Raspunsuri - Pagina 2
elyanne spune:
Doliu este de 40 de zile. Am intrebat preotul.
S-a mai nascut o stea
asi spune:
Condoleante.Dumnezeu sa o odihneasca!
Cred ca e la libera ta alegere daca sa poti haine negre un anumit timp.Insa doliul ii vei purta totdeauna pentru ca nimeni nu poate inlocui o mama.
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
anaisanais spune:
Condoleante si Dumnezeu s-o aiba in paza Lui!
Doliul se poarta atata vreme cat simti nevoia; mie mi-a murit copilul, iar sotul meu nu a putut nici o secunda macar sa puna ceva de culoare neagra pe el; eu inca mai port negru sau culori inchise, desi a trecut timp de-atunci. Sufletul tau este singurul care hotaraste cum sa te manifesti in exterior.
Daca este importanta gura lumii( sunt si oameni care se tem de acest cenzor!), la rudele de gradul I se poarta doliu 1 an.
Dumnezeu s-o odihneasca!
olim spune:
Condoleanta .Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
Eu cred ca doliu trebuie purtat in suflet si nu in haine.Aici de exemplu cand moare cineva , toti merg la mormantare cu ce vor, aproape nimeni nu este in negru, cu atat mai putin in negru total.Eu cred, dar nu sunt%, ca doar ortodoxii asociem culoarea neagra cu doliu si lumanarile cu mortii!
Eu cand a murit mama mea am umblat 6 saptamani in negru total, dupa care a devenit o obisnuita in a-mi cumpara haine inchise la culoare.Si acum multa lume ma intreaba daca inca dupa 6 ani mai port doliu?Imi plac culorile inchise, si de aceea le port, nu pentru doliu.
Eu cred ca depinde de tine .
capra cu trei iezi spune:
condoleante si Dumnezeu s-o odihneasca in pace. un timp va trebui sa porti negru (40 de zile cum au mai spus si fetele- cel putin), apoi vei putea purta ceva tot inchis: bleumarin, maro inchis.
durerea pana la urma e in suflet.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
Oana_B spune:
Condoleante
Cand a murit mama o vecina mai sfatoasa mi-a zis ca ori tin 6 saptamani (cat e asta 40 de zile?) ori tin un an ca cica nu e bine sa il port, dupa aia sa-l las si dupa aia iar sa port. Asa ca am purtat 6 saptamani.
Cum zicea danyce mai sus de doliu indelungat, aveam o alta vecina pe scara careia i-a murit sotul demuuult prin anii 80, a imbracat doliul si nu l-a mai lasat niciodata.
Oana_B
Ana-Maria21 spune:
In primul rans condoleante...si eu sunt de acord cu fetele ca doliu se poarta in suflet......deci daca nu vrei nu purta...cand a murit bunica mea acum 2 ani eu am purtat doliu decat cand ma duceam la tara(ca sa nu vb lumea...stiti cum e la tara)...dar doliu in suflet am si acum dupa 2 ani.Nu te mai gandi ce zice lumea.....De parca o sa o inlocuiasca ei pe mama ta.....deci fa ceea ce crezi tu ca e mai bine.
gabi66 spune:
Condoleante si Dumnezeu sa o odihneasca!
Poti purta si alb mai ales ca e asa de cald acum.
Tu trebuie sa simti cel mai bine cum trebuie sa faci!Nu te lua dupa gura lumii.Sunt sigura ca nici rosu nu ai putea sa pui pe tine la ora actuala.
Nu te supara pe mine sau te poti supara, dar cati ani ai?
catrinik spune:
Am trecut si eu prin asta.. cu tata...
Nu am purtat doliu nici macar o zi.
Durerea era prea mare ca sa-mi pese de culoare...