Nume de familie
Raspunsuri - Pagina 2
blue eyes spune:
pt danangie, din dictionarul Pittano >pula= il guscio delle biade separato con la battitura;loppa;lolla
trad.= coaja cerealelor ramasa dupa baterea acestora; loppa=pleava, fleac/ lolla= pleava, zgura
pula= politist in jargon, asa e.
sheherezada spune:
Da ce ziceti de numele:Traznea Horia Closca Crisan Avram Iancu Traian? Si chiar exista!
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
bibyrox spune:

Oricum nu exista acest nume la noi! Laba stiu ca exista... 
Fiecare zi, plina de lumina, ma face sa-mi aduc aminte ca traiesc!
Biby

Artemis1578 spune:
Bun. Daca vreti sa mai radeti va mai dau vreo doua nume ale unor fosti vecini : Draguta Pisica, Cantabine Vasile si mai era unul pe care nu mi-l amintesc. Aveam vreo 13 ani, citeam listele de la asociatie si ne prapadeam de ras!
Ca sa nu spun de biata mama care a avut intr-o zi 3 pacienti : Pasarica, Pasarel si Pasaroi. A ras toata sectia de radiologie a spitalului, era prea de tot! Si tot din spital si legat de nume. Doctorul exasperat dupa o dimineata plina si obositoare, primeste pe la 12 o pacienta negresa pe care o intreaba: pe tine cum te cheama? Lumumba? La care ea: Mavuanda!!!!
Anka
si Ubitu
(26.06.2004)
cait spune:
Eu una prefer sa-mi pastrez numele meu chiar daca nu e stralucit nici asta...intre doua rele..
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
impreuna spune:
Daca vreti sa va distrati de nume, priviti www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60309&whichpage=1" target="_blank">aici si aici ![]()
Flavia (sotie si mamica fericita)
Olivia26 spune:
Luati o carte de telefon si muriti de ras....
"Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru"
Eu si sotiorul meu iubit
Artemis1578 spune:
quote:
Originally posted by impreuna
Daca vreti sa va distrati de nume, priviti www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60309&whichpage=1" target="_blank">aici si aici
Flavia (sotie si mamica fericita)
Merci de link! Am lesinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!
Anka
si Ubitu
(26.06.2004)
danangie spune:
BLUE EYES nu era nevoie sa scrii minuscul ca nu ma rusinez.In noaptea cand am postat, intrebasem cateva italience pe aici ce inseamna "pula" si toate mi-au spus ca inseamna da, politist. Uite si acum am luat la rand colegele si le-am intrebat ce inseamna "pula" sau "loppa" sau "lolla". Niciuna nu a stiut ce inseamna. Atunci toate ne-am pus sa cautam pe internet ce inseamna si am gasit ca acest cuvant: "pula" e un cuvant care face parte din dialectul italian piemontez si bergamasco. Deci nu e un cuvant des intalnit. Si da....inseamna ceea ce ai scris tu. Si ca se mai zice si "loppa" sau "lolla". Deci, ai avut dreptate. Dar e un cuvant rar intalnit. De asta, nimeni nu stie ce inseamna.....in afara de politist. ![]()
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
blue eyes spune:
Danangie, eu am scris mic pt ca eram cam offtopic, nu cu un alt motiv.
Eu m-am uitat din nou in dictionare, tiparite si online, si nu-mi apare ca regionalism. Am invatat ceva nou, grazie.
Iar sa-l intreb pe profesorul meu de italiana de la facultate ce si cum cu cuvîntul cu pricina, mai bine ma lipsesc...![]()
ps. am dat si eu cautare pe net si am gasit cuvintul atit in jargonul tinerilor, cit si in texte literare, cu precadere biblice:
"Egli ha in mano la pala per separare la pula dal grano; brucerà la pula nel fuoco eterno e raccoglierà il grano nei suoi granai".
"Non così sono gli empi; ma sono come pula che il vento disperde"
"Il Seme non è erede con la pula"
"Ci sono parole che dividono il seme, quello fertile da quello che non può generare, parole che separano il grano dalla pula".
Acum chiar ca subiectul a devenit haios. ![]()