Suntem noi Astorgoii ?
Iata cum ii caracterizeaza pastorul Marius Cruceru pe ASTORGOI
ASTORGOII - NESIMTITORII, oamenii vremurilor din urma, o noua specie,cu sezutul lipit de fotolii, cu privirile sticloase imprumutate de pe ecranele televizoarelor carora le lipsesc sentimentele firesti, mila, compasiune, pasiune, dragoste familiala din cauza dozelor prea mari de sentimente invalmasite pe ecran.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Raspunsuri
columbiana spune:
despre care "noi" vorbesti si scuza-mi ignoranta, dar cine-i ilustrul necunoscut pastor X sa-i luam spusele drept axioma?
http://community.webshots.com/user/vara2006photos
Luna75 spune:
Ana,m-am referit la noi,ca generatie.Din pacate,citind eseul pastorului respectiv(care intr-adevar nu e o celebritate),am recunoscut ca intr-o oarecare masura si eu apartin acestei categorii de oameni,pe care dansul ii numeste nesimtitori,astorgoi,cu diferenta ca simturile mele nu sunt inca atrofiate,si reusesc sa am o lista de prioritati,in care televizorul ocupa un loc codas.O sa citez mai jos o parte din ceea ce scrie dansul pentru exemplificare si as mai adauga ca intr-un mod sau altul,toti suntem bombardati cu gaselnitele lumii moderne si nu ne mai ramane timp pentru ruga,pentru studiul bibliei.
"De o vreme incoace traim tot mai mult in viata pe sticla si tot mai putin in viata de dincolo de fereastra.
Avem tot mai multe emisiuni preferate si tot mai putine activitati preferate.
Tot mai multi barbati pot sa se scoale la 3 noaptea sa urmareasca finalele in NBA sau cursele in direct de Fromula 1, prea putini mai sint amatorii unor nopti de veghe in rugaciune considerate plicticoase.
Tot mai multi care sint gata sa urmareasca interminabilele seriale ca Spitalul de Urgenta si ranile deschise de acolo, tot mai putini dispusi sa mearga intr-o vizita la spital de adevaratelea, pentru ca de pe ecran nu miroase a pansamente si a bolnav.
Tot mai multe femei sint gata sa petreaca in viata de familie a unor cadre de scena permanent aceleasi, mii de episoade de telenovele fara sfirsit, in care urmaresc personajele schimbind replici de un banal penibil, tot mai putine se bucura de scena casei lor in care se intimpla lucruri mult mai fascinante.
Sotia nu mai traieste bucuria familiei si a casei pentru ca in telenovele este mai bine. Cum sa compari o viata de familie ca in telenovele cu viata ta de familie atit de putin palpitanta?
Semanam cu animale haituite care vineaza repede mincarea pe la piata, somnorosi si cu ochii inrositi de uitat la televizor, nu ne mai putem privi vecinii in ochi in lift si ne enervam pe vinzatoarea care ne face sa pierdem episodul preferat datorita incetinelii ei. Ne culcam tirziu adormind in fata ecranului, ne sculam tirziu obositi de prea multe cite am aflat nu de cite am facut."
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
denizel spune:
Luna, !
Desi nu trateaza chiar aceasta latura a tele-traitorului, recomand cu caldura Homo videns - imbecilizarea prin televiziune si post-gandirea, aparuta la Humanitas.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
DARAEL spune:
quote:
Initial creeata de Luna75
Iata cum ii caracterizeaza pastorul Marius Cruceru pe ASTORGOI...
Daca tot suntem la casa Credintei, poate ar trebui pastorul citat sa se gandeasca un pic la acea replica celebra: “sa arunce cu piatra cel cu inima curata” (scuze daca citatul nu este f exact).... si doar apoi, cu inima curata sa mutileze preafrumoasa limba romaneasca.....
Auzi, "astrogoi" .... ptiu, drace !
Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
roxana1974 spune:
ce apo - teotic/- caliptic suna, de zici ca termenul e inventat de nenea Corutz...
nu cred maica, nu cred si gata!
No, vidiazni!
spic de grau spune:
Eu cred ca suntem produsul/victimele societatii in care traim. Daca el a vrut sa ii numeasca astor...e libertatea lui (cuvantul asta exista?).
Fiecare epoca cu tipicul ei. Daca eram pe timpul romanilor, eram acuzati ca stam in arena si aplaudam (poate), spectacolele sangeroase. Cu ce erau ei mai buni?
Oricum - de la Rastignire incoace s-a strigat ca Apocalipsa e aproape, si s-au recunoscut tot timpul semnele prevestitoare. Sfarsitul nu-l stie decat Dumnezeu.
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
fdoina spune:
E clar ca tipul care scrie e din categoria virtuosilor, plin de dragosete, mila si compasiune
Dar nu asta mi se pare important...Eu televizorul nu-l deschid niciodata, dar pe cuvant ca seman mult cu personajele descrise de cand mi-am facut cont pe DC
denizel spune:
Sorry, nu ma pot abtine!
Daca in loc de "pastorul X" era "parintele X", pana acum era un camp de floricele pe-aicisa :))
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
fdoina spune:
Pai, ideea e ca daca vorbesti despre ceva si nu te pricepi la sobectul respectiv, nu impresionezi pe nimeni
E ca si cum as incerca sa vorbesc eu despre dragoste si compasiune...da daca eu n-am gustat niciodata felul asta de mancare, cum pot sa ma pronunt ca altul l-a facut prea sarat sau prea dulce?
sorry, nici eu