judecatorie

judecatorie | Autor: pepsica

Link direct la acest mesaj

Fetelor,
ne-au cheamt la judecatoria din Suceava .. nu stiu cum se numeste..parca incredintarea in vederea adoptiei...si ma intreb, ne va da o hirtie cum ca putem sa il luam deja acasa pe cel mic? nu stie sa imi spuna nimeni sigur, e ca si cind s-ar merege pe.. shest.. ori eu vreau sa stiu daca legal, ni-l da cineva imediat sau mai dureaza niste zile? ca sa stim cum facem cu concediul etc (noi sintem din Bucuresti.. cine a mai adoptat un copil din provincie sa ma lamureasca si pe mien care sint pasii si cit dureaza pina cind efectiv il iei legal acasa...mersi mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

depinde de la caz la caz. in mod normal, teoria zice ca doar cand sentinta emisa de judecator (sentinta de incredintare in vederea adoptiei) e definitiva si executorie (deci la 15 zile de la primirea dovezii de comunicare a sentintei) se da copilul acasa. dar practica... poate fi alta.
in cazul nostru, de ex, fii'mea a ajuns mai repede acasa, pt ca era la centru maternal, si in mod normal ar fi trebuit sa o mute la asistent maternal pana o iau acasa (deci pana sentinta e definitiva), dar cei de la dpc s'au gandit ca nu are sens sa tot plimbe copilu' si sa'l zapaceasca de cap. si avand in vedere ca tot acasa va ajunge, si acasa ii e mai bine, ne'au lasat sa o luam mai repede.
deci... depinde. oricum, interpretarea regulilor depinde de la dpc la dpc, si de la asistent la asistent...
iti doresc multa bafta ! o sa fie bine ! e super ca se poate si la voi incredintare, si nu plasamente si alte chestii !!!
pupici, si asteptam vesti bune !

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pepsica nu ma pricep, pe vremea cand am luat noi...am primit decizia de la DPC si am si luat-o acasa, dar era alta lege.
Nu poti lua legatura cu DPC Suceava sa ii intrebi si pe ei cum e regula?
Oricum succes! Mult nu mai e si ve fi mamica!!!

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo__boo spune:

quote:
Initial creeata de pepsica

Fetelor,
ne-au cheamt la judecatoria din Suceava .. nu stiu cum se numeste..parca incredintarea in vederea adoptiei...si ma intreb, ne va da o hirtie cum ca putem sa il luam deja acasa pe cel mic? nu stie sa imi spuna nimeni sigur, e ca si cind s-ar merege pe.. shest.. ori eu vreau sa stiu daca legal, ni-l da cineva imediat sau mai dureaza niste zile? ca sa stim cum facem cu concediul etc (noi sintem din Bucuresti.. cine a mai adoptat un copil din provincie sa ma lamureasca si pe mien care sint pasii si cit dureaza pina cind efectiv il iei legal acasa...mersi mult

pepsica

Pepsica - daca zici ca e vorba de incredintare in vederea adoptiei nu vei putea lua copilul acasa (asta conform legii!!!) decat atunci cand sentinta devine definitiva si irevocabila - adica dupa pronuntare astepti sa o primesti acasa prin posta, bla bla bla... sa dea Domnu' sa nu fie gresita... si apoi mai astepti cele 15 zile in care una dintre parti poate face recurs.

O cale mult mai scurta insa de a avea copilul dorit acasa este de a vorbi cu cei de la DPC - Suceava sa-ti incredinteze copilul cu plasament / plasament de urgenta pana la pronuntarea definitiva.
Dar cum spun si fetele, cate bordeie atatea obiceie asa ca depinde numai de DPC. Intr-adevar sunt multe DPC-uri care nu *practica* plasamente sau plasamente de urgenta pentru copii.

Ce sa zic? Bafta multa !!! si te asteptam cu vesti

eu si ingerasul www.snugglepie.com/cb/95433" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Pepsica, suntem in aceeasi situatie.
Dupa citeva zile de la infatisare la tribunal, te duci frumusel la Tribunal, faci o cerere pentru un certificat de grefa, in care a pare solutia data de judecator. Acest certificat se taxeaza cu 10.000 lei vechi achitati la CEC- beneficiar Tribunlul Suceava, un timbru judiciar sa ai si cu acesta te duci la dpc. Acesta te va ajuta sa iei copilul acasa pina ce hotarirea devine definitiva si irevocabila.

Alessia si mamica ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

quote:
Originally posted by Costi

Pepsica, suntem in aceeasi situatie.
Dupa citeva zile de la infatisare la tribunal, te duci frumusel la Tribunal, faci o cerere pentru un certificat de grefa, in care a pare solutia data de judecator. Acest certificat se taxeaza cu 10.000 lei vechi achitati la CEC- beneficiar Tribunlul Suceava, un timbru judiciar sa ai si cu acesta te duci la dpc. Acesta te va ajuta sa iei copilul acasa pina ce hotarirea devine definitiva si irevocabila.

Alessia si mamica ei

exact, pepsica. mi'am amintit ! exista si aceasta posibilitate, ca a doua sau a treia zi dupa infatisare sa ceri "minuta", pe aici asa ii zice. decizia judecatorului se stie din ziua in care are loc infatisarea, dar dureaza mai mult redactarea sentintei. aceasta "minuta" este un fel de informare, de "ciorna la sentinta"... ce exprimare bag la ora asta ... sorry...
trebuie sa existe posibilitati !!! daca te intelegi bine cu cei de la dpc, vorbeste cu ei si intreaba'i !
mult succes !

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepsica spune:

Multumesc pt raspunsuri!
sintem extrem de stresati pt ca nu stim efectiv daca ne vom intoarce cu cel mic sau nu...sigur ca nu mai conteaza citeva zile, insa.. am vrea si noi sa stim.. nu pot intelege cum poate fi asa de evaziva legea asta...plus drumuriel astea Buc- Suceava...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Pepsica sper sa rezolvi problema cat mai repede si sa iti vezi puiutul acasa.Solutii exista precum vezi!

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput