Procedura adoptiei
Raspunsuri - Pagina 3
irina_g spune:
Asa cum spune Simona, adica la familia extinsa se poate si acum.
Nu prea sunt de acord (nu ca ar conta parerea mea) cu Galina care spune: " Atunci mama iese din spital si il da familiei cu pricina (direct sau printr-o cunostinta comuna etc)Intre timp familia care adopta isi ia atestatul si dupa mama se duce la DPC de care apartine si declara ca-l da spre adoptie familiei cutare ma rog e ceva mai complicat".
Asta e ilegal.
Un copil dupa ce devine abandonat se incepe procedura de reintegrare intai in familia extinsa si apoi la o familie atestata dupa multe luni de asteptari. Mama nu poate face cerere ca il da persoanei X sau Y.Daca era asa de simplu, multe mame faceau asa insa NU SE POATE SI E ILEGAL.
Asa ca nu visati fetelor (cele care urmati sa va luati copil) ca gasiti o mama si ... gata... vi-l da voua.
E ILEGAL ASTA.
Bafta viitoarelor mamici
Irina si Mihai
irina_g spune:
Mai mi-am adus aminte de ceva, daca tot suntem la capitolul avocati.
Galina, ziceai ca ai doi avocati ca sa mearrga totul bine.
Te-am intrebat la un moment dat ce se intimpla in cazul in care copilul nu e vizitat de naturala o perioada mai lunga.
Mi-ai spus la momentul respectiv ca ai vb vu avocatul si ti-a spus ca daca trec 6 luni de nevizitare, e declart abandonat,
La momentul respectiv am tacut insa sa stii ca legea abandonului s-a abrogat.
Asadar atentie ce avocati iti iei ca te indruma gresit. Dupa ce mi-ai spus atunci, eram fericita si am cautat legea asa ca vb in cunostinta de cauza.
Fetelor, mai cautati si singure legile, nu stati doar la mina avocatilor ca puteti nimeri unii care se dau tari si mari ca sa va ia banii si sa va treziti ca ati luat-o pe un drum gresit.
Pina la urma avea dreptate Vivi_Vio cind spunea ca tb sa ai legile citite si rascitite ca sa nu te incurce cu nimic nimeni.
Irina si Mihai
galinarodica spune:
Irina legea abandonului nu mai exista, dar notiunea de copil abandonat exista, iar faptul ca e abandonat nu implica si faptul ca e automat adoptabil. Un copil care nu e declarat abandonat nu poate intra in procesul de stabilire a adoptabilitatii. Dupa ce e declarat abandonat se incepe ancheta sociala cu rudele pana la gradul 4, si tot tacamul. Ma rog exista si exceptii atunci cand are numai mama si aceasta a decedat etc etc, doar atunci nu e necesar sa fie declarat abandonat...deci avocatii mei is ok, doar ca ori eu nu m-am exprimat explicit, ori tu nu ai inteles ce voiam sa spun.
In rest nu ai decat sa crezi ce vrei eu iti repet nu am recomandat nimic ilegal fiindca din principiu sunt impotriva ilegalitatilor (si crede-ma le stiu si cum se fac si unde etc, nu le mai pun aici ca sa nu se mai isterizeze lumea ca din cauza mea se iau nu-s ce masuri...desi nu e asa, acolo sus se cunosc foarte bine toate aceste lucruri si poate mult mai multe).
Iliuta ce mai faci, iti tin pumnii. Pe Serbanel il am acasa de mai bine de 9 luni, deja e flacau mare. E un copil superb si destept si eu ma topesc dupa el.
Cand mai vii la Romanica? Abia astept sa stam la o "barfa" amandoua.
iliuta spune:
In Romania o sa vin abia la anul. Acum am alte planuri cu Fiv-ul. Astept sa ma sune de la Barcelona.....
Ti-am trimis mail cu ID-ul meu. Poate vorbim...
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela