Viata in Japonia (36)
Raspunsuri - Pagina 17
ralucami spune:
Stiu ca sunt fete care lucreaza ca profesoare de lb. engleza la scoli particulare sau de stat. Va rog sa-mi spuneti si mie in ce a constat interviul inainte de angajare ? ( ati avut "norocul" sa dati si un test de gramatica in scris? ati fost puse sa tineti o lectie imaginara? ati avut de vb pe o tema anume? sau au fost doar intrebari simple? - de ex? -). Cat a tinut interviul? In cat timp ati primit raspunsul?
Cu Seiha a avut cineva vreo experienta (placuta/neplacuta)? Dar cu NOVA sau AEON?
Este cineva prin Miyazaki/Oita/Kumamoto care lucreaza ca sensei? ( full/part time)?
Va multumesc. 
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
lilanda spune:
zina 23
Iata ca m-am "trezit" si eu acum c-o intrebare, intrebatoare....
Cum va descurcati cu trenu, metrou in Japonia....Tokyo si nu numai.... Intrebarea este adresata fetelor care nu stiu kanji dar pot participa si fetele care stiu...poate invatam si noi cate ceva kanji cu ocazia asta...
Si sa incep prin a raspunde eu prima... Pai eu nu plec niciodata la drum fara o schita, un "desen" facut de al meu cu: unde e peronu, unde schimb, ce metrou e bun, ce metrou nu e bun, la ce ora vine, la ce ora ajunge, poate suna aiurea dar cam asa ma incumet eu sa plec la drum...altfel nu.
Voi? Cum va incumetati sa iesiti din casa, mai departe de locul unde stati?! Multumesc anticipat
nanami
pai simplu zina unde nu stiu si nu ma descurc, intreb ,
vreau sa ajung acolo , ce tre sa fac si cum si ei te ajuta , sunt saritori in chestii de genul asta
bafta
hanako 2004
buna zanasi eu procedez la fel ca si nanami
si eu la inceput mergeam cu hartiute si harti dupa mineinsa era mendoxai si mam apucat sa intreb de lume si ma ajutat si ma duceu chiar pana la linieo singura data mi sa intamplat ca babuta de care am indraznit sa o intreb a luato la halopsi nu apucasem sa zic decat (simasen) se uita lung si a luato la galop
dar deobicei te ajuta
bafta
iarasi zina 23
Multumesc Nanami, Irina multumesc ca v-ati alaturat mie .
Stiu ca pot sa intreb si ca-s foarte saritori ... numai ca, cu Japoneza mea de balta...acum mai e cum mai e, ca am mai prins cate ceva...dar eu sunt maritata de 1 an si 4 luni si fara drmurile de acasa, statu in Romania...am 2 ani si-o luna in Japonia....intradevar am mai intrebat si eu cand nu stiam sa-mi cumpar bilet cu transfer...chiesti deastea....
Irina dar s-a speriat obasan nu gluma ...
Multumesc inca o data...si va mai astept cu sfaturi...
nanami din nou
eu cred ca , cu intrebatul iti intra mai usor in cap si inveti mai usor. mie daca-mi dai hartiute si harti ,,,,gata cu tot , habar n-am , nu ma pricep deloc la asa ceva , asa ca am ales calea simpla , intreb si plec mai departe
mai hanako dar te-ai apucat de speriat babele? daca facea saraca infarct? o aveai pe constiinta
lasa zina ca nimeni nu vine aici gata invatat si perfect, cel mai bun lucru este sa intrebi orice .
uite si sa inveti mai bine japoneza , intrebi si intrebi,
eu l-am innebunit pe sotul meu cu intrebarile , si el cu explicatiile , si uite ca acu , turui ca nebuna , cand ii fac scandal cred ca-i pare rau ca m-a invatat prea mult , si de la tv, f, mult am invatat si unde nu intelegeam ,,,,INTREBAM
BAFTA MULTA
akemi
Buna Zina .Si eu sunt de acord cu Nanami.Cel mai bine este sa intrebi,chiar daca japoneza ta este de balta este un lucru care te vor intelege si sunt sigura ca te vor ajuta.Oricum eu una cred ca nici un japonez nu se asteapta de la un gaijin sa vorbeasca la perfectiie limba lor
.Nici eu nu m-as descurca cu hartiute sau desene,este mult mai usor daca intrebi,totuul este sa ai curaj sa intrebi si cred ca va fi ok
siii...bits
si eu zic ca intreband o sa-ti fie mai usor sa-ti invingi teama de necunoscut,astfel o sa poti calatori unde vrei fara ajutorul sotului.metroul,shinkansenul si liniile JR au scrise denumirile statiilor si in romagi tocmai pt a le veni in ajutor strainilor.bafta multa!
devylla spune:
Cu intarziere...La multi ani Mariilor/Marianilor!
japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
hiroral spune:

Raluca eu lucrez in Miyazaki-Nobeoka part time la un particular (SOPIC).Interviul ce l-am dat au fost cateva intrebari in engleza:de completat niste spatii libere la cateva fraze(gramatica),de gasit cateva sinonime din niste coloane de cuvinte ce imi erau date,daca imi plac copii,daca am mai predat pana acuma,si de ce vreau sa predau
engleza...si cam atat din ce imi amintesc eu plus CV-ul.
Am primit rapsunsul dupa cateva zile si am inceput imediat orele.
Lucrez cu doua profesoare japoneze.
Despre NOVA,GEOS, nu stiu nimik,am incercat inainte de a
ma angaja aici la cei de la Peppy Kids,le-am trimis un mail insa mi-au zis ca daca nu-s native speaker nu se poate.
devylla spune:
Buna ziua japonici,
Are cineva idee care este procedura sa trimiti pachet pe vapor?Din Romania catre Japonia.Este prin posta romana?
japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine
saory spune:
Buna la toata lumea si bine v-am regasit.
Devylla Trebuie sa gasesti posta vamala de la tine din oras,te prezinti acolo cu pachetul facut dar inca nesigilat.Nenea vamesul
o sa se uite putin prin el ca sa verifice ce ai pus si pe urma
o sa te roage sa-l inchizi ca sa-l expedieze.
In luna iunie preturile erau cam urmatoarele:
-pe vapor 290.000 lei vechi/kg
-pe avion 370.000 lei vechi/kg
plus taxa de trimitere care era undeva pe la 420.000 lei vechi.
Sper ca m-am facut inteleasa daca nu imi poti da un PM si iti mai spun.
PT TOATA LUMEA trebuie sa traduc o lista de instructiuni(nu e foarte mare) din romana in engleza sau preferabil direct in japoneza.
Fetelor care stati bine cu engleza sau japoneza imi dati o mana de ajutor?
devylla spune:
Saory multumesc frumos.Vad ca pretul nu difera cu foarte mult...daca nu ai foarte multe kg,cred ca e mai rapid pe avion.
Spune lista sa vedem ce putem face...o rezolvam noi!
ella@ spune:
Fetelor a-ti vazut filmul care l-a facut VanDamme in Romania "The Commando"?
http://photos.yahoo.com/sugimuraionela/
naomi_ioana spune:
buna la toata lumea...eu mai dragut pe la voi dar nu am timp
am intrat sa va intreb care dintre voi aveti la copi si pasaport romanesc si cum ati procedat?Naomi nu are decat certificat de nastere si vreu sa ii fac si pasaport insa m-am contrazis aseara cu fratele meu ca la copii nu se elibereaza pasaport si plus de asta Naomi ar trebui sa stea vreo 5 ani prin Ro ca sa devina cetatean roman
cine ma poate lamuri si pe mine![]()
va multumesc anticipat si astept ras voastre
devylla spune:
Naomi sora mea le-a facut copiilor si pasapoarte romanesti,defapt doar fetei.Se poate face la copii cum sa nu si nu trebuie sa stai cu fata 5 ani in Romania.Insa ai nevoie din partea sotului de o declaratie ca este de acord.Si inca ceva,la vama in Ro,daca dai pasaportul romanesc al fetei iti va cere tot o declaratie din partea sotului ca este de acord sa intri cu Naomi in Ro(asta e din experienta),iar cu cel japonez nu-ti mai cere nimic
.Dupa mine e mai mare daraua,dar zic ca poate e nevoie si de cel romanesc