Ingineri, fosti, viitori...:) (5)
Raspunsuri - Pagina 22
monagan spune:
buna inginerelor.
Imi cer scuze ca nu v-am mai vizitat cam demultisor, dar am treaba pana peste cap.Azi m-am hotarat sa vin mai repede acasa adika la 16, ca deja mi s-a acrit de atata treaba. In fiecare zi se gaseste ceva "urgent, de predat ieri".Astia ma omoara.
Nu am citit ce ati mai facut voi, dar gravidutele noastre cum mai stau? Cine naste prima? Ioana?
Sa va spun ce am mai facut eu? Pai ninik interesant, in afara faptului ca mi-am pus pe iarna ceva compoturi si dulceturi (cirese, visine, strugurasi, coacaze). Dar efortul cel mare a fost la strans de produse, ca eu nu sint obisnuita cu muncile de la tara.
Da vorba aia: e greu si sa mananci.....
Va pup pe toate si sper ca ne mai auzim si o sa apar mai des.
Otiliav spune:
Katik, Ana avea la 32 de saptamani 2500 gr si s-a nascut la 41 saptamani+2 zile cu 3800 gr. Deci eu pun pariu ca o sa ai un voinic de 3800-4000, nu cred sa fie mai mare.
Ioana, de ce vrei tu puiule cezariana, sunt patita si stiu cum este, pe mine ma tenteaza o nastere normala cu epidurala. In nici un caz sa nu alegi anestezie generala, eu m-am iritat de la tubul de oxigen si aveam nevoie tot timpul sa tusesc, moment in care imi blestemam operatia, ma tineam cu mainile de burta ca sa pot tusi, iar cele care nascusera natural dupa mine se plimbau pe culoar. Am fost martora la 3 nasteri naturale 100% iar mamicile erau mai mult decat ok. In fine, parerile sunt asa impartite, eu pot vorbi doar de mine care am trecut printr-un travaliu 100% natural pana la dilatatie 10 si care mi s-a parut mai usor decat revenirea dupa cezariana.
Mona, ma bucur ca ai aparut, si nu mai munci atat ca nu ne face nimeni statuie. Eu vorbesc care de 2 saptamani tot trag.
Iepumic, ti-am spus ca eu lucrez ca Pipeline/Structural engineer? Tu poti obtine un job bun in Oil&gas cu specializarea ta. Pe mine m-a ajutat mult masterul pentru ca nu multi au o astfel de specializare. Sincer si pe mine ma bate gandul de un doctorat, daca as continua pe Geotehnica mi s-ar echivala cam 1/3 dar ca si tine parca m-ar tenta si altceva. Eu ma gandesc la Metal pentru ca pe Beton mi-am facut proiectul de diploma, pe Geotehnica am master iar Lemnul nu ma tenteaza. Asa in mare cam aceste 4 materii sunt importante in Civile. Daca vrei iti povestesc cum proiectez eu tevile pentru petrol si gaze , poate iti vin idei si vii la doctorat in Norvegia.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
iepumic spune:
Mona, mai traiesti? Sa ne trimiti o poza cu statuia!
Otilia, stai ca m-ai bagat in ceata! Pai tu ai mai multi copii? Eu stiam doar de Ana...cum ai reusit sa faci si cezariana si sa nasti si natural 100% cu dilatatie 10 la acelasi copil? Mintea mea de inginer nu pricepe.
Cat despre doctorat in tevi...eu acum proiectez instalatii de incalzire, ventilatii si climatizare (HVAC) care sunt segmentul cel mai dificil al meseriei....nu pot spune ca nu=mi place..dar proiectarea in ziua de azi se face in niste conditii...vine beneficiarul habarnist cu teancul de bani, bate cu pumnul in masa ca vrea ASA chiar daca nu se poate sau e neeconomic sau va functiona prost si tu trebuie sa faci ca nebunu' ca seful tau a semnat un contract si, daca nu faci cum spune beneficiarul, risca sa fie dat in judecata. Asa ca...parca mai bine mi-ar sade intr-un post de management, sa bat eu cu pumnul in masa!!!!Deh, vise...mai e mult pana departe.
Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.
KUKI spune:
Punctul 1.
Probabil ca nasterea depinde de fiecare. Eu am vrut sa nasc natural. M-am chinuit vreo 6 ore, dar a iesit o mandrete de baiat de 3.800 kg si intr-o clipa am uitat de orice durere.
Mai amuzant a fost pana sa plec la maternitate. Aveam contractii din ce in ce mai dese, era clar ca-mi venise sorocul si eu ziceam ca nu si nu ca eu nu nasc, asa le mai doare pe gravide din cand in cand...mai stau nitel si trece. Si uite-asa am stat vreo 4 ore nu ma dadeam dusa de acasa cu nici un chip.
Punctul 2.
Eu sunt inginer metalurg. Ei, acu' apare problema. Metalurgia...e un domeniu cu reprezentare limitata si in care desigur, se prefera barbati. Asa ca si sa vreau sa-mi schimb job-ul e cam greu...nu sunt multe firme de profil.
Si ma tot macin si nu stiu incotro sa o apuc, ce anume sa schimb.
Vreau un master, dar nu stiu in ce domeniu...si timpul trece si eu nu stiu ce vreau...si nu mai sunt chiar tinerica...
Si acu' ma duc sa ma culc ca m-am vaicarit destul.
