Copilasi din 2002 (26)
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
Gabbriela spune:
mira si eu abea apuc sa vad pozele de la ziua lui David
sinzi unde ai gasit salteluta? Teste am pus doua pe pagina 11 a subiectului.
Alina ce fain ca invata poezi si cantecele.. la noi, adic aunde e julian se invata as aceva numai cu 2 - 3 saptamani inainte dw a se termina grupa mica... in rest nu au nici o dat afestivitati, sau scenete.
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">
![](foto.gif)
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sinzi_ana spune:
Ruxi, am vazut ca nu il pui pe Bogdan in scaunel...doar in booster...
La voi nu e obligatoiu scaun???
In Florida pana la 6 ani tre sa il tii in scaun...apoi in booster...
Oricum il prefer ca doarme confortabil in el...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
varsta David
poze David
sinzi_ana spune:
Gabb, ;a TArget la sectia de rechizite scolare l-am gasit!!!
varsta David
poze David
ruxij spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Ruxi, am vazut ca nu il pui pe Bogdan in scaunel...doar in booster...
La voi nu e obligatoiu scaun???
In Florida pana la 6 ani tre sa il tii in scaun...apoi in booster...
Oricum il prefer ca doarme confortabil in el...
Sinzi, Radu si Davidbomba pisaloaga
varsta David
poze David
Nu mai tin minte cifrele (greutatea si varsta copilului), dar m-am luat si eu dupa alti parinti si se pare ca la varsta lui e cu booster la noi. Am dat si eu acum o luna examen teoretic ca sa imi iau permis de Indiana si scria si acolo in carticica, stiu ca atunci cand citeam am zis ca da, Bogdan e OK in booster, dar am uitat cifrele exacte. Azi ne-a oprit politia ca cica n-a oprit sotul meu total la stop sign si s-a uitat si la Bogdan si n-a obiectat nimic, asa ca suntem OK.
miraklucker spune:
mai cat ati scris!!!....numai doua cuvinte.....roiesc ca albinutele pe langa mine!!!
poze o sa va pun miercuri atunci tinem ziua cu prietenii.....marti a suflat in lumanari si repede repede la culcare, n-a vrut mai cu nimeni sa vorbeasca la telefon, era terminat de obosit.
Mira mami de DAVID (15.08.2002), DARIA
(20.11.2004) si
SELIN (07.02.2006)
POZE CU NOI
Nicoleta spune:
Salut.
Harnice tare sunteti. Ati scris muuult.
Sinzi, ma bucur ca ti-au placut pozele. MAi avem si cu locurile prin care am bantuit (adica fara noi neaparat), poate pun si cateva de-alea...Dar a fost o saptamana aglomerata la serviciu si... Ma bucur pentru voi ca veti merge la o gradi care pune accent pe individualitate si nu pe grup sau pe programa...
Mira, dragut cadoul pentru baietelul tau. Si Stefan ar fi incantat sa aiba asasceva, dar noi stam la 7... Oricum, a invatat sa pedaleze foarte bine pe bicicleta si noi suntem multumiti asa, ca nu avem sansa de a sta la casa.
Gabb, are si copilul dreptatea lui, si noi negociem cu Stefan cand este vorba sa pice pe loc secundar dorintele lui si mai comenteaza, dar in principiu intelege... Cat despre test
- nu stie literele mici, nici pe cele mari, nu stie sa citeasca nici numele culorilor...
- la formele geometrice se incurca
- numara de la 1 la 10 doar
- spune zilele saptamanii pana la joi doar
- nu stie lunile deloc
- nu stie data nasterii
- stie adresa, cu oras cu tot, stie si in ce tara locuieste
- nu stie nr de tel, dar stie cum ii cheama pe parintii lui :)
Nu prea ne incadram...dar mai lucram noi!
Felicitari Alina pentru noul job! POate ne dai detalii, mi se pare foarte interesant. Si complicat in acelasi timp. Sa ajungi in asemenea post... :)
Ruxi, aici lucreaza cu multimi, inca nu fac adunari si scaderi la grupa mica, dar fac operatii preliminare acestora: fac perechi, determina numarul de elemente (pun in corespondenta multimea cu numarul corect) mai spre grupa pregatitoare vor face si asta.
Cam atat,
Nicoleta
Sa aveti un week-end placut!
sinzi_ana spune:
- spune literele mari dupa cum urmeaza - le stie
- spune literele mici dupa cum urmeaza - nu le stie
- spune sunetele dupa cum urmeaza - le stie
- citeste culorile scrie pe litere - nu citeste culorile
- citeste cifrele scrise in litere - nu
- recunoaste ce forma are figura - da
- numara de la 1 la 30 singur - pana la 15-16 maxim
- spuen zilele saptamani - nu
- spune lunile in ordine - nu
- stie data nasteri - nu
- stie adresa - da (stie vreo 3 adrese vechi si noi)
- stie nr de tel - nu
Gabb, dar testul asta nu mi se pare deloc o evoaluare a unui copil cu potential...poate doar a unuia care e imbuibat de parinti sa memoreze mecanic niste prostii....
varsta David
poze David
light spune:
spune literele mari dupa cum urmeaza - stie mai mult de jumatate- spune literele mici dupa cum urmeaza - doar cateva- spune sunetele dupa cum urmeaza - nu- citeste culorile scrie pe litere - nu citeste culorile- citeste cifrele scrise in litere - nu- recunoaste ce forma are figura - da- numara de la 1 la 30 singur - pana la 19, apoi se incurca, si cu ajutor poate continua - spune zilele saptamani - da- spune lunile in ordine - nu- stie data nasteri - stie doar 24 mai si atat- stie adresa - doar numele strazii si etajul- stie nr de tel - nuIn rest ma tem ca sunt de acord cu tine, Sinzi.
fara drept de semnatura
Nicoleta spune:
Eu banuiesc faptul ca testele sunt standard si simplificate, menite sa detecteze cunostintele "palpabile" ale copilului, pentru ca potentialul lor creativ este extrem de diferit iar incadrarea in grupe nu se face dupa asta. Or fi niste teste mai formale...
Sinzi, tu cu ce anume te vei ocupa la gradi? Ai facut studii in domeniu (psihologia copilului, pedagogie etc)? Sau faci training-on-the-job? Te trimit ei la cursuri, sunt etape pe care le parcurgi? Nu cunosc sistemul si eram curioasa. Sa ne mai povestesti de pe acolo, sa mai invatam si noi.
Week-end placut.
Nicoleta
sinzi_ana spune:
Nicoleta, eu sunt teacher assistant...adica ajut educatoarele in desfasurarea activitatilor...
Dupa 2 ani, voi putea deveni profesor montessori (dupa ce dau si niste examene)...am marele noroc ca scoala la care lucrez e singura din florida care face training de teacher...
Ca sa pot preda aici trebuie sa completez 40 de ore un curs de siguranta copiilor(dar pot sa incep fara ele si sa le fac pe parcurusul unuia an)...dupa ce le termin o sa imi mai creasca un pic salariul
Nu am nici o pregatire in pedagogie......doar ce am predat in Romania la gradi 2 ani (care a contat cel mai mult)...si nici macar nu aveam carte de munca (era la negru
)...dar am recomandarea de la directoare si cei de aici au sunat sa verifice daca informatia e corecta...
varsta David
poze David