Fiind avansata in cunostinte pana la genunchiul broastei, am primit de la un bun prieten urmatoarea intrebare:
Mai multi oameni trebuie sa lucreze impreuna (fisiere mari, dar nu cred ca e important). Problema e ca unii sunt in tara A, iar altii in tara B.
Ce vor ei: un disc mapat, comun, cu permisiuni, cu open, close, save as....file.
Se poate? daca da, cum? (calculatoarele lor au Windows). Intrebarea e de fapt cam ce software si/sau hardware pot face asta.
Merci.
Pana primesti un sfat avizat incerc eu sa sugerez o solutie:
un cont gmail si un hard disk virtual.
www.softpedia.com/get/Internet/E-mail/Mail-Utilities/GMail-Drive-shell-extension.shtml" target="_blank">Gmail Drive shell extension aduce un nou disk in hardul calculatorului unde se pot crea rapid foldere si copia fisiere utilizand metoda drag'n'drop.
Folosind acelasi cont fiecare persoana va avea acces la proiect.
Fisierele sunt necodate in contul de email si chiar daca serviciul nu mai functioneaza ele se pot recupera oricand.
Multumesc pentru sfat, cred ca e o solutie buna.
Eu as vrea un fel de VPN (dar nu stiu cum sa-l fac, mai ales in windows), problema fiind complicata si de faptul ca calculatoarele au adrese martiene...
da, se poate crea un VPN - Virtual Private Network.
Daca "googaiesti" cu keyword VPN te lamuresti si ce inseamna, si care e software-ul necesar.
Elise
Nu vreau novelluri si freeswanuri si alte sf-uri...daca stii un soft mai semi-profesional si nu vrei sa-l scrii aici, trimite-mi-l pe PM te rog.
Merci.