M-am hotarat....adoptie (38)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Patri nu stiu daca se rezolva ceva, eu am dat telefonul mamei unei fete de aici (pe care o rog sa-mi dea un semn daca a primit mailul de ieri) si eu una cred ca se va descurca cat de cat situatia pentru ca sotul contesta paternitatea si se pare ca se va anula certificatul de nastere si, mai mult, a intentat si divort. In momentul asta mama e in Bucuresti, fara copil insa, care a ramas intr-un centru maternal in Bacau. Nu e nici un pericol ca tatal natural sa il "revendice" asa ca va avea probabil linie la tata. Vreau si eu sa stiu daca se ia o decizie, pentru ca in functie de asta dau numarul si altora sau nu....

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

La multi ani Flory !Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de familia ta !

Ps:maine cica dau examen de carnet(ma duc sa ma aflu in treaba ca tot nu-l iau) ,asa ca primeste urarile mele de astazi ,ca nu stiu maine cand ajung la calculator.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Ah, Briantis! Ma speriasem ca stiam ca e maine si credeam ca am uitat! Acum daca tot ai dat tonul ii zic si eu La multi ani lui Flory, desi cred ca e la munte, citeste ea cand se intoarce. (Si poate da-i si o bere, da???)

Si multa bafta maine si tie, Corina, sa fii atenta si calma si te astept cu vesti bune!

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Buna seara tuturor!
Scriu pentru prima oara la acest capitol,o sa va spun pe scurt istoria noastra si o sa va rog sa ma ajutati in masura in care se poate,chiar si numai cu sfaturi!
Am 37 de ani,o sarcina extrauterina soldata cu extirpare de trompa,3 fertilizari in vitro nereusite,si o mare nerabdare de a deveni mamica.In urma ultimei fertilizari nereusite(datata 14.08.2006),am facut consiliu de famile(eu si sotul) si am hotarat ca ne vom indrepta spre adoptie.Azi am fost la protectia copilului,am cerut lamuriri,ni s-a spus de ce avem nevoie pentru dosar,si am demarat deja procurarea actelor necesare.
Acum daca ma puteti sfatui in vreun fel,as fi recunoscatoare.La ce fel de greutati trebuie sa ma astept,la cum se pune problema in ceea ce priveste gasirea unui copil,in fine cam ce stiti si voi.
Va multumesc.

Mergi la inceput

Adelia bine ai venit. Din ce scrii banuiesc ca steagul de sub nume nu te reprezinta, asa ca voi scrie presupunand ca esti in Romania.
Raspunsul e valabil si pt. Arella.
Partea cea mai dificila e gasirea copilului pentru ca cei mici nu au situatia clara. Actele se strang usor, iar la gasirea bebelusului conteaza mult norocul. Dupa gasirea copilului, oricate piedici veti avea le veti trece mai usor.
Mult noroc si ... noi suntem aici sa va ajutam cu idei si o vorba buna!

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

LA MULTI ANI FLORY! si din partea noastra.

ARELLA SI ADELIA,bine a-ti venit !
Va urez succes!
Arella daca vrei copilas mai mare ,in principiu ar trebui sa gasesti mai repede.Dupa ce i-ti vei lua atestatul trimite cereri la cit mai multe dpc-uri pt ca asa cum ai constatat si singura "bataia "e pe nou nascuti.

Fetelor mai stiti ceva de Claudia?Intelesesem ca nu se simtea prea bine si urma sa vina in Buc. pt un consult.

SIMONA si PATRICIA

Mergi la inceput

Multumesc de raspuns si urari.
Voi de unde ati inceput cautarile pentru copil?E mai bine sa umbli prin maternitati sau pe la orfelinate?DPS pune la dispozitie vreo lista cu bebelusi?Daca il gasesc il pot lua acasa imediat?DPS stie banuiesc care sunt copiii oferiti spre adoptie.E treaba lor sa ia declaratiile de la rudele copilului?Adica noi exact ce avem de facut din momentul in care gasim un bebelus?
O mie de intrebari,sper sa nu va plictisesc cu ele.
Specific ca acum sunt in Romania intr-adevar.Am locuit 4 ani in Emirate,pe atunci ma indreptam cu pasi repezi spre fiv.

Mergi la inceput

DPC am vrut sa scriu,dar mi-a iesit altceva.
E adevarat ca nu ai voie sa cauti singur copilul?Ti-l gasesc ei??

Mergi la inceput

E si nu e asa... teoretic da, nu avem voie noi sa cautam, practic mai si fortam mana ca daca asteptam dupa ei ii luam gata majori.
Procedura este sa facem cereri la DPC-uri sa se prezinte copii adoptabili, dar in practica iti intinzi antene si unde auzi ceva acolo te infiintezi si vezi daca acel caz se poate rezolva sau nu...
Simona de care Claudia intrebi? Claudia_a? Nu stiam ca nu se simte bine, ba parca stiam ca pleaca in vacanta... Nu stiu nimic, sper sa fie ok.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Da,de ea intrebam.
Am citit acum vreo luna, pe la generale cred, ca nu se simtea bine si cauta un dr pe la Parhon.
Adelia vezi ca la subiectul "avocat specializat in adoptii"am explicat eu(asa cum m-am priceput) cum devine un bb adoptabil.
SIMONA si PATRICIA

Mergi la inceput