de ce sunt romanii...nu stiu cum sa-i numesc!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Pe mine,una,ma enerveaza comentarii de genul"Ce seamana cu ..." mai ales din partea celor care stiu ca e adoptata.Gasesc asta doar o complezenta de care,sincer, nu are nimeni nevoie.Parca au nevoie sa-si intareasca ideea de apartenenta.Sau oi fi eu mai dusa cu pluta...In definitiv,toti oamenii seamana cumva...In general si eu am de-a face cu persoane de bun simt.Mai sus vorbeam de frizerita care o tunde,de o mama nou aparuta prin parc(care nu ne cunoaste inca).Cel mai bine m-am simtit cand intr-o zi colegele mele imi spuneau ca fumez prea mult si una m-a intrebat pe cel mai firesc ton posibil daca am fumat si cand am fost gravida cu Calina.Pe acelasi ton firesc i-am raspuns ca nu m-am putut lasa nici cand am fost gravida.A trebuit sa le intreb daca ele chiar stiu ce vorbesc ca sa-si dea seama ca eu de fapt nu fusesem graviduta niciodata.Am ras de situatie.Asa consider eu ca se poarta cineva care nu are in cap curiozitati vizavi de o adoptie-nu spunandu-mi ca seamana cu ala sau cu celalalt.Oi avea,n-oi avea dreptate-spuneti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo__boo spune:

am patit-o si eu, dar nu asa ca Asi.
Am intrat intr-un magazin cu lucrusoare pt. pitici si-n timp ce eu ma uitam la hainute sotul statea cu Alex in brate si se jucau. Dupa un timp vanzatoarea zice: *Vai doamna, nu va suparati pe mine, da' ce seamana fetita Dvs. cu sotul*
La care eu zic: *Da? e baiat si e adoptat* foarte scurt si sec. N-a mai zis saraca femeie nimic, nici macar un sunet nu a mai scos, am simtit-o ca e jenata si am incercat sa ies cat mai repede din magazin. Cine a pus-o sa-si dea cu parerea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Nu stiu daca e complezanta sau chiar purul adevar dar eu cand l-am vazut prima data pe Razvan mi s-a taiat respiratia cand am vazut ca seaman leit cu sotul meu.
Eu nu arunc in stanga si in dreapta cu faptul ca e adoptat pentru ca adoptia nu mai inseamna nimic , este un detaliu nesemnificativ.Si apoi el este copilul nostru si gata.In curand vine vremea sa ii comunicam si lui.Le dam peste nas eventualilor "binevoitori".
Referitor la familie - au fost bucurosi dar putin rezervati in legatura cu adoptia.Acum este copilul nostru si toate temerile au disparut.Este mult mai mult decat ne-am fi putut noi inchipui ca este.Daca il nasteam eu sunt convinsa ca nu iesea atat de bine.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

La mine a fost un pic invers.Familia imi tot vorbea de adoptie si eu spuneam nu.Totul s-a schimbat intr-o secunda si peste o saptamana am si gasit-o pe Calina.Nu stiu ce am simtit cand am vazut-o pt ca eram prea uluita.Cert este ca atunci cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca nu pot sa traiesc fara sa stiu ce se va intampla cu ea si a doua zi am fost la DPDC.Nici testul HIVnu m-a interesat decat cu titlu informativ(sa stiu daca avem sau nu o prblema de care trebuie sa ne ocupam).Asi,la ce varsta crezi ca vine vremea sa-i comunici?M-a tot intreb si eu!De fapt as vrea sa stiu ce credeti toate despre cand si cum.

Mergi la inceput

"m-a" fara cratima,acum am vazut si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Fetita mea e perfecta, frumoasa, desteapta, vesela.
De ce? Pentru ca asa vreau eu, pentru ca nu ma intereseaza ce cred altii, pentru ca este a mea, pentru ca nu ma intereseaza cum a venit pe lume si cine ia dat viata, este a mea si gata.
Si ai vostrii sunt la fel, asa sa ginditi, si daca-i prost, e prostul meu, daca-i urit, e uritul meu etc, dar eu tot cel mai frumos si destept copil il cred pentru ca sunt mama lui.
Ce bagaj genetic fetelor- daca are bagaj genetic si unele dintre noi nu avem timp sa-l educam, oare nu se duce draqu tot bagajul?
Ne gindit la bagajul genetic in loc sa ne facem planuri de viitor pentru educarea copilului.
Oare cum or gindi parintii care au adus pe lume copii cu bagaj genetic, le-au asigurat o viata de lux, dar...se roaga sa renunte la droguri si la alte nenorociri?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/picodico2000/album?.dir=/80bfscd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

referitor la razvanutul lui asi, va spun eu clar ca asemanarea cu sotul ei a fost izbitoare de la inceput, inca de cand era razvi mic. pe urma a inceput sa semene tot mai mult si cu asi... si a ajuns sa semene atata de bine cu amandoi... asemanarea este reala, nu doar in imaginatia noastra !
si fii'mea seamana foarte bine cu sotul meu ! si la feta, dar si la maini, la forma unghiilor... chiar surprinzator ... asemanarea e atat de izbitoare, ca absolut toata lumea (fara nici o exceptie), cand au vazut pozele fetei sau cand au vazut'o pe ea prima data, asta au zis !
nu zic ca, conteaza aceasta asemanare. ci doar ca e ... interesant cum ne "aduna" Doamne Doamne...
si eu zic la toata lumea ca e adoptata, fara sa'mi pese de reactie. chiar am socat cateva mamici in parc, care aveau copii mai mici si ma intrebat cand am inceput diversificarea, sau cat am alaptat, sau chestii din astea
probabil lumea nu e obisnuita sa se vorbeasca cu atata dezinvoltura de adoptie, dar eu sunt atat de mandra de fiica'mea !!!
si poate incet incet, prin atitudinea noastra si prin felul in care ne crestem copiii, o sa reusim sa schimbam ceva in perceptia oamenilor despre adoptie...

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Miha m-am gandit sa ii spun atunci cand va fi intresat de unde vin copii.Incerc sa inventez o poveste.Inca nu am ajuns la forma definitiva.

Foarte curand dupa ce l-am adus pe Razvan acasa spuneam si eu la toata lumea ca e adoptat.In timp mi-am dat seama ca acesta este un detaliu al vietii noaste si nu merita impartasit cu oricine(ex: vanzatoarea de la chiosc etc).Imi face mai multa placere sa zambim pe sub "mustata" eu si sotul meu cand ne zice cineva despre originea copilului.Odata chiar m-am distrat copios cu o tipa care imi tot povestea cum a nascut ce condii erau in spital si eu o aprobam , ma intreba daca am alaptat si i-am zis ca nu am putut( nu am mintit) si ea o dadea inainte cu asta.
Deci in concluzie nu oricine merita sa afle totul despere copilul meu.Imi iubesc copilul asa cum este el(cel mai frumos si cel mai special dintre copii) si sunt mandra de el.Si cum nimeni nu povesteste in timp de cat de greu a nascut nici noi nu povestim de cat de greu am "nascut".

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Si eu sunt de parere ca tre vb cu sufletul deschis despre faptul ca e adoptat, dar in ultima vreme, parca nu-mi place sa spun tuturor asta, poate si pt ca sunt mandra de fetita mea, e f desteapta, si frumoasa, si a mea, si intradevar e a mea, chiar daca nu am nascut-o e totusi facuta pt mine, asa ca ce conteaza???
Alexa, vad ca cu Asi te cunosti, tare as vrea sa ne intalnim prin parc, acu a mea printesa e la cabana cu 3 dadace, seara mergem si noi, nu de alta dar baietii au examene si incerc sa-i menajez, asta mica cand scapa la ei in camera iese de acolo numai cu scandal!!! Dar abia asdtept sa ne cunoastem!
Pupici si zile frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Citeam acu ce a scris Asi, pai fetelor, eu am nascut-o mai greu pe Patri decat pe baieti, cu ei mi-a fost mult mai usor!!!!

Mergi la inceput