Scartzaie cauciucurile...
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
1. Rotile nu sunt paralele intre ele fata de directia de mers. Si din aceasta cauza "o anvelopa" o tarsaieste pe cealalta. In afara de reducere destul de serioasa a securitatatii in deplasare un efect imediat si deloc neglijabil este uzura rapida si incorecta a anvelopelor deoarece masina nu "calca" corect pe ele. Problema se rezolva usor in orice atelier care dispune de aparatura electronica corespunzatoare, nu este exagerat de scump si personal consider ca verificarea si corectarea directiei de mers ar trebui sa fie facuta periodic nu doar in cazuri extreme.
2. Poate sa fie si de la caseta de directie se vede imediat ce masina este pusa pe rampa de control dar nu e obligatoriu.
3. Anvelopele uzate pot determina si ele scrasnituri, zgomote mai ales in viraje sau la demaraje insa daca uzura este atat de accentuata sa nu se supere pe mine nimeni pentru ce spun acum eu daca as putea da legi asa ceva as prevede cu pedeapsa cu inchisoarea si anularea permisului de conducere. Stiu ca suna drastic dar este o forma de criminalitate sa vezi asa ceva pe sosele. Probabil daca ar fi asa pedepsele de drastice multe din tragedii nu ar mai exista.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Elise spune:
Eu n-am nici o treaba cu mecanica, dar iti spun ce mi s-a spus si mie pina acum.
Daca scartzaie tb. facuta geometria, adik roata sta strimb si tb. indreptata.
Daca si vibreaza volanul la viteza trebuie facuta echilibrarea greutatii rotilor.
Adica te duci la un service oarecare, le da mecanicul jos de pe mashina, le pune pe o kestie ca un rotisor de care e conetctat un computer si un program destept ii spune dak mai trebuie ciocanit plumb in ele sau nu.
sper ca te-am lamurit!
ps: uite ca am gasit si o www.lightspeed.ro/images/Tyre/image33.jpg" target="_blank">poza.
Elise
Kittie spune:
quote:
Originally posted by marius
insa daca uzura este atat de accentuata sa nu se supere pe mine nimeni pentru ce spun acum eu daca as putea da legi asa ceva as prevede cu pedeapsa cu inchisoarea si anularea permisului de conducere. Stiu ca suna drastic dar este o forma de criminalitate sa vezi asa ceva pe sosele. Probabil daca ar fi asa pedepsele de drastice multe din tragedii nu ar mai exista.
io aj loa permisu si pt lumini nefunctionabile (pozitii, mai ales stopuri!)darminte pentru o bomba de cauciuc cu ceas :(
, mami de ( 13oct04 )
claudia_a spune:
Ei na, ca masina mea are un an jumate, o Solenza noua cu 10.000 km la bord si scartaie la orice frana de cand am luat-o... asta ce mai inseamna??? Noroc ca mergem zilele astea la revizie cu ea si voi intreba si voi semnala...
MAmi si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
dante01 spune:
ori placutele ori discurile de frana uzate...
sau poate pur si simplu, placute de frana mai tari care au inceput deja sa se uzeze excesiv si acum scartaie...
deci nu-i sa mori de inima, placutele sunt considerate consumabile...
soarelemeu spune:
quote:
Ei na, ca masina mea are un an jumate, o Solenza noua cu 10.000 km la bord si scartaie la orice frana de cand am luat-o... asta ce mai inseamna??? Noroc ca mergem zilele astea la revizie cu ea si voi intreba si voi semnala...
la 10.000 km nu mai e tinerica masinuta ta...e deja la a doua tinerete
ea scartie fiindca stapana e o mica vitezomana