Despre Bursa & actiuni

Despre Bursa & actiuni | Autor: Iubika

Link direct la acest mesaj

Sper ca nu mai este un subiect similar pe aici (eu am cautat dar n`am gasit...).

Vreau si eu mai multe detalii despre cum e cu actiunile si cu Bursa. Ok, in mare am idee despre ce e vorba, dar de exemplu care sunt primii pasi care trebuie facuti? Exista o investitie minima?

Am intrat pe diverse site`uri (www.rasd.ro, www.btsercurities.ro ), dar mai mult m`au zapacit...

Voi aveti experienta in acest domeniu? Sper sa primesc ceva raspunsuri de la voi, si sa ma mai lamuresc putin

O zi buna va doresc!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Primul pas este sa stabilesti cati bani ai de investit in asa ceva si apoi sa mergi la o societate de brokeraj sa vorbesti personal cu un consultant......

E cea mai buna solutie pentru a afla tot ce te intereseaza. In plus, acolo vei primi si sfaturi despre piata romaneasca de actiuni si, in plus, vei putea sa si investesti daca cel de acolo te convinge ca afacerile pe bursa sunt potrivite pentru tine......

Succes !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Ceea ce te-a sfatuit Darael este perfect corect. Eu sunt antitalent. Nu imi place, nu inteleg, nu ma intereseaza insa sotul meu cu asta se ocupa. Credema ca stie bine ce face si totusi sunt zile in care se urca pe pereti.

Nu inteleg din mesajul tau daca au de gand sa faci singura investitia. Daca da, credema ca este greu. In caz contrar ramane varianta cu societatea de brokeraj. Stiu persoane care au crezut ca este simplu si logic si au pirdut muuult.

Succes!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Multumesc mult de mesaje!
Deocamdata nu am nimic in plan, ma interesez si poate pe viitor o sa`mi fac curaj sa incerc. De asta intrebam aici, poate cineva care a incercat deja poate sa`mi dea mai multe detalii. Nu de alta dar vreau sa stiu la ce sa ma astept...

Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

totusi eu una nu m-as lasa pe mana brokerilor, (la urma urmei ei n-au nimic de pierdut, oricum isi iau comisionul) Pentru asta trebuie sa urmaresti niscai grafice sa vezi evolutia actiunilor, plus ca e riscul jocurilor de culise care sunt greu de inteles. Daca nu te pricepi, nu e de bagat in asta decat daca ai calcat in multi rahatei inainte.
Bafta.

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by for2nity
Daca nu te pricepi, nu e de bagat in asta decat daca ai calcat in multi rahatei inainte.

Adicaaa?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Iubika, eu am o suma -nu foarte mare- investita la bursa. Am apelat la un broker, cu care vorbesc pe mess zilnic, imi spune noutati, uneori are ponturi sau informatii care circula in mediul lor. Plus ca am acces la un site al agentiei unde vad ce se-ntampla on-line, pot vedea arhive, pot studia statistici. Daca ai ceva timp sa urmaresti piata poti gasi o ocupatie tare interesanta(pentru mine care sunt in CC e o mana cereasca). Sunt momente si momente de investit, sunt perioade in care scade valoarea actiunilor si banii iti raman blocati, dar in general la bursa se castiga, dupa parerea mea. Sa nu-ti inchipui cine stie ce sume fabuloase, dar in mod cert mai mult decat din dobanda bancara. Una peste alta, bilantul nu-l poti face decat pe o perioada mai mare de timp-6 luni, 1 an, asa ca nu-i rost de tunuri financiare, dar e o modalitate ca oricare alta de economisire a banilor.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Un articol interesant in www.gandul.info/2006-06-20/investitii_personale/romanii_cu_venituri" target="_blank">Gandul de azi.

Mergi la inceput

MONAI multumesc de raspuns. Asa ceva vroiam sa citesc

Desi, dupa articolul prezentat mai sus, parca nu prea mi se mai pare asa de atragatoare ideea.... Oricum, daca tie iti merge bine, FELICITARI!

Daca nu sunt prea indiscreta, ce inseamna "o suma nu foarte mare"? Cu aproximatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_v spune:

www.investopedia.com

Au tutoriale ca lumea: http://www.investopedia.com/university/
si un dictionar de termeni http://www.investopedia.com/dictionary/
pe langa articole si alte chestii folositoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

quote:
Originally posted by Iubika

quote:
Originally posted by for2nity
Daca nu te pricepi, nu e de bagat in asta decat daca ai calcat in multi rahatei inainte.

Adicaaa?...

Vroiam sa spun ca iti trebuie muuuult mult noroc.
Bafta!

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

Mergi la inceput