Oradea (12)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Pai unde sunt mamicile care NUMA citesc si nu scriu deloc la sectiunea asta? Ce zici Daria, sa le pedepsim si sa-ti scriu numa tie pe privat?
Sa trecem la lucruri serioase: GRADINITA CASA MINUNATA
Tin sa precizez din start ca nu vreau sa-i fac nici un fel de reclama (nu cred ca mai are nevoie),ca nu lucrez si nu sunt implicata deloc in program. Singurul lucru este faptul ca din 18 sept fiul nostru, Tudor de 2 ani si 10 luni merge la aceasta gradinita.In alta ordine de idei, pot sa va vorbesc numai de programul grupei mici, unde este inscris piciul.
Corpul de cladire unde isi desfasoara activitatea este cel din dreapta, impartit in:bucatarie, sala de mese (mobilier din lemn, cu cred 6 scaune, la masa se mananca impreuna cu doamnele, adica educatoarele), 2 camere de joaca, PLINE cu jocuri si jucatorii , 2 bai (foarte curat), vestiar, si un spatiu de depozitare a saltelutelor pe care dorm copilasii.
Sunt 15 copii in grupa si 4 doamne (sau domnisoare?):2 educatoare, o doamna care a terminat psihopedagogia si o studenta tot la specializarea asta care isi face practica, u fel de voluntariat.
Copii au fost impartiti teoretic doar in 2 grupe, fiecare avand o educatoare si un ajutor.Programul:
8-8.30 joc liber
8.3-9 activitati comune (lucru manual, auditii muzicale)
9-9.3 mic dejun
9.3-9.45 samling (discutii libere, muzica)
9.45-10.15 educatie fizica -gimnastica ritmica
10.15-10.45 engleza
10.45-11.10 activitati comune (matematica, educarea limbajului, cunoasterea mediului, arte)
11.10-11.30 joc liber
11.30-12 activitati comune
12-12.20 lego, plastelina, colorat, lucru manual
12.20-12.30 pregatirea pt masa
12.30-13 masa de pranz
13-13.30 lectura, auditie muzicala
13.30-15 program de somn
14.30-15 jocuri alese
15-15.20 gustare
15.20-16 joc liber.
Precizari: Partea cu engleza nu va fi numai de 30 min cum este specificat in program, ci pe masura ce se vor acomoda si obisnui saracutii, in cadrul activitatiilor comune si jocurilor se va vorbi in engleza. Somunul la cei mici se prelungeste, asa incat pot , dupa dorinte sa doarma mai mult. Exista posibilitatea de a avea trasport, cu persoana de insotire in masina, nu numai soferul. De asemenea in cazuri speciale, se poate apela la logoped, psihoterapeut, kinetoterapeut.
MENIU- va scriu meniul din sapt asta
Dimineata primesc 200 ml lapte Milli albastru cu cereala in 3 zile/sapt si alternativ in celelalte 2 painica cu ceva(branza, cremvusti, etc). Inainte de somnul de amiazi maiprimesc lapte (daca inca exista din sticla). Apa este Bucovina.
Pranz: luni- penne cu somon si broccoli+sos alb
marti- orez simplu cu piept de pui, ciuperci, sos smantana
miercuri -ciorba de perisoare
joi-cartofi frantuzesti- sunca, ou, smantana, salata de rosii
vineri- mamaliguta cu branza de vaci, telemea si iart Cremoso
No, ce sa va mai zic?
Copii sunt intre 2 si 3 ani in grupa mica. In ceea ce priveste educatoarele sunt super, pe bune tinere dar si cu experienta, peste 10 ani. Tudor a mai fost si la cresa, asa ca pt el a fost mai usor. a plans numai luni (rau de tot dar e de inteles ca doar l-am lasat in loc strain si cu persoane straine)acum merge FERICIT la gradi.
A! taxa e de3 220 ron pe luna. Oare am nimerit? 2.200.000. Asa-i mai sigur. Txa pt transport (numai cred, pe noi nu ne intereseaza)700 mii lei in apropiere, 1 mil mai departe (ex Nufarul), 1.5 mil lei in afara orasului (ex Santandrei)/luna.
cam atat ca si asa e tare mult. va mai scriu o portie un pic mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Adela - mii de multumiri pentru descriere. Am sa trec pe acolo cat de curand posibil ca de la anu` mergem si noi :-)

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Am gasit azi felicitare pentru nunta, chiar una speciala pentru asta, cu loc de pus banii in ea.
La iesirea din magazinul de suveniruri de unde am luat-o, l-am zarit pe d-l Ienei.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Adela, ma bucur ca v-ati gasit gradinita de vis!!!
Mercedes, te invidiez pt. uniforma. La Blaga e nasol de tot. Ne impune uniforma, pt baieti e 900mii pantaloni maro (un pic spre gri, mai degraba un maro prea mult spalat) din catifea raiata si pulovar maro tipator cu dunga portocalie tricorara cu fermoar. Nici macar nu se potrivesc pantalonii cu bluza, arata oribil! Cine nu cumpara de la scoala (vezi doamne parintii mai saraci ar putea lua de la second hand macar pantalonii) va fi exmatriculat. E suuuper scoala asta! Insa nu il mut pe Robert, fiindca avem o invatatoare foarte buna.
Simina, cand mergi la nunta? Maine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

gabi- am auzit ca pentru cei de clasa I uniformele care s au facut arata ca naiba, sunt foarte mari de copiii ,,innoata,, in uniforma.
Desi pt mine era cea mai aproape scoala eu nu l am dat pe cristi acolo din mai multe motive. Am inteles printre altele ca, clasele a II, III,VI si VII sunt de dupa masa.

Mergi la inceput

Gabi, la nunta merg de maine in doua saptamani - si inca n-am nici o tinuta. Ma mai gandesc daca imi cumpar una, sau merg clasic, in costum. Ideea e ca de cumparat imi gasesc foarte greu, la formatul corpului meu - si m-am ingrasat o gramada in ultima perioda, Deh...munca sedentara, la calculator.
Nu va fi o nunta simandicoasa, deci nu-mi fac asa mari probleme.
Mercedes, nu te-am intrebat, la care scoala l-ai dat pe Cristi?

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Adela, si io-s mamica care numai citesc, dar nu prea scriu!No, acuma ca m-am simtit, vin si eu cu vesti! Andrei merge la gradi de 3 zile, fara nici o problema! Inca din prima zi, a fugit in sala, si-a aruncat gecuta pe podea si s-a dus ata la jucarii, fara sa se mai uite la mine (care muream acolo de emotii ca intra si copilu' in viata sociala)! Bine inteles ca nu l-a interesat ca plec!Si nici cand m-am dus dupa el, nu manifesta un interes deosebit sa vina acasa!! Era ocupat cu jucariile. Ieri cand m-am dus dupa el, era imbract in bucatar, cu sortulet si batic!
Gradinita este cea de pe Moscovei, gradi nr.10, este cu program normal, grupele sunt mixte, 20 copii/grupa. Eu, deocamdata, sunt f. multumita, doamna manifesta o grija deosebita fata de copii si mie mi se pare deosebita ca om!
Nu este apropape de casa,(noi locuim pe Transi), avem un pic de mers, dar cred ca a meritat alegerea!

Salut!!

cristina si nazdravanul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

simina- la sc gen.16

cristina22-sa fi fericita inseamna ca se integreaza usor. propo de asta, cristi cand avea 2 ani deci in primele zile dupa ce m am dus la lucru imi spunea,, mami dute odata nu vezi ca eu am de lucru,, - el ramasese cu bona acasa. Asa ca... succes si fi linistita, ai copilas mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Cristina, felicitari lui Andrei! Ma bucur ca ii place. Nu te speria daca va plange- nu toti copii plang din prima zi, unii incep mai tarziu sa planga.
Mercedes, nu ar fi o problema ca merge dupa masa. Anul trecut a fost un pic greu dar ne-am obisnuit. Si imi place la nebunie ca nu-s decat 13 copii in clasa. Sunt ca o familie mica. Si nu-i o problema sa invitam toata clasa la ziua lui:)))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mercedes

simina- la sc gen.16

Ah...mi-ai adus aminte de o cunostinta care e profesor acolo. Dar nu zic cine.

Florile mele

Mergi la inceput