mare deruta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pepsica si eu gandesc la fel....rupeti relatiile cu trecutul ca asa doar o lungesti si plus ca nu poate sa uite de "mama" atat timp cat o ai pe Mona la tine.
Trebuie, cum au zis fetele, sa fiti doar voi 3, mami, tati si Gabi, atat....abia apoi veti adauga alti membri familiei...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

clar, pepsica !!! nici vorba de mona sau alte "alternative" (vorba lu' simo) !!!
gabi, mami si tati. atat. cu cat mai repede, cu atata mai bine. chiar daca la inceput nu va vrea sa manance de la tine, pana la urma tot o sa manance (copiii au un simt al conservarii f bine dezvoltat, stai linistita. nu pateste nimica daca nu mananca o jumatate de zi !)
cel putin pt o perioada trebuie rupte legaturile cu trecutul. pana va stabilizati voi ca familie, pana incepe gabi sa se identifice cu voi.
copilul are nevoie de afectiune. si, cum ziceau si fetele, daca nu o gaseste in alta parte, o va accepta de la tine.
incet si cu rabdare, pepsica ! va fi greu la inceput, e clar. dar e un "hop" pe care trebuie sa'l treceti, voi 3, impreuna. VOI TREI !!! nu cu ajutoare si alternative !
oricum, pt sprijin moral ne ai pe noi !

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

Pepsica, te inteleg perfect prin ce treci. Noi am adus-o pe Maria acasa cand avea 2,6 ani. Prima luna a fost foarte grea. In a doua si a treia seara a plans cate 2 ore cand venea tati de la serviciu pentru ca era obisnuita numai cu femei in jur si nu intelege ce cauta el pe teritoriul nostru. Notiunea de "tati" nu exista pentru ea. Cu mine se comporta foarte bine dar cand aparea el era dezastru. A incercat sa si-o apropie, cu sufletul sfasiat de durere, antrenand-o in tot felul de jocuri si usor, usor au devenit prieteni. Acum se iubesc foarte mult!!! Incearca sa fiti numai voi acum la inceput. Nu cred ca este bine sa intretii trecutul cu persoane pe care le-a cunoscut in alta parte. Memoria lor este foarte scurta la varsta de 2 ani si ai sa vezi ca intr-un timp foarte scurt nu isi mai aduce aminte nimic, dar sterge tot din trecut (fara poze, persoane cunoscute pana acum, jucarii, hainute). Noi asa am facut - totul a fost nou pentru ea. Am plecat de la centru cu o jucarie de plus, la insistenta asistentelor, si am ajuns la concluzia ca mai bine o elimin decat sa o pastrez. Incearca sa ii faci pe plac o perioada, sa ii dai sa manance ce ii place mai mult, sa il recompensezi pentru lucrurile mici pe care le face, sa te joci asa cum ii place mai mult si cu ce ii place si, parerea mea este ca, mai mult in parc, la locuri de joaca, nu in aglomeratie (ex magazin, strazi aglomerate) pentru ca ii trebuie o perioada sa capete incredere in voi si sa se simta protejat. Cu rabdare se rezolva si ai sa vezi ca va fi bine. Este greu, dar merita din plin efortul.
Va doresc sa va fie bine si mai intreba-ma daca simti nevoia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo__boo spune:

Pepsica... perfect de acord cu ce te sfatuiesc fetele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Pepsica,subscriu la ce au zis fetele.
Cu cit o lungesti cu Mona, cu atat ii va fi ami greu lui Gabi sa se adapteza la noua lui viata cu mami si taty.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepsica spune:

ok, asa o sa fac feteleor.. acum a mincant si de la mine, insa avem o alta problema.. spaltul.. URLA la spalat.. pe corp mai hai,dar pe cap,e tragedie...si ok, os a o tritmi pe Mona acasa luni :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Pepsica ,poate o fi speriat ,o fi inghitit apa sau poate a fost bruscat la baita ,mai demult ,cine stie .Ma gandesc ca poate daca ii arati cum te speli si tu pe cap ,nu mai face asa .Sau spala -l intai pe corp ,da-i niste jucarii sa-si faca de lucru in baie , lasa-l nitel sa se joace si incearca oe urma cu capusorul .Nu stiu sa-ti dau niste sfaturi prea bune ,ca Andrei e "mort " dupa baita ,el urla cand il scoti din baie .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Pepsica, chestia cu jucariile e o idee buna.
Eu asa am procedat cu flacaul meu de la inceput. I-am pus cateva jucarii in baie si l-am lasat pe el sa descopere cum e cu apa, sa se balaceasca cat vrea si apoi , incet incet s-a obisnuit.
bafta multa
lui Gabi si, tine-ne la curent.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galinarodica spune:

Pepsica la inceput incearca sa-i tii capsorul mai pe spate, eventual sa-l tina sotul tau oarecum in brate si cu capsorul mai pe spate ca sa nu-i curga apa pe fata, mai toti copii au chestia asta, intra in panica atunci cand le curge apa pe ochi, asa ca trebuie obijnuiti incet incet. Si lui Seb ii place apa de nu mai poate. Noi suntem bait mare si facem baita in cada in baie si mami ma invata sa innot deja, am colacel si-mi place tare de tot..........
O sa vezi ca daca ai rabdare si-l iei cu binisorul incet incet se obijnuieste si lasa-l sa se joace mai intai cat vrea el cu jucarele, vaporase chiar si cu sticla de sampon si abia apoi il speli. Cu siguranta incet incet o sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Pepsica si al meu urla ca disperatul cand il spal eu pe cap si cand il spala sotul nu are nimic.Eu zic sa scurtezi procedura pe cat posibil si apoi treceti la spalatul pe corp cu jucarii multe.

Succes!

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput