Ce ai nevoie pt. a face o farmacie ?

Ce ai nevoie pt. a face o farmacie ? | Autor: daniela_daneza

Link direct la acest mesaj

Buna !

Vreau sa aflu de ce anume ai nevoie pt. a -ti deschide o farmacie .Inafara de spatiu , cat personal de specialitate ai nevoie?Ce acte ? Cum se deruleaza lucrurile? Merita ?

Va multumesc!

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Din cite stiu, in primul rind este nevoie sa ai o specializare in domeniu, nu poti infiinta o farmacie cum faci un butic, de exemplu.

Gaesti mai multe detalii www.advocacy.ro/dl.php?id=70" target="_blank">aici.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Pai stiu ca era o lege, acum nu stiu daca mai e valabila, care nu iti permitea sa deschizi farmacie in afara de cazul in care tu esti farmacista licentiata. O farmacie are in general un diriginte de farmacie, una sau doua farmaciste (depinde pana la cat tii deschis, cate ture sunt) si un asistent de farmacie. O femeie de serviciu si cam atat. Problema este sa o deschizi intr-un loc nu foarte populat de alte farmacii din lanturile astea cunoscute fiindca lumea de obicei se duce acolo.

p.s. E greu sa gasesti personal pregatit in acest domeniu, farmacistii sunt la mare cautare, sunt putini si daca nu le dai salarii consistente iti pleaca imediat la farmaciile mari care isi permit acest lucru.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Am o prietena care a facut un curs de cateva luni (platit) si acum e farmacista la Centrofarm (cred ca se numeste lantul acela de farmacii). Se poate si asa?!

mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by claujro

Am o prietena care a facut un curs de cateva luni (platit) si acum e farmacista la Centrofarm (cred ca se numeste lantul acela de farmacii). Se poate si asa?!

Poze Mara si Matei

S-o fi putand, dar imi vine greu sa cred... oricum nu este ea cea care detine farmacia, deci situatia e diferita.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu, nu ea detine farmacia, dar situatia e cat se poate de reala. Si cand am vizitat-o, era la casa, servea clientii. Poate din cauza numarului mic de farmacisti s-a ajuns la aceasta situatie de compromis, mai stii?
Edit: spun asta in ideea ca poate nu trebuie ca toti angajatii unei farmacii sa fie licentiati (poate poti fi si unii fara studii superioare de specialitate).

Edit din nou: am sunat-o si mi-a spus ca dupa un stagiu de 6 luni in care a fost debutanta, acum e asistent de farmacie (intr-adevar Michelle avea dreptate)

Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

cea care serveste clientii e asistent farmacist nu?. Nu faci facultatea de farmacie ca sa vinzi la ghiseu ma gandesc ...

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Ba faci fac. de farmacie ca sa vinzi si la ghiseu, de fapt farmacistul e cel mai in masura sa faca acest lucru.
O farmacie trebuie sa aiba min. un farmacist pe tura, in farmacie nu pot lucra decat farmacisti si asistenti de farmacie. Poti deveni asistent de farmacie cu o pregatire de cel putin 2 ani de scoala postliceala in domeniu iar de cativa ani asistentii se pregatesc in colegii universitare de 3 ani (in cadrul facultatii de farmacie). Claudia, imi vine foarte greu sa cred ca d-na de care vorbeai e asist. de farmacie cu doar 6 luni de curs.... iar farmacist poti deveni doar dupa 5 ani de facultate.
In concluzie, tot personalul unei farmacii trebuie sa fie calificat, cu aviz de libera practica,min.2 persoane pe tura, in plus mai trebuie o femeie de servici si o contabila. Patronul nu trebuie sa fie farmacist dar va trebui sa angajeze un farmacist diriginte care va fi seful farmaciei.

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Daniela , eu cred ca Mirela are dreptate . Daca tu vrei sa fii proprietarul farmaciei , trebuie sa angajezi un farmacist (nu stiu daca se numeste diriginte ) care sa fie "sef" imediat dupa tine , si sa fie permanent 2 farmacisti si un asistent pe tura .

Intrebarea este : tu vrei sa deschizi o farmacie doar pt. medicamente , sau sa vinzi si produse cosmetice ?
Pt. ca in functie de raspunsul pe care ti-l dai , spatiul va trebui sa arate intr-un anumit fel...

" Curajul nu inseamna absenta fricii , ci victoria impotriva ei "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Trebuie neaparat ca un farmacist sa fie pe acte. Nu stiu exact ce functie, probabil poti sa fi tu patronul nu stiu exact.
Stiu o farmacie in care , ca sa aiba un farmacist pe acte ii dau acestuia un salar bunicel pe luna . Si farmacistul sta doar acasa la cei aproape 80 de ani ai lui Cred ca asa fac multe farmacii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Porumbel, nu stiu exact daca se vor vinde si cosmetice.Farmacia va fi la tara .Nu exista in zona nici una .

Multumesc de raspunsuri!

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput