-i-inmatriculri-auto/264.html poate gasesti si aici informatii :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Eu nu am vandut nici o masina,dar tocmai am cumparat una,asa ca pot sa-ti spun pasii pe care i-am urmat:
-am mers cu vanzatorul,cu toate actele masinii,la Udristei,in parcare,unde sunt cateva rulote,care se ocupa de astfel de treburi.Acolo,am facut contractul de vanzare-cumparare,eu(cumparatorul) am incheiat asigurarea RCA,pe seria de sasiu a masinii,si ne-au pus in ordine toate actele care ne trebuiau pe mai departe.Toate actele si copiile ne-au costat in jur de 30 lei(am platit eu).
-apoi,am mers cu vanzatorul la administratia financiara de care apartinea el,sa radieze masina si sa scoata certificatul fiscal(toate actele care i-au trebuit acolo,le-a avut puse in ordine de cei de la Udriste)

Dupa astea,el n-a mai avut nici o treaba cu mine...eu am mers la adm financiara de care apartin sa-mi inscriu masina,si de acolo la politie,sa-mi inmatriculez masina(nu a necesitat prezenta vanzatorului).

Sper ca te-am ajutat putin,oricum,eu cred ca merita sa mergi la astia care se ocupa de acte auto,nu costa mult,si iti aranjeaza ei toate actele...te scapa de mari batai de cap.

Bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

MULTUMESC PT raspunsuri.

Mergi la inceput