haine .... colorate (caciorite :o) )
in mod sigur vi s a intimplat si voua... sa scapati in masina de spalat vreo rufa de alta culoare, care desi pina atunci si a pastrat culoarea, sa se hotarasca subit ca este cazul sa si disperseze coloritul peste toate celelalte
Stiti vreo reteta miraculoasa sa le scoateti la lumina?
dar cum/cu ce pot vopsi o "cirpa" din bumbac alba in rosu? (ca daca nu o mai pot readuce la forma initiala, macar s o vopsesc!
cu multumiri anticipate,
poze multe cu noi
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
Olivia26 spune:
Nu cred ca mai ai ce face.
In schimb poti preveni de-acum. Inainte de a baga o rufa pe care o suspectezi ca s-ar putea decolora, in masina de spalat, uda-i un colt cu apa calda si vezi daca iese.
"Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru"
liliana csaki spune:
Daca cele patate sunt albe, baga-le in clor, la mine a functionat, am pus mai mult clor(Ace) decat scria pe sticla si s-au albit la loc. Am pus chiar si colorate, oricum mai mult decat erau , nu se puteau strica, pe astea nu le lasam prea mult, la 2-3 min. ma uitam la ele. Uneori am avut noroc si s-au curatat fara sa se strice restul culorii, alteori au ajuns carpe de praf, dupa noroc. Intotdeauna am facut operatiunea imediat dupa ce le scoteam din masina, nu mai asteptam sa se usuce asa.
bafta,
ancamironiuc spune:
Daca este alba... CLOR! Daca este colorata poti sa o pui la spalat, in repetate randuri cu ARIEL. Dupa 4-5 spalaturi iesi culoarea de la pete. Eu am facut asa cu un tricou beige al copilului patat cu negru. Cum puneam masina cu albe bagam si tricoul si pana la urma a iesit! Arielul are clor in el insa o cantitate minima cat sa nu decoloreze de aceea este nevoie de ceva spalaturi....
ANCA si EMA EMANUEL
craciunitza spune:
Am si eu o fusta foarte frumoasa, combinatie de matase cu dantela, era maron-roscat si am spalat-o impreuna cu o fusta roscata, dupa spalat cea roscata era roscata iar cea maro-roscat era maro-cu-pete-roscate
Ieri am spalat-o a 4-a oara si degeaba.
Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele
CristinaT spune:
la mine sosetele Oanei bagate in clor se ingalbenesc. Degeaba cumpar din cel care nu ingalbeneste. Tot asa. Eu folosesc vanish sau snow la pliculete.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
Mik spune:
Nu exista solutie tip la problema. Depinde de material si de culoare. Unele sunt irecuperabile.
Citeva solutii :
- clor : bun numai pentru bumbac alb, alte materiale le distruge
- spalatul de x ori. risc : alta haina pateaza. Solutie nu e una pentru sintetice.
- textile speciale care se pun in masina de spalat si absorb culorile (In Fr se gasesc cu marca Eau Ecarlate); numai textila cu pricina se pateaza
Mik.
louisea spune:
mie nu mi s-a intamplat
dar poti cumpara niste vopsea pt haine si ai revolvat treaba
aici se gaseste vopsea (cutie) pe car o pui in masina de spalat si niste sare + "carpa" de vopsit -> o "carpa" "noua" - de alta culoare (poti incerca si sa vopsesti acceasi culoare )
------------------------
Bandit si laleaua ;-)
anca tanasica spune:
la albe ace...
la colorate vanish...pui vanish cu dero in apa calda...le bagi si pe ele...dupa juma de zi le scoti din vanish...si le bagi la loc in alta combinatie de vanish cu dero in apa calda...le tii iar juma de zi...apoi le pui la spalat cu dero si vanish...e reteta aproape sigura...adica se curata cam 95%...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
FOARTE IMPORTANT:
http://www.maap.ro/images/afis_gv.jpg
tora97 spune:
rochia i de bimbac, alba cu floricele negre plus 2 semivolanase negre.. cum nu se poate mai grozav!
am bagat o in apa cu "o tona" de vanish.. punind si "o tona" de arie... si fetelor, cind ma duc sa vad ce se mai intimpla sa ma iau cu miinile de cap: incepuse sa se decoloreze volanasele.. de rochia mea pe linga nuanta gfalbuie a ma capatat una gri...
Singura rezolvare imi ramine vopsitul.. in rosu... Ce stiti despre vopselele pt textile? Ce marca imi recomandati?
Restul hainelor caciorite in acest tur le am facut vint in cosul de gunoi... ca din bleo au devenit un gri jegoossss.... de nici cirpa de praf nu merg!
Cu multumiri...
poze multe cu noi
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
ina78 spune:
Mie mi s-a intimplat... ceva cu duingulite rosii... si mi le-a facut roz pe cele albe si mai erau si crem... care au iesit... ceva nedefinit.
Si le-am bagat venish si le-am spalat apoi cu ariel ptr. rufe colorate pe cele colorate (erau crem la baza), iar pe cele albe -clor Ace.
Spor la treaba!
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."