remi - regurile de joc

remi - regurile de joc | Autor: Sanca

Link direct la acest mesaj

Vreau sa stiu si eu daca exista niste reguri standard pentru jocul de remi. Daca nu, am putea sa venim aici, cu regurile pe care le stim.
De exemplu noi jucam remi, pe etalate. Etalarea este la 45 de puncte. Jockerul este 50 de puncte in orice formatie. Se poate lua numa sa faci o alta formatie imediat, si nu-ti poti refolosi propriul jocker. "Trenul" se poate rupe, dar piesa de unde il rupi trebuie folosita in formatie, cu 2 piese de pe tabla. Inchiderea e 50 de puncte, daca inchizi cu jocker se dubleaza punctele. Capacul este 50 de puncte. La etalare trebuie sa ai neaparat o suita.

Voi cum jucati remi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Initial creeata de Sanca
La etalare trebuie sa ai neaparat o suita.

si o tertza!

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Cu Tertza m-am contrazis cu mama mea, o seara intreaga. Asa stiam si eu suita si tertza.

Acum, mai am o intrebare. Care sant regurile cand joci pe tabla? Am vagi memorii de termeni ca bicolor, mozaic, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Invatati-ma si pe mine remi, please!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

ca sa fie mai cumplicat, noi avem o regula care e cam asa: de exemplu daca atuul este 1 de rosu, atunci 2 de rosu este joker-ul, iar jokerul piesa (fetzisoara) este 2 de rosu. pentru ca treaba asta te poate deruta, la inceput se mai intampla sa dai jos (sa pui la tren) jokerul, in cazul asta 2-ul de rosu. daca se intampla acest lucru si un jucator observa, striga JOKER JOS si atunci nu se mai poate rupe trenul.

o alta regula pe care o aplicam noi este aceea ca nu poti lipi piese la propriile formatii.

alta: la o formatie, de ex: 2-3-4, poti lipi o piesa sau mai multe, dar numai daca le lipesti pe toate o data. mai explicit, la formatia pe care am spus-o se poate lipi 5 si formatia se inchide, ad nu se mai poate lipi 6, decat daca 5 si 6 se lipesc in acelasi timp. stiu ca se mai joaca si altfel, ad cine lipeste 5 il ia pe 4 si asa formatia ramane deschisa, altcineva poate lipi 6 si tot asa, dar dupa cum am spus noi mai complicam lucrurile.

doacamdata atat

Marina 16+

burtika

Mergi la inceput

Marina, daca inteleg bine, voi jucati cu 4 jokeri (2 ai jocului si 2 decisi de atu). E o idee.

Delia, eu nu prea ma pricep sa dau instructiuni in scris la jocul de remi. E un joc frumos si usor, numa ca fiecare familie joaca cu regurile ei, ceea ce-l face si mai interesant. Cel mai usor de invatat e sa gasesti pe cineva care stie deja, si prinzi jucand.

Revin iara cu intrebarea de mai inainte. Cum se joaca pe tabla, fara etalare?

Mergi la inceput

Sanca nu jucam cu 4 jokeri, ci cu 2, respectiv cartea care urmeaza atuul. asa cum am spus daca atuul este 3 de negru, atunci jokerul este 4 de negru- cartea in sine, iar jokerul ca si carte (fetisoara)devine 4 de negru carte. jucam in "campionat" de 13 jocuri, pt ca sunt 13 carti (numere) si atuul nu se repeta, asta ca sa fie mereu alt joker. acum ai inteles???

noi pe tabla jucam fara sa facem tren, luam carti din gramezile de cate 7 piese, dar cartea pe care trebuie sa o dam jos nu o punem in tren ci fiecare jucator isi face o gramada. cartea pe care o dai jos poate fi luata numai de cel din dreapta ta. se poate inchide inferent daca ai numai terte sau numai suite, iar punctele nu le numaram, ci se pune jocul.

Marina 16+

burtika

Mergi la inceput

OOOOO, acuma inteleg cum sta partea cu jockerii... Prea complicat.

Vreau sa stiu si eu punctajul daca il are cineva la jocatul pe tabla. Bicolor, tertze, mai stiu ca era ceva de la 1 la 14 plus 1 la sfarsit, unde 1234 sant de diferite culori, apoi restul cum o fi, numa culoarea sa nu se repete. Mai se poate juca si duble.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sanca

Vreau sa stiu si eu punctajul daca il are cineva la jocatul pe tabla. Bicolor, tertze, mai stiu ca era ceva de la 1 la 14 plus 1 la sfarsit, unde 1234 sant de diferite culori, apoi restul cum o fi, numa culoarea sa nu se repete. Mai se poate juca si duble.

la asta chiar nu pot sa te ajut, nu stiu.

Marina 16+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

sanca - din cate imi aduc eu aminte monocolor - 2000 pct., bicolor - 1000 pct., iar mozaic (asa cum ai explicat tu) - 500 pct. Si, bineinteles, se dubleaza daca inchizi cu 1 (de orice culoare) sau jocker. Eu asa stiu.

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

Heeei
Dar nu stiti cumva daca exista sa joci remi on line???
Ca eu joc table

IOANA 2006(1an si 2 luni)

Mergi la inceput