PROBLEME cu MOTANUL....

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Mai, cum ne ametesc de nervii capului veterinarii astia, pai eu nu mai inteleg nimic
Pe Felix si pe Otilia i-am cumparat de la o crescatorie de persane si toate mitele de acolo aveau ochi galbeni, asa cum au si mitele mele. Tatal lui Felix este campion national si are o gramada de premii. Noi am refuzat sa ducem mitele la expozitie, ca sa nu le stresam, nu le-am luat ca sa le ducem la expozitie, cine vrea sa le vada se uita la poze. Veterinarul meu mi-a spus ca persanele autentice au ochii galbeni. Mi-a aratat in manual cateva variante de persane si doua din ele aveau ochi albastri, restul erau cu ochi galbeni. Da' stii ceva, eu nu le iubesc pentru ca sunt persane, le iubesc de fitoase ce sunt, le iubesc pentru ca sunt mite curate si afectuoase. Si pentru ca nu stiu cum reusesc de miros asa frumos, as sta cu nasul numai langa pieptul lor.
Puii au acum ochi albastri de zici ca-s retusati in photoshop dar sigur se vor schimba si vor deveni galbeni.
Cu litiera, le-am cumparat litiera lor personala, ca cea pentru Felix si Otilia e mare, e din aia cu capac si filtru si puii nu se pot catara in ea, daca sunt acasa ii vad ca fac pisu la litiera, daca nu-s acasa vad ca au facut pe gresie, langa usa. Culmea e ca-n loc sa le dau o palma la fundulet, imi vine sa-i pup.

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Si din cate stiu eu, la persane nu exista standard pt culoarea ochilor. Pot fi albastri, galbeni, verzi. Exista standard la siameze, birmaneze, la Trandafir de Turcia (ceacare - un ochi de-o culoare, unul de-o culoare), or mai fi si pt celelalte rase.

La persane cele mai importante caracteristici sunt conformatia craniana (nasul turtit) si lungimea+calitatea blanitei. Motanul Ancai pare putin corcit da' cui ii pasa?

Visul meu cel mai mare,, copil fiind a fost sa am o pisica de rasa (birmaneza sau o albastra de Rusia); am reusit cu mari sacrificii sa-mi iau in facultate birmaneza mult dorita si credeti ca-i diferita? E tot o pisicuta, doar mai pufoasa.

Craciunitza, si io i-as pupaci pe mititei, probabil s-au scapat, of, of

pisici si floricele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Fetelor, sa va traiasca matzele, ca pe mine m-au topit!
...abia astept sa-mi creasca omuletul sa intru si eu in randul lumii crescatoare de matze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Daniela, nu stiu daca vei mai intra pe aici insa iti spun ceea ce am citi acum doi ani (cand pichilu avea 1) despre copil si mata in casa. Conform unor studii recente s-a demonstrat ca daca ai animal blanos in casa, fie el mata sau caine, nu sporesti sansele ca pichilu sa fie alergic si dimpotriva le reduci. Toti pediatrii spun ca o mata sau animal blanos in casa este echivalentul unei alergii la copil, cea la parul de animale. Acum au dovedit ca pisicile in special au o substanta pe piele care duce la reducerea riscului de a face alergii. In plus as mai pune, de la mine putere, faprul ca daca ai mata blanoasa copilul se obisnuieste cu parul de animal (nu ma refer la cel pierdut prin casa care este nociv oricum). Daca iti vei lua pisica nu vei fi scutita de sfaturi de genul pana la 14 ani sa nu te gandesti.
Eu sunt alergica la parul de mata, fulgi de animale etc. Nu am avut pisica de mica, nici un animal, doar pestisori. Pot doar sa iti spun ca de la 10 ani am persana in casa (nu aceiasi) si nu am avut reactii alergice nici cand am dormit cu ea pe perna! Ceea ce conteaza este sa va doriti anumalutul, inclusiv bebe. Al meu si l-a dorit mult de tot. La un oment dat am importat una din strada si dupa ce am dat-o cu Frontline a sarit de pe balcon. A plans ore in sir...

Veterinarul meu este mai ticnit de felul lui asa ca nu ma mira nimic. Stiu decat ca este foarte bun, mai ales la operatii sper sa nu ajung la el prea curand. Pana la urma conteaza, asa cum spunea Craciunitza, ca sunt iubitoare. Si aici ar fi multe de spus. Nu stiu cati mi-au zis ca nu vor mata ci caine pt. ca mata nu iubeste, lasa par etc...! Sau mai sunt idei preconcepute asupra raselor: birmaneza = pisica rea, persana = mofturoasa etc.

Boticelina si mie imi plac birmanezele insa m-am indragostit de nasul turtit al persanelor. Cand am luat-o pe Minu, de la o fata care se muta si nu putea sa o ia in casa noua (nu o acceptau proprietarii)ma gandeam ca imi va lua ceva timp sa ma indragostesc de ea. Maicamea mi-a zis ca mata mai urata nu puteam gasi. Era plina de noduri asa ca am tuns-o acasa cu mari eforturi. Avea ochisorii negrii de la secretii... si nasul ala era un impediment psihic. Acum m-am obisnuit cu el, il ador! Din cauza asta l-am remarcat pe picucul gri cu nasucul inexistent...este exact modelul perfect de persana.

Craciunitza, nici eu nu as duce matele la concursuri la fel cum nu as face din copil manechin la 3 ani! Este cam acelasi lucru. O boala a unor adulti de a se lauda cu ce au in ograda. Am citi ca acum cei de la crescatorii te obliga sa duci matele de rasa pura la concursuri si sa le imperechezi doar cu altele la fel de pure, sa nu strici rasa.

EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"

Mergi la inceput

Azi-dimineata, dupa ce a terminat de curatat si spalat holul, iesind pe usa, sotul meu a decretat: le dam! Apoi mi-a trimis sms: am glumit!
E de belea cu astia mici, cand dorm, dorm, in rest e jale, imprastie mancarea pe langa farfurie, fac pisu prin colturi, ne ataca la picioare, se urca pe capul nostru cand dormim, ii apuca cheful de zbenguiala dimineata pe la 3, sper ca au atins toate obiectivele si nu mai au si alte surprize.
boticelina, cum discut cu tine in particular?

Poze

Mergi la inceput

Anca, am postat in acelasi timp :)
Am sunat-o pe tanti de la crescatorie sa ma consult cu ea despre ce le dau puilor sa manance, mereu m-a ajutat cu o vorba buna, cu un sfat, veterinarul nostru e cam prea grabit pentru gusturile mele si nu-l deranjez decat daca e nevoie. Si tanti mi-a spus sa duc puii la magazin, ca sunt de rasa pura si iau o gramada de bani pe ei. Am vazut de cateva ori pui mici de 1 luna in vitrina, se uita lumea la ei ca la circ, pe ai mei nu-i duc acolo. Puii astia pleaca din casa noastra, frumusel, in alta casa direct. Si pupati non-stop, tot drumul.
Si noi avem probleme cu ochii lui Oti, daca trece o zi fara sa-i curat se inegresc, dar noi avem deja tabietul nostru, ne pieptanam si ne spalam la ochisorii seara, in fiecare seara, in timp ce povestim impreuna ce am facut peste zi :)

Poze

Mergi la inceput

Craciunitza, iti trimit PM cu datele mele de contact.

Si mie mi se face o mila cand vad puiuti in vitrinele petshop-urilor, am vazut ca nu sunt ingrijiti, dorm in litiere ca n-au de cat un spatiu f mic si uneori stau in vitrina si cate 2 saptamani Am locuit o vreme in centrul orasului, langa un mare petshop, si imi venea sa plang in fiecare zi in care-i luam mancare lui Ozzy si bietii blanosi tot in geam erau.

Eu cresc mate de la 4 ani, la rugamintile mele fierbinti mama a acceptat o pisica pribeaga, la 5 ani am asistat la prima fatare, la 6 ani am mosit-o prima data (masaj in ritmul contractiilor, legata pisi de burtica cu o basma care era stransa cand impingea ea, o aventura intreaga). Le iubesc tare mult si fac lobby permanent pt adoptarea pisicilor/altor animale de companie.

Anca si eu am fost alergica la multe chestii in copilarie pana a aparut pisi, dupa am ramas numai cu o alergie la ciocolata. (slava domnului ca mi-a trecut, asta da tragedie)

pe amandoua (si pe toate fetele care mai arunca un ochi la matezele iubitele)

pisici si floricele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Off. Minu a mea lasat la maicamea a facut parte dintr-o "crescatorie de apartament". O tipa care tinea nspe mate si motani pentru a face pui sa-i vanda. Precizez ca asta era un venit suplimentar intr-o tara civilizata. Cand s-a mutat proprietarii nu au accapetat cele 6 mate si le-a dat gratis..isi scosese o avere din pui. Erau vai de ele. Minu cel putin am ras-o aproape pe tot corpul. Avea atatea noduri de blana si nu reuseam sa le pieptan decat cu suferinte si pierderi masive de blanita. Din acel momenti m-am juart ca nu am sa cumpar pui.
Este foarte frumoas ce faci. In afara dragostei care este de nepretuit faptul ca nu ii dai asa oricum este foarte important.
Tot in Italia am avut un caine. Nu s-a impacat cu mata si am aplicat legea primului venit. L-am dat dupa o luna, era un pui vesel si nebunatic de Schitzu. M-am dus sa il vad de nenumarate ori si muream de suparare ca nu am putut sa-l tin. Era circ. Fugarea mata incercand sa faca anumite lucruri cu ea. Mata il scuipa si se catara pe mobila dar ii era frica sa coboare...no comment.

In petshop-uri mai gasesti si oameni cu suflet care ii ingrijesc insa spatiul este minim. La fel mai sunt si persoane care fac "crescatorie" in casa. Isi iau muuulte animale fara a le putea oferi conditiile necesare. sotia tatalui meu tinea in 3 camere 4 caini si 12 pisici. Este imposibil dar nu ai ce sa le faci. Am mai avut experiente urate cu asemena personaje, facand voluntariat si ma consumasem psihic. Visam cainii zi si noapte...pana la urama am renuntat si am luat distanta...maaaare de animale, ca nu pot sa le salvez eu pe toate.

Alergie la ciocolata?? Daca se transmite sunt amatoare! Sunt posesoarea alergiilor la mucegai, praf, blanuri vii sau moarte dar la ciocolata nu!

EMANUEL-POZE MAI VECHI
EMANUELCOWBOY
MOTIMOTANELUL
MAMI"MAMININA MEA"

Mergi la inceput

he, he, mi-a trecut oricum se manifesta numai la ciocolata aia nisipoasa de pe vremea lu ceasca, as vrea io sa mai am si acum, ca o mai am doar pe cea la aspirina

pisici si floricele

Mergi la inceput

Poze noi, de week-end

Poze

Mergi la inceput