Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(24)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Joanna,ai dreptate ,sunt mosii de vara sambata.Eu n-am facut niciodata pomenire,de obicei se ocupa mama mea de asta.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"In aceste vremuri,
cineva nu poate fi crestin cu jumatate de inima,
ci fie in intregime, fie deloc."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

Iar mai mare decât acestea este Dragostea!
Laurențiu Dumitru

A trecut și GayFest-ul care a aprins spiritele și a născut polemici nesfârșite.
Din păcate, ceea ce am văzut la TV a fost destul de trist: niște creștini care se agitau pe acolo, huiduind și făcându-i în toate felurile pe homosexuali. Fluierături, țipete și… “Hristos a înviat!”. Se spune că erau pregătiți mulți „creștini” să arunce cu diverse obiecte, însă forțele de ordine au fost vigilente. Pe homosexuali, cu huiduiala nu îi apropii de Biserică sau de normalitate, ci îi întărâți și îi îndepărtezi. E adevărat, că au priceput cu toții că asta nu-i “țara nimănui” și că, până la urmă, într-o țară creștină protestele erau iminente, necesare. Însă noi încă n-am învățat să protestăm… Sigur ca trebuie să urâm necinstea, dezmățul și viclenia, iar asta o pot face doar cei cinstiți și sinceri. Dar dacă nu judecăm omul care suferă de ele, n-am făcut păcat, deși e mai bine să nu ne apară aceste patimi sub înfățișarea vreunui om. E foarte ușor a cădea din constatare în judecare, și din râvna după dreptate în ura în numele dreptății. Pe homosexuali trebuie să-i facem să înțeleagă că-i iubim, nu-i urâm. Urâm ceea ce fac ei, dar nu pe ei ca și persoane.
Un părinte spunea odată despre sectanți că sunt frați întru așteptarea dragostei noastre. Din păcate, homosexualilor n-am reușit să le arătăm decât ura noastră și nicidecum dragostea. Mintea mă duce în urmă cu veacuri la un episod vetero-testamentar, anume când Dumnezeu, dorind să distrugă cetățile Sodoma și Gomora, stă la discuție cu Avraam, care se roagă ca Dumnezeu să nu facă asta și să țină în continuare cetatea. „Negocierea” pe care Părintele Avraam o poartă cu Dumnezeu nu arată altceva decât dragostea pe care noi, cei care spunem că suntem ai lui Hristos, nu o avem.
În vremea Patericului, când marii Părinți asceți coborau cu rucodeliile, întâlneau pe drum, în cetate, zeci de prostituate. N-am auzit să fi dat vreunul cu pietre după ele! Nici Arsenie, nici Antonie, nici Pahomie. Singura lor „arm㔠era rugăciunea.
Sfântul Siluan Athonitul vorbea și el despre cât de dificil este să te rogi sincer pentru alții. “E ca și cum ți-ai vărsa sângele pentru ei”. Din păcate, noi am uitat că singurul nostru dușman e diavolul, iar homosexualul e un prieten căzut între tâlhari. Cu câteva excepții (creștinii pașnici cu icoane în mâini), nu ne-am arătat a fi buni samarineni, mai mult decât atât, cred că ne facem vinovați de nevindecarea lor!
Să nu pierdem dragostea, căci pierzându-o pe ea, pe Hristos Îl pierdem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

in plus, nu ma intereseaza prea tare cu cine pactizeaza BOR - eu imi vad de viata mea spirituala asa cum pot - nu ma influenteaza direct - daca BOR mi-ar cere sa ies in strada si sa omor evreii, atunci as zice NU, ar fi un raspuns direct la o propunere directa

Va fi deja prea tarziu. Nu lasi Raul sa creasca peste tot in jurul tau doar ca sa iti faci virtute din faptul ca Tu nu te'ai smintit. Pentru ca altii s'ar putea sa cada si odata cu ei si tu.

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

in plus, nu ma intereseaza prea tare cu cine pactizeaza BOR - eu imi vad de viata mea spirituala asa cum pot - nu ma influenteaza direct - daca BOR mi-ar cere sa ies in strada si sa omor evreii, atunci as zice NU, ar fi un raspuns direct la o propunere directa

Va fi deja prea tarziu. Nu lasi Raul sa creasca peste tot in jurul tau doar ca sa iti faci virtute din faptul ca Tu nu te'ai smintit. Pentru ca altii s'ar putea sa cada si odata cu ei si tu.

Alin

*segmentation fault*

aici ai vorbit cu mare intelepciune:D si problema e atat de delicata incat ar trebui sa avem un subiect separat... sunt tensiuni si in interiorul Bisericii, sunt multi credinciosi care nu sunt de acord cu neshte chestii... important e sa ai constiinta treaza si sa stii pana unde se intinde binele... pentru asta discutam, citim, studiem, sa nu cadem... mantuirea e personala, tine de optiunea fiecaruia in instanta

am precizat ca NU E CAZUL deocamdata, si nu cred ca va fi cazul, nu cred ca Biserica Ortodoxa va cere vreodata sa iesim in strada sa omoram pe cineva... deocamdata ne invata cum sa ne lasam omorati, daca intelegi ce vreau sa zic:)

crestinismul este sacrificiu permanent, urmam exemplul lui Iisus care a mers la moarte ca un miel si a spus lui Petru cand a vrut sa-l apere "cine scoate sabia de sabie va pieri"

deci crestinismul cere sa ne jerftim pe noi, nu sa jertfim pe altcineva

in momentul in care se va intelege ca legionarismul NU este ortodoxia cred ca vom ajunge la un dialog unii cu altii... si cand se va intelege ca eu, irina, doina, joanna NU suntem Teoctist cred ca deja incepem sa facem pace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

Va fi deja prea tarziu. Nu lasi Raul sa creasca peste tot in jurul tau doar ca sa iti faci virtute din faptul ca Tu nu te'ai smintit. Pentru ca altii s'ar putea sa cada si odata cu ei si tu.Alin*segmentation fault*

Alin,tu nu intelegi ce este de fapt Biserica,de asta te impiedici de niste amanunte exterioare,sau de pacatele altora.Biserica n-o sa cada niciodata,fiindca ea e Trupul lui Hristos,si Hristos insusi a promis ca portile iadului n-o vor birui.Ceea ce s-a si intamplat,de altfel.Ea are si o componenta umana,care invariabil e supusa greselii,dar si o componenta divina,care o face sa fie vie.Faptul ca BOR pactizeaza sau nu cu ND nu ne afecteaza pe noi ca si credinciosi,in sensul ca,daca ierarhii gresesc,Sfintele Taine au in continuare Duhul purtator de viata.Fiindca Dumnezeu nu da Duhul pentru vrednicia omului,ca daca ar fi asa-cine e vrednic pe pamant?Nu stiu cat de explicita am fost,e vorba despre acelasi paradox de care vorbeam in mesajele anterioare.
Referitor la sminteala,unii se smintesc si de Hristos,cu atat mai mult se vor sminti de credinciosi,sau de ierarhi,sau de altceva.Sminteala inseamna ca te impiedici atat de mult de ceva(un pacat al cuiva de exemplu)incat nu mai poti inainta in credinta,sau nu mai vrei sa stii nici de Dumnezeu,fiindca te gandesti ca o fi si El dupa chipul celor care Il urmeaza.De asta zic,nu va uitati la ierarhi,sau la preoti sau la nu stiu cine din BO-uitati-va la Hristos si la Sfintii Lui.Sfintii au atins desavarsirea in Biserica,in ciuda celor nedesavarsiti.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"In aceste vremuri,
cineva nu poate fi crestin cu jumatate de inima,
ci fie in intregime, fie deloc."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

gandacel, LD nu-mi pare deloc legionar[:D

Alin, cand o sa privesti lupta pentru mantuire dinlauntrul crestinismului, si nu din afara, o sa ai o perspectiva diferita. Ca sa nu cada si el, crestinul nu se lupta cu raul, ci doar se da la o parte din calea lui. Noi credem ca Dumnezeu exista. Si nu noi lasam raul sa creasca, Dumnezeu ingaduie asta daca crede de cuviinta. Noi, daca ne luptam cu el nu facem decat sa-l alimentam. Noi nu trebuie sa ne luptam decat cu raul din noi insine.
ca vezi bine ce rele suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
si cand se va intelege ca eu, irina, doina, joanna NU suntem Teoctist cred ca deja incepem sa facem pace

Gandacelu, eu cred ca nici un om rational de pe forumul asta NU va asociaza cu Teoctist !!

Si permite-mi si mie te rog sa adaug ceva la spusele tale: in momentul cand BO va inceta sa spuna ca BISERICA NU GRESESTE NICIODATA, atunci eu cred din toata inima ca vor exista premisele unui dialog (ca va fi pace nu m-as aventura sa spun, pentru ca pentru pace e nevoie ca ambele parti sa o doreasca).

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:

Laurențiu Dumitru

Un părinte spunea odată despre sectanți că sunt frați întru așteptarea dragostei noastre. Din păcate, homosexualilor n-am reușit să le arătăm decât ura noastră și nicidecum dragostea.
www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui"
Sfantul Siluan Athonitul

Pana la urma, alaturand cele doua curente, homosexualitatea si sectarismul, propun, ca daca se face un pact intre BOR si ND sa fie maturati din tara asta "crestina" de mii de ani si homosexualii si protestantii (sectantii adica) si evreii si catolicii si tot ce nu s-a supus spiritului "democratic" comunist. Daca cu dragostea nu s-a incercat, o sa se reuseasca cu forta. Poate...

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jocelyn

quote:

Laurențiu Dumitru

Un părinte spunea odată despre sectanți că sunt frați întru așteptarea dragostei noastre. Din păcate, homosexualilor n-am reușit să le arătăm decât ura noastră și nicidecum dragostea.

Pana la urma, alaturand cele doua curente, homosexualitatea si sectarismul, propun, ca daca se face un pact intre BOR si ND sa fie maturati din tara asta "crestina" de mii de ani si homosexualii si protestantii (sectantii adica) si evreii si catolicii si tot ce nu s-a supus spiritului "democratic" comunist. Daca cu dragostea nu s-a incercat, o sa se reuseasca cu forta. Poate...

I plan on living forever. So far, so good

keep dreaming

in alta ordine de idei, fetele, nu vreti sa mai facem o iesire la un ceai cu susan?

avem ceva de sarbatort:))

vreau si eu mailul adrianei, pls!

stai ca o sun si pe sabina!!!

Mergi la inceput

sabina vine luni, e si ea FOARTE bucuroasa

haideti, cu "gradinita" iarasi... vine si irina b si adita de la mare...

ai mei is cam muciosi, dar se fac bine pana saptamana viitoare! cine vine?

Mergi la inceput