M-am hotarat....adoptie (38)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_112 spune:

Daaaa..haideti sa ne intilnim..poate in cursul saptamanii?...sau sambata viitoare?...
Arella nu ai dreptate deloc...nu te obliga nimeni sa adopti copil rrom..poate ai motivele tale..dar sa sti ca nu conteaza etnia ..copilul cum este educat de mic asa va fi si mare..sau mai bine spus "copilul ce vede in casa asa va face si el".Ce educatie sa aiba un copil rrom cand parintii lui se injura,se scuipa,fura si multe altele.Asa ca mai gandeste cand deschizi o discutie pe forum.
Eu am o prietena care a adoptat un copil de etnie rroma dar vreau s-ti spun ca daca il vezi nici nu-ti vine sa crezi cat este de frumos si de inteligent.

Silvia si Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arella spune:

In primul rand nu eu am inceput discutia despre a adopta un copil rrom.
Nu am spus ca as vrea un copil frumos....nu are legatura cu subiectul.
Daca citeati mai bine ce am scris,va dadeati seama ca nu am generalizat.
Am raspuns pe un ton mai 'agresiv" in momentul in care mi s-a reprosat ca am scris chestii dure la adresa rromilor.
Daca santeti sinceri,nu e nimic neadevarat.
Recunosc ca am tendinta sa critic foarte mult,dar asta nu inseamna ca nu sant demna de a adopta un copil.
Imi pare rau ca nu ati inteles punctul meu de vedere, si ca m-ati facut sa par "varjitoarea cea rea si rasista",cand toti stim care e parerea romanilor in general despre subiectul asta.
Imi pare rau ca nu pot "cosmetiza anumite pareri", si ca spun ce gandesc spre deosebire de alte persoane care nu ar spune in ruptul capului ceva ce le-ar putea strica imaginea.
Imi pare rau ca o rasista ca mine a intrat pe forumul asta unde toti sant perfecti..sau ma rog..vor sa para asa..
PS:daca citeati mai bine,am spus ca as dori sa adopt si un copil african(sau de orice rasa..)
Nu o sa va mai deranjez cu ideile mele.
Sa fiti fericiti cu copilasii vostrii,si mamicile in devenire sa-si gaseasca ingerasii.
bye

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Din pacate nu ti-a folosit la nimic ce ti-am scris noi.
Esti ironica si nu meritam asta. Eu una sper ca te vei mai gandi si vei reveni intre noi. Dar daca nu....mult succes si intelepciune iti doresc!

PS: sunt convinsa ca esti constienta ca poti gasi un copil de care sa te indragostesti, cu o mama alba si cu gene de roman get beget, dar al carui tata nu se cunoaste. Pe ce criterii vei determina ca tatal nu a fost rrom?
Cand pleci pe drumul acesta trebuie sa lasi deoparte toate prejudecatile care te fac sa spui "brrrr".

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Fetelor, fetelor, ce discutii aprinse...
De ce oare credeti, cele in cautare de bb-i ca va asteapta cineva cu salonul plin de beblusi si va pune sa alegeti?
Sau ma rog, sa fie asa....cum faceti: "asta e bun, asta nu e bun!"?
Care e diferenta intre rom si roman...ca odata crescut de tine se presupune ca-l educi, il inveti, il cresti frumos...
Cind intrii intr-un salon de copii abandonati toti sunt egali, toti sunt la fel...doar ca Dumnezeu hotaraste care este al tau.
Si in alta ordine de idei, vis-avis am o familie de romi, niciunul dintre copii nu e brunet, toti sunt blonzi, au ochi albastrii si sunt frumosi...
Alessia e blonda, cum pot stii eu ca nu-i de etnie roma,,,dar oare credeti ca ma intereseaza?
Ca doar nu ne obliga nimeni, sau cel putin nu m-a obligat sa iau copilul lui nea Gica din colt care e negru tuci, copii asisderea de nu-i vezi noaptea cind treci pe linga ei...Dar ne-a Gica , om muncitor si cu scaun la cap si-a educat copii, ca daca de 3 ori trece pe linga mine de 3 ori ma saluta si n-am auzit odata ca copii lui au facut vreo boacana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Na , ca am revenit si eu acasa, in plin conflict rasist...glumesc! Vreau sa spun ca si eu in cerere am scris ca nu vreau copil de rrom, pe mine m-a cam suparat prima ciocnire cu dpc-ul, unde o cuconita m-a supus la toate chinurile, eu ajungand acolo cu sufletul deschis si plina de sperante...ma gandeam ca-mi vor spune:vai ce bine c-ati venit, si daca chiar iubiti asa mult copiii, si aveti conditii, de ce nu luati doi??? si cand colo mi-a zis acea domnita ca ar trebui sa ma gandesc la copil mai mare, nu pana-n 2 ani, ca la varsta noastra tre sa se gandeasca cat timp dau parinti acelui copil (ca vezi Doamne, poate maine murim...)si daca tot avem doi baieti asa mari, sa fie si fata mai mare...bine, bine, am zis eu, da ce intelegeti prin copil mai mare? Stiti ce mi-a raspuns? Ca se poate infia pana la 18 ani, numa buna era o fata de 17ani juma pt baietii mei!!! Si dupa ce mi-a tot vb de cum cauta ei sa potriveasca copilul familiei, m-a intrebat asa rastit:va deranjeaza sa fie rrom??? de-am ramas perplexa ca poate asta arat eu??? Si am zis n ca nu vreau rrom, am scris si in cerere asta, dar la inceput pleci cu niste ganduri , i-mi era tare frica de familie, sa nu te trezesti cu ei la usa...Dar in timp am vazut ca chioar nu ma intereseaza etnia, prima fetita pe care am vazut-o si care a si fost reintegrata era rroma si chiar nu-mi pasa, desi asistenta mi-a adus aminte de ce-am zis la inceput, eu am spus ca conteaza sa vezi copilul, si apoi vezi ce simti...Despre Patricia mea nu vreau sa stiu nimic in plus decat ca Dumnezeu a facut-o pt noi, nici ce e , nici cum arata mama, sau tata care e liniuta si ce ar putea insemna acea liniuta...chiar nu conteaza!!!E a noastra si ne seamana si o iubim toti de numa-numa!!!
Problema e ca am auzit ca se insista acum sa nu se mai aprobe plasamentele intre judete, ca ar fi chiar adrese primite de la d-na B in acest sens...ma cam doare ca in loc sa se schimbe ceva in bine, e tot mai rau...si eu cum am furat copilul, ca era biata la 1 an si 2 luni in spital abandonata, si cand am luat-o de la contagioase mi-au pus-o dezbracata in brate in toiul iernii, in decembrie, copil bolnav, iar inapoi la spitalul de copii ma tot intrebau ce are de vreau s-o internez, si in ce calitate...si eu tot spuneam ca am adus-o acasa...acolo era ea acasa...pana atunci nu iesise afara, va vine sa credeti ca stau bietii copii inchisi acolo in spital...noroc cu fundatiile care au grija de ei...mor cand ma gandesc ca ERA MAI BINE S-O LAS PANA AVEA DOSARUL FINALIZAT...cand se intampla asta, ca si acum, cu cat ne stresam noi, tot nu misca nimic...si cum ma intrebau asistentele medicale din spital, care nu miscau un deget in saloanele abandonatilor, cat primesc ca s-o iau acasa...nu le venea sa creada c-o iau pe gratis...ce diferit se vede, nu???
Tot am sperat sa ne auda cineva si pe noi, eu sunt foarte indignata, ma doare sufletul ca se poate pune astfel problema, ca acesti copii e musai sa se intoarca in familie...de ce nu se face un studiu, adevarat, nu asa cum se fac la noi, CATI DINTRE COPIII REINTEGRATI SUNT IUBITI???sau poate e prea mult spus iubiti, dar cati macar o duc omeneste??? ca iubit cum poti fi cand ai fost odata aruncat??? Vai de capu nostru!!! Ce rau e ca vrem sa ne dam mari ca la noi e totul rezolvat si ok, si ascundem realitatea pe spatele bietelor suflete nevinovate...Oare cat va mai dura???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Doamne ce de discutii aprinse pe aici!
Si eu am vrut joi sa scriu in cerere ca nu vreau copil rrom,si nici n-am apucat de zis si sotul a zis ca oricum asta nu apare nicaieri in acte si ca de multe ori rromii arata mai bine ca romanii.Asa ca in 3 secunde am renuntat la idee,am zis ca macar sa ma vad eu cu bebelus in brate!Fiecare dintre noi poate are o retinere gandindu-se la copiii de rromi!Si probabil fiecare se cutremura la gandul ca poate copilul adoptat este tigan.Dar daca ati sti ce tare ma cutremur eu la gandul ca s-ar putea sa nu am niciodata un copil....Numai gandul la asa ceva si e suficient sa ma faca sa accept orice copil.Asa ca discutiile sunt cred de prisos,bine ar fi sa nu apara astfel de polemici si totul sa decurga asa cum DD a lasat scris pentru fiecare.
Acum,in alta ordine de idei,as vrea sa ma lamuriti si pe mine,ca eu de la DPC nu am priceput.Daca obtin atestatul maine si poimaine gasesc un bebe(pe cai laturalnice)intr-o maternitate,ce am de facut sa il pot lua acasa?tare m-as bucura sa inteleg exact care sunt pasii.
Va pupic si va multumesc

