Carti de electronica
Baiatul meu este pasionat de electronica desi are doar 6 ani.
Nu stie ca scrie , nu stie sa citeasca dar stia sa faca scheme electronice simple.
Toata ziua vorbeste numai de piese, fire, radiouri. Si la gradinita, la ora de pictura el picteaza tot circuite.
I-am cumparat niste circuite pentru copii ( cu conectori speciali fara sa fie nevoie de pistol de lipit). Sunt foarte interesante dar Alex pune o multime de intrebari despre electronica si eu habar n-am.
As avea nevoie de niste carti despre electronica. De ani buni n-au aparut pe piata carti de electronica pentru copii. Dar au aparut prin '90 carti.
Va rog mult, poate prin bibliotecile voastre sau ale parintilor gasiti niste carti mai vechi despre electonica pe intelesul copiilor.
Tot cautind pe net am aflat de cateva carti despre ABC electronicii aparute prin anii '90.
N. Dragulanescu & co. – A…B…C… Electronica în imagini
E. Marian – Montaje electronice de vacanta
137 Montaje Practice (1997 Teora)
A. Ciontu, I. Mihaiescu – 371 scheme electronice
As vrea sa cumpara aceste carti sau, daca nu-s de vanzare, sa multiplic la copiator cateva scheme electrice si explicatii.
Multumesc mult,
Iulia
Raspunsuri
CristinaT spune:
Ai incercat la Biblioteca Centrala Universitara? Sau la anticariatele de jos de la Universitate?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
iuliacm spune:
Cristina, :) mi-ai dat o idee. Am intrat pe site la Biblioteca Centrala Universitara si am gasit la biblioteca de fizica " A…B…C… Electronica în imagini". Sunt 3 volume!
Dar cred ca sunt mult prea "grele" si penru nivelul meu, dar al lui Alex! Am mai gasit multe carti cu montaje pentru radioamatori, foarte interesanta dar nu-s eu capabila sa le inteleg si sa le mai si explic lu' fii'miu!
As prefera sa gasesc cartea "Montaje electronice de vacanta" care cu siguranta este pentru copii.
CristinaT spune:
iuliacm, cu placere!!!
si am uitat sa-ti spun sa-ti traisca baiatul, asa copilas mai rar
CristinaT spune:
Uite pe asta "Montaje electronice de vacanta"
am gasit-o aici de vanzare:
http://bibliophil.bibliotecamm.ro/?s=catalog&f=3&ca%5Bc1%5D=20&ca%5Bc1t%5D=3&ca%5Bc1v%5D=montaje
si am mai gasit asta:
HOBBY (Clubul Copiilor PETROSANI, PETROSANI)
Revista de electronica trimestriala pentru elevi.Montaje practice,teste de concurs,depanare Tv,calculatoare,radioamatorism,reportaje,etc. Se expediaza prin posta,pe baza de abonament
http://www.didactic.ro/index.php?cid=reviste&page=7
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by CristinaT
....
HOBBY (Clubul Copiilor PETROSANI, PETROSANI)
Revista de electronica trimestriala pentru elevi.Montaje practice,teste de concurs,depanare Tv,calculatoare,radioamatorism,reportaje,etc. Se expediaza prin posta,pe baza de abonament
http://www.didactic.ro/index.php?cid=reviste&page=7
Cristina, 1000 de floricele pentru linkul cu revista Clubului Copiilor din Petrosani.
Mi-ai adus aminte de momente asa frumoase petrecute la cerurile de acolo cand eram in scoala generala! Eu sunt din Petrosani si eram inscrisa Casa Pionierilor si Scolarilor de atunci la multe cercuri ( dar nu la cel electronica )
Bibliophil nu-mi dau sema ce este. Pare a fi baza de date unei biblioteci, dar care biblioteca n-am gasit sa scrie pe undeva pe site-ul lor.
Multam pentru urari!
Iulia
anabordea spune:
De ce nu incerci sa-l inscrii in vreun club de electronica, ceva...? Eu cred ca la 6 ani il poate primi si in plus va avea un profesor care sa-i satisfaca setea de cunostere. Eventual cand te duci acolo sa-l iei cu tine sa-l vada respectivul profesor. Poate prinde drag de el...
Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album: http://pg.photos.yahoo.com/ph/anabordea/album?.dir=/60b0scd
adusca spune:
Montaje electronice de vacanta cred c-o am io, insa nu cred ca e asa de simpla, ar fi interesant de gasit revista Tehnium (sunt sute de numere), si de acolo ales montaje pt varsta lui.
dupa carti ma uit io zilele astea, sunt prin cutii, stiu ca am foarte multe de specialitate, sa vad ce i s-ar potrivi.
trimite-mi te rog o adresa de mail in pm, daca gasesc sa pot lua legatura cu tine sa ti le trimit.
mai vorbim acolo.
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by anabordea
De ce nu incerci sa-l inscrii in vreun club de electronica, ceva...? Eu cred ca la 6 ani il poate primi si in plus va avea un profesor care sa-i satisfaca setea de cunostere. Eventual cand te duci acolo sa-l iei cu tine sa-l vada respectivul profesor. Poate prinde drag de el...
Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album: http://pg.photos.yahoo.com/ph/anabordea/album?.dir=/60b0scd
Ana, am incercat sa-l inscriu la Palatul Copiilor in toamna, dar profesorul de acolo nici n-a vrut sa stea de vorba cu mine cand a auzit ca are 5 ani. Mi-a zis scurt sa-l aduc cand stie sa scrie si sa citeasca.
La toamna vom merge iar, de data asta ma voi duce cu el de mana. Poate avem succes!
Iulia
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by adusca
Montaje electronice de vacanta cred c-o am io, insa nu cred ca e asa de simpla, ar fi interesant de gasit revista Tehnium (sunt sute de numere), si de acolo ales montaje pt varsta lui.
dupa carti ma uit io zilele astea, sunt prin cutii, stiu ca am foarte multe de specialitate, sa vad ce i s-ar potrivi.
trimite-mi te rog o adresa de mail in pm, daca gasesc sa pot lua legatura cu tine sa ti le trimit.
mai vorbim acolo.
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Adusca, multumesc mult de tot!
Ar fi super daca gasesti ceva cu montaje usoar!
Trimt date de contact pe pm.
Iulia