Noapte buna, inginere dragi
Otiliav spune:
Iepumic, nu am vrut sa te bag in ceata, cam asa resimt si eu nasterea Anei, m-am chinuit la dublu, de asta sunt dezamagita si frustrata. Dupa ce am ajuns la dilatatie 10 am fost urcata de 2 ori pe masa pentru expulzie, dar nu am reusit s-o imping afara si nici cu ajutorul asistentelor care ma impingeau de zor pe burta. Iar doctorita a zis ca nu este de acord sa foloseasca forcepsul, ca Ana avea capul blocat asa ca am ajuns la cezariana de urgenta destul de epuizata dupa un travaliu de 14 ore si speriata ca imi intrase copilul in suferinta fetala de la atatea perfuzii cu ocitocina si nici mie nu imi era prea bine, tremuram fara sa ma pot controla. Dar mi-am revenit si acum o s-o iau de la capat cu forte noi, nu-mi este frica de nastere, important este sa fie bb sanatos. Sper sa-mi predai mie stafeta la anul .
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
iepumic spune:
Kuki, curajoasa fata!!! Eu cred ca la cea mai mica durere as fi direct in taxi in drum spre spital!
Otilia, deci n-am inteles eu gresit! Doamne, prin ce ai trecut! Bine ca s-a terminat totul cu bine! Ai nascut in Bucuresti? Se pare ca ai avut o doctorita buna de vreme ce n-a vrut sa riste viata copilului tragandu-l cu forta afara. Poate imi spui si mie cum o cheama si unde o gasesc (pe PM). Eu sunt total speriata de ideea sarcinii din cauza medicilor, pentru ca medicul in care am eu incredere e in varsta si a inceput sa uite cazurile si mi-e frica sa mai merg la el iar alt medic bun inca nu am gasit. Zau daca stiu ce sa fac...acum lucram la proiectul si daca iese....e musai sa stiu la cine merg.
Iepumic
katik spune:
salutare inginerele!!!
iepumic, tinem pumnii pt. actiunea bb!!!
io am nascut f. usor. m-am dus la dr. la cabinet cu dilatatie 4, n-am simtit nimic numai ca a picurat ceva. ne-am intilnit la spital, la 12 la prinz, nu simteam nimic, m-am plimbat prin spital 3 ore, nimic, mi-au dat 3 injectii cu estradiol si dupa a treia pe la 15.30 am inceput sa simt contractii, nu extraordinar de dureroase, suportabile chiar si la 17.00 a iesit krisztina, fara nici o pb. se mai si glumea pe seama mea ca nu pot sa scrie asa ceva in registru (prima nastere fiind, 1.5 ore!!!!) ca nu-i crede nimeni. am avut noroc de dr si moasa extraordinari (prieteni - dr. si moasa fosta colega la lic. sanitar cu sotul!!!) care m-au ajutat f. mult, mai mult psihic. acum, la tura doi merg tot pe mina lor!!! deci, prin urmare, vezi ca dracul nu-i asa negru cum pare!!!!
cit despre masterate, doctorate, io mi le dau acum din ceai contra colicilor, picaturi, biberoane etc. si nu-mi pare rau deloc!!!!
otilia, asa a spus si dr. vreo 3.600-3.800, krisztina a avut doar 3.000. vom vedea la mom. respectiv
mona, da' ce harnicutza esti tu! i-auzi, gemuri, compoturi!!!! ce sunt alea????. bine te-ai returnat pe la noi!!!
kuki, mi-a placut povestioara ta cu nasterea. cam asa am facut si io. l-am sunat pe dr. dimineata pe la 8.30 si mi-a spus sa ma duc la cabinet repede-repede. la care io l-am intrebat daca e ceva daca mai stau sa-mi beau cafeaua .
pupici la toatele, ma mai reintorc!
33+ +Krisztina (28.07.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f
iepumic spune:
Wow, fetelor, dar voi sunteti tari!!! De-as avea si eu noroc de sarcina si nastere usoara...Eu de cand cu AndreeaC de pe forum...sunt cu groaza in suflet.
Iepumic
Ioana81 spune:
Buna fetele!
Mama mama ce de povesti despre nasteri.
In primul rand eu nu vreau cezariana, eu vreau sa nasc! Oricum m-a trimis doctora acasa sa stau cuminte. A zis ca la frumusetea asta de burta nu face ceza. Eu stiam ca natural nu e bine sa nasti daca e provocata nasterea. Acum stau si astept...parca fiecare zi e mai grea.
In al doilea rand cred ca patesc ca Kuki. Habar nu am cat de intensa e durerea. Oricum durere f mare am avut cand mi-am strivit cu usa de la lift degetul si asta acum 1 an pe 13 iulie de ziua sotului . Nu cred ca o sa fie mai dureros. Am fost atuinci la spital si mi-au zis ca tb sa imi taie degetul si am plecat de acolo si acum am alta unghie, o frumusete..
In al treilea rand Anca nu este cazul sa te alarmezi, nu ai cum sa patesti (Doamne fereste) asa ceva. A fost o intamplare nefericita, cum a fost si cu o fata la noi careia i-a murit bebele la 37 saptamani in burtica. Ea avea pb. Deci sa te fac sa intelegi daca mergi des la doctor, analizele ies bine, nu ai de ce sa iti faci pb. E cel mai frumos lucru sa ai copii acum realizez eu.
Mona eu is prima. Dau startul nasterilor.
ia uitati-va voi fetele cat m-am lungit. Acum mai bantui nitel pe forum, ca-s la apt si apoi plec sa dorm acasa la viloaca
inginerele!
Ioana 37+ si
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20060730/dt/9/k/ff80/preg.png
Nunta: http://community.webshots.com/album/450163392pPiNoV
Eu si burtik: http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=548837585&security=BdpmCE