Oradea (11)
Raspunsuri - Pagina 5
adi2003 spune:
Iarasi liniste la acest subiect...Parca vorbesc singura.
Dupa servici, unde puteam sa fiu decat printre florile din piata. Ce m-am gandit eu: mai am o jardiniera goala, ce-ar fi sa o umplu cu niste petunii.
N-am stat mult pe ganduri si am cumparat cateva.
Acum astept sa se lase seara, ca sa imi pot uda si eu florile care sunt insetate dupa ce le-a batut soarele in cap.
O saptamana buna va doresc, poate de maine ies si eu in parc...Azi am gradinarit o ora (printre stranuturi) si nu mai am chef.
Florile mele
gabi_j spune:
salutare. ma primiti si pe mine aici? abia acum am descoperit subiectul asta...
pt cei care cauta stomatolog, v-il recomand pe dr cristi ratiu, de pe moscovei (nu mai stiu ce numar), pe jumatatea mai apropiata de str ady endre. e un stomatolog si chirurg maxilo-facial super. am fost trimisa la el acu vro 5 ani, cand o 'doamna doctor stomatolog' si-a batut joc de dintisorii mei, si el a reparat totul, in mod perfect.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
gabibarta spune:
Buna, Gabici! Bine ai venit!
Simina, multa sanatate! Sper sa-ti traca rinita cat mai repede!
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi
Mercedes spune:
simina- nu vorbesti singura...
Apropo de flori simina ai vazut un fel de petunii dar cu flori foarte mici arata superb, am vazut in piata si ma bate si pe mine gandul sa mai iau si tipul asta de flori.
Anul trecut mi am pus pe balcon doi trandafiri cataratori, acum arata superb are deja 2 trandafiri infloriti
Bine ai venit gabi_j, asteptam si pe ceilalti oradeni de pe forum
gabi_j spune:
Simina, zi-mi si mie cum se tin muscatele peste iarna? Ale mele au murit. le-am tinut pe casa scarii, unde nu e nici prea lumina, nici prea intuneric, nici prea cald, nici prea rece (cam 18 grade)... le-am udat cam o data la 10 zile. Au rezistat pana la sfarsitul iernii, si s-au 'dus' chiar cand a venit vremea frumoasa si sa le pun pe balcon. Acum vreau sa imi cumpar iar, ca e pustiu balconutzul meu mic.
Poti sa imi recomanzi si alte plante de balcon, care sa poata fi 'lasate singure' vara pt un weekend, si sa le placa soarele si caldura (la mine bate soarele dimineata si pana pe la 1-2)?
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
DANA26 spune:
Buna,fetelor!
Eu sunt noutza pe DC si imi place la nebunie!
Stau la bloc(parter) si am si eu o mini gradinutza in fatza geamului,mi-am pus muscate,crizanteme,trandafiri, crini si as mai vrea sa pun si alte flori, stiti cumva care-s mai rezistente?,pt ca nu am prea mult soare si pamantul nu-i grozav.
Sa aveti o zi minunata!
DANA
szivarvany spune:
Bun venit oradencelor nou venite
Mey, io nu-mi iau nici o floare ca dupa sezon imi mor toate. Am ghivece cu ... pamant. Sunt un antitalent.
Simina - de la noi cu muuulta admiratie.
Despre mine: am fo` la oftalmolog, al 4-lea la numar dar macar a fost in stare sa-mi descopere o hipermetropie la ochiul drept si o miopie minuscula la cel stang. Nu va zic ce am simtit cand m-a intrebat de ce nu am fost la medic mai repede ... si i-am zis ca are colegi "beton". Deci, numai la medici sa nu mergi ... va doresc sanatate multa tuturor !
Daria & Giulia (2004 08 16)
adi2003 spune:
Yes..yes..yes...v-am facut sa vorbiti si voi despre flori.
Mercedes, inca n-am vazut petunii marunte in piata ci doar muscate cu flori marunte.
------
Muscatele le pastrez peste iarna intr-un balcon inchis. Au lumina in cursul zilei, iar seara si noaptea e racoare, asa cum le place. Primavara devreme le tund, pentru a li se forma coroana frumoasa peste vara
--------
Un "secret"...cand nu mai ai rabdare dupa florile tale, iti iei altele gata crescute si inflorite din piata/florarii si uite asa poti avea un balcon frumos. Uneori mai aplic aceasta metoda.
--------
Alte flori pe balcon? Nu stiu daca va plac www.egradini.ro/plante/portulaca/portulaca.htm" target="_blank">florile de piatra. Mie tocmai mi-au rasarit, mai greu ca in alti ani, din cauza iernii prelungite. Nu sunt deloc pretentioase, doar ca au nevoie de soare direct, asa cum am scris in articol.
Petuniile sunt frumoase dar trebuie udate zilnic in perioada de vara, asa ca nu ar rezista un weekend fara apa.
Eu mai am achimenes, dar si acestea trebuie udate o data la doua zile.
Mai nou sunt innebunita dupa passiflora,o planta cataratoare. pe care am obtinut-o din seminte. Dar trebuie sa astept 3 ani sa infloreasca.
Joi imi iau cateva verbine, ca sa mai diversific plantele de pe balcon. Pentru interior mai vreau murraya sau stephanotis, plante cu flori mirositoare.
De azalee si gardenii nu ma mai ating, sunt plante cu flori superbe, dar foarte pretentioase.
Mercedes - trebuie sa iti dau cativa puiuti de flori promisi. Recunosc ca am mai dat din ei,(din cauza lipsei de spatiu) dar ti-am mai lasat si tie ceva. Ne vedem saptamana asta? Cand iesiti in parc?
cristina22 spune:
Simina, petuniile marunte nu sunt alea, care, de fapt, au florile duble...?Eu mi-am luat petunii duble, asa mi-au zis de la florarie ca se numesc.Dupa amiaza revin cu din balconul meu inflorit!!Gardenie am avut una superba, neinflorita, si in trei luni... s-a dus. Acum am alta cu flori multe-multe roz, ii merge bine dar deja tremur la gandu ca se va termina si cu aceasta!
Pupici lasi numai bine va dorim!!
cristina si nazdravanul Andrei