masina hidramata

masina hidramata | Autor: Lona

Link direct la acest mesaj

Suntem pe punctul de a a ne schimba masina. Am gasit, frumoasa, firma serioasa, mie imi place mult, dar ar avea un singur defect: este hidramata, viteza se schimba automat.
Sotul meu are o rezerva (sper nejustificata) referitor la asta. Nimeni din jurul nostru n-a mai condus o asemenea masina, deci n-avem cu cine vorbi.
Imi poate spune cineva avantajele/dezavantajele unui asemenea model? Macar un link spre un asemenea subiect mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Cutia automata (hidramata) este foarte simplu de folosit si foarte comoda, doar ca (ccc) consumul de carburant este cam cu vreo 10-15% mai mare la masinile cu astfel de cutii de viteza.

Cel mai greu va fi sa va obisnuiti cu ea (vreo saptamana cred ca-ti ia) dar dupa aia nu o sa mai vreti masina cu cutie normala. Fratele meu e fan cutii automate, la fel si un foarte bun prieten. Alt "dezavantaj" ar fi ca o masina cu cutie automata nu se poate conduce "sportiv" - daca sotul tau e un impatimit sofer caruia-i place sa tasneasca de la semafor, o sa planga pe langa masina; in rest numai de bine despre ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Multumesc mult.
Consumul n-ar fi chiar o problema, iar de "tasnit" nu e cazul. Sper numai sa nu te lase in depasire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Dezavantajul major este ca nu-ti poti "adapta" stilul de condus - daca mergi sportiv, o sa ti se para lenesha.
La fel, in depasiri.
Prin Bucuresti, de ex, unde e aglomerat, se sare de pe o banda pe alta si se circula pe baza de "oportunitate" nu ar fi cea mai fericita alegere.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Si noi suntem pe punctul de a schimba masina.
Un cunoscut care se ocupa cu aducerea masinilor din Germania si vanzarea lor in tara ne-a sfatuit sa nu luam o masina care are cutie hidramata deoarece se vand mult mai greu decat cele obisnuite (daca te gandesti ca peste ceva ani o sa vrei s-o schimbi si pe asta). Nu stiu de ce, dar oamenii sunt mai reticenti cand aud de cutie automata de viteze.
Avantaje/dezavanaje nu stiu, ti-am spus ce am aflat si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Este un dezavantaj si pentru iarna. Este greu de tinut in frau pe gheata sau zapada...

ANCA si EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

am avut, este super, mai ales pt traficul infernal din buc.
daca trebuie sa depasesti in scurt, poti trece pe schimbare manuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumare spune:

Cutia de viteze automata este ceva extraordinar.
Motive:nu iti mai strici pantofii, ai tot timpul o mana libera, schimba vitezele tot timpul la turatie optima si durata de viata a motorului se prelungeste. Iarna ii dai frana de motor folosind reductorul: 3,2,1. Unele masini hidramate au si buton de "overdrive" care schimba rapoartele undeva mai mai sus decat normal (4000-6000 rpm, adica arhisuficient in depasiri. Singurul dezavantaj pe care il vad e faptul ca consuma un pic mai mult si la revanzar lumea e reticenta sa cumpere o masina hidramata (nu am inteles niciodata de ce)[neand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Multumesc mult. Am luat masina in "probe", avem 5 zile sa ne hotaram.
Da, iepumare, are acele optiuni.
Facem azi si un drum lung, si apoi ne hotaram.
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput