Viata in Japonia (36)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

salutare,
va citesc de mai demult si acuma am vazut ca a revenit in discutie treaba cu baia. Asta e veche, pe vremuri era f scump sa se incalzeasca apa pt fiecare in parte si atunci se spalau inainte cu prosoape ude si cu ceva apa calduta turnata din urcioare, ca sa se curete. Apoi se facea baia propriu-zisa, care era un fel de ritual. Bogatii isi faceau si masaj dupa o baie extraordinar de fierbinte, cu saruri si uleiuri relaxante.
Dupa cum am zis, un ritual aproape obligatoriu la bogati, saracii se spalau cand si cum puteau, daca aveau cu ce sa incalzeasca vana aia de apa. Si bine'nteles, in van intrau toti, pe rand sau cati incapeau.
Probabil asa s-a ajuns ca azi se face intai dus, apoi baia propriu-zisa.
Cat despre importanta barbatilor, cred ca si asta tot in trecut isi gaseste explicatia. Barbatii erau "seniorii", adica tot ce era al lor le apartinea pana la ultima suflare: pamant , animale, servitori, neveste si concubine. Inclusiv viata lor. Daca seniorul era dezonorat, toti cei din slujba lui isi faceau sepukku sau erau omorati. Singura sarcina a nevestei si concubinelor era sa asigure wa, armonia seniorului si a casei. Pt placere se mergea la prostituate sau mai tarziu la geisha.
Daca gresesc undeva, corectati-ma! Nu am fost niciodata in Jp dar mi-as dori mult. Mai ales sa vad o astfel de sarbatoare descrisa de voi, cu japoneze minione in kimono si samurai alaturi:)
E adevarat ca in ultima vreme geishele au din ce in ce mai multa cautare? A fost un reportaj despre asta dar nu l-am prins, din pacate. In schimb am vazut altul despre sate pline de batrani, tinerii migreaza toti la orase, ca peste tot in lume, de altfel.
Numai bine!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana2000 spune:

Daca tot sunem la faza cu baia,mie personal,nu mi se pare o ciudatenie!O chestie ce tine de igiena mi se pare sexul oral.Nu imi este scarba sa intru in apa dupa sot si copil atata timp cat s-au spalat la dus.Noi intram in cada pt.relax,punem tot felul de sarauri minerale,acum nu avem o regula cu cine intra primul.
Ce mi se pare ciudat si nu am sa ma obisnuiesc niciodata,sunt legile lor!Ce ar spune un japonez?Ar spune,pleaca mah gaijino in strainezia ta si lasa-ne pe noi cu ciudateniile noastre...Yashi,nu cred ca este bine sa le vb.despre ciudateniile lor,s-ar putea sa-i lovesti acolo unde-i doare!Si noi aveam ciudateniile noastre,ca doar nu suntem perfecti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by Ileana2000

Ce mi se pare ciudat si nu am sa ma obisnuiesc niciodata,sunt legile lor!

despre ce legi vorbesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

AYUMI, multi ani fericiti in continuare!! Eu am facut 5 ani pe 1 nov.

Fetelor, va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!! Dar Ileana2000 are dreptate, n-o sa spun ciudatenii ce vor jigni; sper sa iasa ceva haios.

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ken spune:

AYUMI multumesc pt raspuns dar sa sti ca intre timp legile sau mai inasprit .Dar poate ai dreptete.LA MULTI ANI SI PETRECERE FRUMOASA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana2000 spune:

quote:
Originally posted by Lia

quote:

despre ce legi vorbesti?

Lia,despre legi..in generalNu vreau sa intru prea mult in amanunte,sunt destul de suparata..
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Ayumi, La multi ani fericiti!

Adina, La multi ani fericiti,pentru cei 5 anisori,sa cresteti mari si frumosi(ca mama)

tinatache foarte bine ai povestit despre trecutul japoniei.Ceea ce poate din partea europenilor sau a strainilor poate fi vazut ca un defect sau obicei ciudat,este ca ei inca pastraza cu multa vehementa traditiile.
Treaba cu baia ,cu siguranta ca nu v-a fi intelesa de catre straini prea curand.
Geishele,sunt la mare cautare si foarte piperate la pret,ceva de genul curtezanelor de alta data,tot dintr-un reportaj,am aflat si eu.

O seara placuta tuturor!

Sabina Y.

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:

quote:
Originally posted by Lia

quote:

despre ce legi vorbesti?

Lia,despre legi..in generalNu vreau sa intru in prea multe amanunte,sunt destul de suparata..
Numai bine!

eram curioasa,ca in 7 ani legile lor chiar n-au reusit sa-mi creeze nici un fel de neajunsuri.
of course ca daca nu vrei sa vorbesti,e ok.
numai bine si tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

devylla, momentan ma fascineaza subiectul dar stiu inca f putine. Stii cumva o carte despre istoria, cultura si traditiile Japoniei?
Ce m-a impresionat in reportajul ala cu batranii a fost sa vad case traditionale, cu shoji si tatami si in rest numai masuta din mijloc. Masuta avea un pled f gros de jur imprejur si incalzire dedesubt, satul e undeva la munte unde nu-i prea cald. Apropo, unde isi tin hainele ca nu am vazut nici un dulap??

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Yashi,Devylla,Ken ...va multumesc mult de tot!

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput