Vreau sa-mi iau masina

Vreau sa-mi iau masina | Autor: goldi

Link direct la acest mesaj

De fapt sa mi-o schimb.
La tv, in diferite emisiuni am auzit lucruri contradictorii despre cresterea/scaderea preturilor la masini sau despre cum va fi influentata piata de leasing dupa celebrul 2007.
La economie sunt paralelisima, asa ca lamaruti-ma, sa ma grabesc sau nu ?

Pot sa pun un emoticon ?

Sau nu ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

Si eu exact asta vreau sa fac ! Si imi pun aceleasi intrebari ! Plus ma intreb cum va fii cu masinile aduse din Germania dupa schimbarea taxelor astea.
Cred ca un dealer de masini ne-ar putea lamuri. Ei sunt in general foarte informati in legatura cu tot ce tine de domeniul lor. Si normal de altfel..
Sfaturi nu pot sa-ti dau ca habar nu am nici eu -dar m-am gandit sa aduc subiectul pe prima pagina, ca doar lo vedea vreo dealerita de masini.
Lucreaza cineva la o reprezentanta auto ?

Va multumim.

------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Intelg ca sistemul de leasing se va schimba, in sensul ca taxele vor fi platite la pretul real al masinii, nu la cel ramas dupa n-spe ani, cat dureaza contractul.
De altfel, va fi un leasing ca in alte tari in care, dupa expirarea contractului, oamenii dau masina si isi iau alta, nu si-o cumpara ca noi.

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Parerea mea e ca daca vrei o masina, ia-o (schimb-o) si gata.
Nu cred ca va disparea nici o taxa vamala - aici vorbim de orice alta origine decat europeana, da? Ca la masinile europene nu platesti taxe nici acum.
Ce va disparea, va fi TVA-ul - adica sper cel putin > acum, tranzactiile intre tarile comunitare sunt scutite de orice, platesti numai transportul - pe cand la noi sunt fel si fel de bazaconii de platit.
Insa, pun pariu ca vor aparea alte taxe - umbla vorba (poate ca e doar un zvon) ca se vor mari enopr taxele de inmatriculare.
Nu cred ca te poate lamuri acum nici un dealer.

Socoteala pe care ai vrea tu sa o faci, e ca la schimbul valutar... Cursul mai creste, mai scade... La fel preturile la apartamente, la tigari, euro mai scade, iar creste... De ce ar fi altfel dupa intrarea in comunitate??
DACA va intra Romania in comunitate....
Astia care mananca azi o paine incasand taxe nu trebuie sa traiasca si DUPA?? Pariu ca o taxa disparuta va naste alte doua.

Edit ca sa spun ca in occident (si probabil si in alte colturi ale lumii civilizate) este foarte la moda nou-aparutul sistem de renting. Ei da, daca asta s-ar introduce si la noi, atunci ar fi o chestie! Dar m-as indoi sa apara prea repede.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Ce inseamna leasing de renting ? Ce zicea si Rufus ?
Daca da, ar fi ideal !
Complicat, foarte complicat !

------------------------

Mergi la inceput

Nu, sistemul de renting nu exista la noi.
La renting iti iei o masina pentru care platesti o taxa de utilizare, taxa care nu este mai mare decat taxa de leasing. Piese si consumabile sunt suportate de societatea de renting. Dupa ce se incheie perioada de renting (3-5 ani, sau cat e), dai masina inapoi, ei iti dau alta, tu platesti in continuare rata, cam asa ceva.
Este un sistem nou si in Occident, este ieftin si convenabil, si ai masina noua non-stop. Daca nu ma insel, ai o limita de km, pe care o declari la inceput si nu trebuie sa o depasesti. adica nu te apuci sa faci ocolul pamantului...
A nu se confunda cu rentingul pe termen scurt.
Sper ca nu am gresit nimic, o sa il mai intreb o data pe fratele meu, care traieste in lumea civilizata si care intentioneaza sa schimbe una din masini, si va face renting pentru una noua in loc de leasing.

Edit ca sa spun ca ceea ce spune Rufus se numeste 'buy back' si deja functioneaza la multi dealeri (de exemplu la Mazda). Riscul insa la 'buy back' este ca pretul la care ei iti evalueaza masina poate fi mai mic decat cel pe care l-ai putea obtine vanzand masina direct. Avantajul e ca nu te mai doare capul sa umbli tu dupa clienti.

Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Faza asta cu "buy back" am vazut-o si la alte firme. Bineinteles ca masina este evaluata la mai putin decat a-i da-o pe piata, iti baga toate uzurile posibile.

Ca vor creste taxele la leasing am auzit si eu.
Pe raspunsul sincer al unui dealer nu ma bazez, interesul lor este sa-ti vanda o masina acum si nu peste 6 luni.

Deci ... ?
Eu cu cine votez ?

Mergi la inceput

Eu nu cred 90% din ce aud la TV, sau mai bine spus, nu iau in seama. Suntem o tara de zvoneri.
Eu in locul tau: daca ai nevoie de alta masina ACUM, din diverse motive (n-ai spatiu in ea, bagi prea multi bani in reparatii, etc...) ia alta acum.
Daca chestia cu schimbatul masinii e mai mult una principiala si poti astepta, atunci nu te grabi. In fond, cu Uniune sau fara Uniune... eu cred ca in cel mai rau caz va fi la fel de rau ca si acuma. Daca va fi mai rau decat acuma, insemana ca pe langa faptul ca suntem o tara de zvoneri, o sa adaug faptul ca suntem si o tara de idioti. Eu cred totusi ca nu suntem idioti...

Eliza

Mergi la inceput

Anka multumesc !
Eu m-am decis ! Imi cumpar masina - ca nu am deloc si imi trebuie !
Acuma mai ramane sa vad de care si cum ! Trebuie sa trec si pe la topicul celalalt !

------------------------

Mergi la inceput