Mergi la inceput

Pila puternica si cerere de plasament. Plus ceva noroc sa ti-l aprobe (plasamentul) si sa se apuce de dosarul copilului rapid!

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Buna,
De cate ori apare o discutie aprinsa pe tema 'ce copil ne dorim', imi amintesc ca si in mine s-a dat cu pietre atunci cand am spus ca nu imi doresc un copil de etnie rroma.Imi spun deschis si acum parerea: fiecare este liber sa isi doreasca ceva.Nu putem sa ne punem noi in pielea altcuiva, sa gandim la fel, nu putem avea toti aceleasi pareri.
Stiu, ca atunci cand am fost pusa la colt( acum mai bine de 2 ani si jumatate) eram intr-o stare psihica jalnica, in pragul nebuniei, dupa 3 sarcini pierdute in luna 5-6 si dupa hatisurile prin care trebuie sa trecem ca sa adoptam.Deci, faptul ca singura mea speranta de intelegere erau fetele de pe forum si tocmai ele m-au facut de 2 lei(unele nici nu aveau copii si nici nu aveau intentia sa adopte )atunci cand am spus ca nu vreau un copil de etnie rroma(bineinteles ca nu poti stii acest lucru intotdeauna, dar eu stiam atunci )a fost "cireasa de pe tort".
Timpul a trecut, a vindecat ranile... am adoptat o minune de fetita Andreea-Diana (ea mi-a fost harazita poate de Dumnezeu)si pe 28 iulie am nascut-o pe cea de-a doua printesa a noastra, Maria Alexia.
Ceea ce va pot spune cu certitudine este ca acum ma simt fericita implinita cu cele doua printese ale noastre.
Eu totusi nu as arunca la gunoi opinia altcuiva..Poate pentru ca eu sunt varsator.. deci cred ca incerc sa accept si ideile celorlalti..evitand cuvinte de genul"rasist","nu merita sa aiba un copil","cine se crede ea","nu vei primii niciodata un copil, ce crezi ca e pe alese..."( astea sunt cuvintele dureroase ,efectiv mistuitoare pe care le primisem eu atunci).
Eu cred ca forumul DC este practic suportul unui schimb de opinii ,de sfaturi,de intelegere, ajutor si respect intre cei care scriu aici...Deci, nu suntem toti perfecti sau identici...Sincer ne-am cam plictisi...
Pupicei la toti bebelusii frumosi si la familiile lor iubitoare..
Eu cred ca stricam relatia minunata care se leaga pe DC cu polemici care nu isi au rostul... pana la urma fiecare e liber sa gandeasca singur si sa decida asupra vietii lui..
Lili( o mamica fericita) si printesele Andreea-Diana(15.04.2002) si Maria-Alexia(28.07.2006)

Mergi la inceput

Lili sa iti traiasca printesele!
Ce vad ca se intelege gresit este ca noi nu avem nimic cu opinia Arellei si eu una o inteleg perfect! Dar am ceva cu atitudinea ei si cu modul in care i s-a adresat lui Daphnyie cand a intrebat-o in ce tara traieste si cu noi toate cand i-am raspuns mai multe.... Adica noi sa ii acceptam ei opiniile dar ea pe ale noastre nu? Eh, uite ca nu mi se pare corect.
Plus de asta eu i-am atras de prima data atentia cu buna intentie, nu ca m-ar deranja ce spune dar, pentru ca fiind ceva mai activa pe forum stiu ca astfel de opinii si mesaje nu sunt acceptate pe DC si stiam ca va fi atentionata de moderatori. Pur si simplu intentia mea era sa o potolesc nu sa o intarat si mai tare....din pacate nu a inteles ce am vrut eu.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Din nou un articol despre adoptiile internationale in Romania Libera:
http://www.ziar.com/ziarul/romania-libera.htm

Tana

Mergi la inceput