Ortodoxie din Postul Mare in Postul mare(25)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Sf Ioan Gura de Aur:

Dumnezeu cel iubitor de oameni, iubitilor, voieste ca sa uneasca pe oameni unii cu altii. Pentru aceasta a pus în raporturile dintre oa­meni o lege atât de constrângatoare, încât fie­care om, pentru folosul lui propriu sa aiba ne­voie de ajutorul altuia. Agricultorul, de pilda, nu seamana numai atât grâu cât îi este lui de ajuns, caci daca ar face asa si-ar primejdui si existenta sa si pe a celorlalti. De asemeni si osta­sul nu se expune pericolelor razboiului ca sa se salveze numai pe el si pe ai lui, ci ca sa dea siguranta si liniste si tarii sale. La fel si ne­gustorul nu aduce numai atâta marfa cât îi este lui de ajuns, ci si pentru multi altii. Daca n-ar fi pus Dumnezeu între oameni legea de a avea fiecare nevoie de ajutorul altuia, în adevar oamenii n-ar urmari deloc folosul celor din jurul lor; dar pentru aceasta Dumnezeu a înlantuit în asa fel lucrurile ca nimeni sa nu poata ajunge la folosul sau pâna ce mai întâi n-a contribuit la folosul celorlalti. Nici chiar sa ne mântuim nu-i cu putinta daca nu avem aceasta dragoste unii fata de altii. Mai mult : chiar daca ai ajunge la cea mai înalta concep­tie despre viata, dar daca nu te-ai îngriji de cei pierduti, nu vei dobândi nici o îndrazneala înaintea lui Dumnezeu.

"Chiar daca mi-asi îm­parti averea mea si mi-asi da trupul meu sa-l arda, spune dumnezeescul Apostol, dar dragos­te nu am, nici un folos nu am" (I Corinteni, XIII, 3).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Pentru ce esti singur? Pentru ce nu-ti faci multi prieteni? Pentru ce nu te faci crea­torul dragostei? Pentru ce nu te faci izvoditorul prieteniei, cea mai mare lauda a virtutii?

Dupa cum cei cari sunt rai, printr-o tacita intelegere supara mai mult pe Dumnezeu, tot astfel cei cari traesc în unire si prietenie sunt buni si bucura mai mult pe Dumnezeu.

Nu te uni cu cei multi la rau ! Inainte de a-ti con­strui case, înainte de a-ti procura alte lucruri, fa-ti prieteni ! Daca facatorul de pace este fiu al lui Dumnezeu, cu cât mai mult este fiu al lui Dumnezeu cel care face prieteni ! Daca se chiama fiu al lui Dumnezeu cel care îm­paca numai pe altii, de ce numire nu este vrednic cel care face prieteni pe cei împa­cati?

Caci daca diavolul ne porunceste tutu­ror ca sa ajungem vrajmasi unii altora, Dum­nezeu dimpotriva ne porunceste sa ne iubim si sa fim prieteni. Diavolul, lipindu-ne ini­ma de lut si de constructii de caramida, adica de bogatie, nu ne lasa sa rasuflam putin nici noaptea. Dumnezeu, însa, ne izbaveste de aceasta grija zadarnica si inutila si ne porunce­ste sa ne adunam comori în ceruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by casandra

Pentru ce esti singur? Pentru ce nu-ti faci multi prieteni? Pentru ce nu te faci crea­torul dragostei? Pentru ce nu te faci izvoditorul prieteniei, cea mai mare lauda a virtutii?

Poate pentru mine s-au scris aceste cuvinte, asa ca voi raspunde:

Pentru ca in timp, Ratacitor fiind, cand mi-am deschis Sufletul, mult prea multi au tropait cu bocancii pe el..... si m-au invatat ca intotdeauna cei pe care ii consideri apropiati te vor crucifica....

Cu infinita tristete,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Darael, tristetea nu e niciodata infinita. Nu atata timp cat mai exista macar un singur om care nu are sa te raneasca. Eu asa zic, cu asta ma mangai cand ma mai dor ranile si cicatricile. Nu am sa incetez niciodata sa-mi deschid sufletul, asa schilodit si neglijabil cum e el, asa cum e, poate reuseste sa sprijine alt suflet care poate are mai multa nevoie de lumina decat mine.
NU-mi place sa mi se puna ca am daruit prea mult, ca am iubit prea mult, ca trebuia sa pastrez si pentru mine. Nu-mi pasa. Daca nu daruiesc, la ce mai fac umbra pe pamant degeaba?

Deschide ochii, Darael. Mai sunt oamenipe lume, nu fi trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

o conferinta interesanta#350;http://www.ortodoxtv.com/filme-video/evanghelia-versus-iuda1.phpIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianc spune:

Bine v-am gasit !

"Am citit si am auzit mereu despre dorul românilor de a vedea, barem o data, Ierusalimul cel pamântesc înainte de a ajunge la cel ceresc.
Mai târziu, am înteles dorul nestavilit al monahilor si monahiilor de a merge la Ierusalim si a deveni hagii, adica un fel de „sfinti”.
Cine poate sa-si închipuie greutatea unui drum din Carpati la Ierusalim, facut în opinci sau descult, pe jos?
Când am intrat în Biserica Nasterii lui Iisus în Betleemul Iudeii, zidita de Constantin cel Mare, am vazut catapeteasma uriasa, din lemn aurit, din Carpati, din secolul al XVIII-lea, asezata în fata altarului monumentalei biserici, daruita de evlaviosii domnitori români.
Dar si cu mai mare delicatete duhovniceasca, piosenia româneasca a daruit steaua de argint care este asezata în pestera, în locul unde s-a nascut, Iisus, Pruncul dumnezeiesc.
Oricine poate citi emotionantul text: „Aici s-a nascut Iisus Hristos, Dumnezeu, Care S-a facut Om, pentru mântuirea lumii”.
Asadar, toti pelerinii din lume, care intra în Biserica Nasterii lui Iisus, vad catapeteasma prea frumoasa din România, iar atunci când se închina în Pestera unde s-a nascut Iisus, saruta locul împodobit cu steaua de argint, daruita de piosii români din inima Carpatilor!
Asa am înteles noi românii sa ne întâlnim si sa vietuim în iubirea lui Iisus!"

† Calinic
Episcop al Argesului si Muscelului

Mergi la inceput

Cristian,bine ai venit!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Irina, felicitari ptr , sa-ti dea Dumnezeu sarcina usoara si un copil sanatos.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Buna seara dragele mele, buna seara drag Darael, ma bucur sa va regasesc aici, unde eu intru tare rar, din lipsa de timp, sau poate asta e doar o scuza...

De maine intram in Postul Pastelui...azi am fost din nou la acea micuta biserica din lemn, la intalnire cu Ortodoxia mea draga, in mijlocul unei lumi de catolici,si de (prea) multi oameni departe de Credinta... Vroiam sa va rog sa mi ziceti si mie, la noi acasa in Romania, ce cantece se canta, canta corul, in timpul cat Parintele ii impartaseste pe credinciosi? M-au rugat francezii de aici, din cor, sa le spun (de multe ori cant cu ei...) Cred ca v-am mai spus, cea mai mare parte a slujbei e in franceza, dar cateva cantece, rugaciuni, se fac si in limbile celor ce sunt la slujba, in general rusi si romani, dar si greci, armeni, sirieni, din cand in cand...E tare frumos, desi pacat ca nu e in romana...dar eu tot ma bucur, de cate ori ajung acolo...

Va sarut, cu drag, si va urez un Sfant Post cu bucurie in suflete,
Mirunda

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ica 1975

Irina, felicitari ptr , sa-ti dea Dumnezeu sarcina usoara si un copil sanatos. Noi
Multumesc,sa dea Dumnezeu.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput