Stie cineva? taxe auto second- hand

Stie cineva? taxe auto second- hand | Autor: RUXMAX

Link direct la acest mesaj

Buna ziua stapanilor de cai (putere)

Am nevoie de un sfat: voi primi (in noiembrie probabil), din Austria un Ford (uzat) fabricat 2000, cu peste 100.000 km la bord (nu stiu modelul si capacitatea cilindrica, dar le pot afla).
Intrebarea este: ce taxe sunt si ce sume (cu toatele: vamale, de inmatriculare etc).
Merita sa-l iau in conditiile in care taxele sunt f ridicate? Sa mai astept pina in 2007?
Oricum voi da pe el cca 3000 de euro deci sunt in mare dilema daca sa accept "cadoul" sau nu.
Multam.

Ruxandra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Daca merita, asta numai tu stii, dupa ce faci comparatii cu ofertele de la noi.... Pot sa ti redau din experienta mea personala :
- opel meriva 28oct04 1.7 tdi 25miikm 9500e factura originala (Fr)
inmatriculat aici pe firma am platit taxe vamale pe care le poti calcula si tu in functie de caracteristicile masinii www.gpi.ro/inc/taxevama.php" target="_blank">aici. Si ca sa nu ma intind inutil, cu tot cu asigurari (ba chiar iti pot insuma si fotocopiile facute pentru diversele formalitati) am ajuns la peste 100 milioane platite in Ro pentru inmatriculare. Insa masina mea e aproape noua (dupa Rar a trebuit sa i schimbe data fabricatiei din oct04 in 05 ceea ce mi-a ridicat asigurarea mult, plus ca la mine, pe persoana juridica am avut taxele oricum mai mari) si nu-mi pare rau c-am luat-o.

, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Si eu vreau sa-mi iau masina din Germania, second-hand, dar o masina cu motor mic, max 1500 cmc, iar valoare de achizitie 3000 E.
Din cele aflate, stiu ce se plateste, acciza, TVA, dar am aflat si de o taxa de mediu, nou aparuta si ca o mare parte din cei care aduc masini in tara au fost nevoiti sa le lase in vama, aceasta taxa avand valoarea cat masina.
Stiti ceva?

Bufi

Mergi la inceput

asta ar trebui sa fie taxa pentru masinile fara eur1. fara de care platesti 30% din valoarea masinii...

, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

BUNA!

Nu stiu ce taxe se platesc acum, dar dupa 1 ian 2007 sigur se plateste una in plus si destul de piperata. Chiar ieri a aparut in Monitotul Oficial, modificari la Codul fiscal si s-a introdus o noua taxa pentru masini care se calculeaza in functie de capacitate, de anul de fabricatie si de tipul euro. Pentru o masina noua, euro 4 este in jur de 150 euro, dar cu cat este mai vechi si cu mai putin euro (2, 3) poate sa urce si la 500-600 de euro. in plus, tot de la 1 ian, se scumpeste inmatricularea care acum este pana intr-un mil, iar dupa 1 ian poate sa ajunga la 15 mil.

Concluzia mea este ca dupa 1 ian 2007 taxele vor fi si mai mari decat acum. Cred ca cel mai bine te interesezi pe site-uri de masini sau la cineva care a adus de curand o masina.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Ce stiti de OMF 1076/ 2006?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

Multumesc, pentru raspunsuri.
Eu nu platesc cumparatul masinii oficial, adica e un "cadou" la care contribui cu o suma oarecare (3000 de euro). Daca ar fi sa mai aduag inca cca 3000 ( din ce aud pe aici) inseamna ca ma duce cam la multisor, si e destul de uzata ca sa merite.
Mai vad eu...

Mergi la inceput

pei de-aia ti-am dat link-urile, ca sa vezi la cat te duce... Eu ti-am zis, la masina aproape noua (1 an vechime si 25 mii km) am platit 100 de milioane!!! Asta nu inseamna ca si la a ta platesti la fel! Sunt taxe care nu depind de capacitatea cilindrica sau de anul de fabricatie, deci pecare le vei plati si tu, dar, ca sa-ti faci o idee, 60mil600 din astea 100 am dat numai pe formalitatile vamale !!! (tva si accize!) .. restul pui si tu asigurari (cam 12 mil) si nu te duci la dublul pretului masinii, totusi.. Important e sa cunosti capac cilindrica si anul de fabr (plus combustibilul si daca o vei achizitiona ca persoana fizica sau juridica) si ai aflat din tabelul pe care ti l-am dat link in primul mesaj cat platesti vamuiri. Care de fapt atarna cel mai greu in pret...

, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput