probleme specifice sarcinii gemelare

probleme specifice sarcinii gemelare | Autor: alda

Link direct la acest mesaj

Buna!
Fetelor, noi am ajuns in saptamana 36 si ma bucur foarte tare! :)
DAR, au aparut probleme de genul dureri de oase ale bazinului (pelvisului, de fapt) la fiecare miscare, cat de mica. Eu, la prima sarcina nu am trecut prin asa ceva si acum, ma gandesc cu groaza cat de dureros o sa fie la nastere din cauza acestor dureri deja prezente. Exista ceva ce se poate lua pentru astefel de dureri si oare, epidurala o sa "camufleze" aceste dureri de oase?
La voi cum a fost?
Va pup,
Alexandra 35 +

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rucarenii spune:

Felicitari mamico, este foarte bine ca ai ajuns in sapt 36 (mai ales cu gemeni). Eu am nascut in iulie anul trecut (la 40 de sapt)si intr-adevar marea "distractie" este pe ultima suta de metri: dureri de spate (trebuie sa iei Nospa), mancarimi de burta (cat mai multe creme), oboseala la cel mai mic efort, picioare umflate, insomnii etc. Toate sunt normale si vor trece. Am inteles din mesajul tau ca nu ai stabilit inca cum vei naste, eu am facut cezariana asa ca nu stiu prea multe despre epidurala dar, din cate am auzit, amelioreaza destul de mult durerile din timpul travaliului. Sa fii tare!!!!

Oana mama lui Mihai si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deam spune:

Draga Alda,
in primul rind felicitari pentru sarcina.
Si eu sint mama de gemeni, am nascut la 39 sapt si 4 zile, prin cezariana cu epidurala. Initial am fost programata pentru nasterea naturala (cu epidurala), baietii erau amindoi cu capul in jos, deci era totul ok. Problema a fost ca nu am facut dilatatie (o problema de constitutie a colului) si dupa 48 de ore de chin mi-au facut in sfirsit cezariana (aici nu poti sa alegi, se face cezariana numai la decizia obiectiva a medicului). Baietii s-aou nascut ok, unul din ei nu plingea (mieuna), si a stat 12 ore la incubator. Nu avea nimic, a fost doar socul si timpul lung pina la nastere (cele 48 de ore de suferinta). S-au nascut cu 50 de cm amindoi si cu 2,900 kg (Alexandre) si 3,040 kg (Miguel). Au facut doi ani pe 3 aprilie si sint neastimparati de mama focului.

Daca ai posibilitatea, alege cezariana cu epidurala, pentru ca nu simti nimic, dar vezi si auzi tot ce se intimpla. Recuperarea este rapida.

In ultimele saptamini, ma durea spatele si oasele bazinului, dormeam doar pe canapea (mai mult sezind) si eram plina de mincarimi pe burta. Nu am luat nici un fel de medicamente (aici nu se indica, doar in cazuri extreme), am pus doar o crema grasa (hidratanta) pentru bebelusi pe burta. In rest, faceam cite o plimbare mica in fiecare zi si butonam toata ziua la televizor sau citeam cite ceva usor (nu am fost la servici in ultimele doua luni).
Iti doresc o nastere usoara si doi bebei minunati si sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capsunica. spune:

Bravo alda, fii tare. Iti tin pumnii. Sa nasti usor. Eu am avut multe dureri si sincera sa fiu, in ultimele saptamani ma chinuiam sa stau pe wc. Nu puteam sa stau in sezut si nici intinsa pe spate. Practic pe wc nu puteam sta. Imi era frica sa nu dau jos rezervorul pe care ma spijineam si ma tineam cu mainile de pereti. Amuzant este ca in maternitate, nu am vrut sa ma asez pe wc, stateam inclinata, si cred ca au patit asta si alte mamici: nu stiu cum am reusit dar m-am pisat pe burta. Asta era chiar de toata frumusetea. :)))
Dureri de toate felurile aveam, dar spatele din cate stiu eu nu trece cu no spa.
Eu tin minte perfect ca am avut dureri de bazin numai in ultimele 2 zile inainte sa nasc. Si soacra mea mi-a spus ca se apropie nasterea cand doare bazinul. A, si inca o chestie. Mi-a mai zis ca de obicei se umfla gura, inainte de nastere, dar eu nu am observat chestia asta. Eu am nascut la 38 saptamani cu cezariana.
Dar as mai trece inca o data prin toate astea sa mai fac inca o pereche de gemeni ca este minunat.
Sunt curioasa la cate dintre mamicile de gemeni si-au facut efectul cremele pentru burta. Practic eu am ramas cu burtica si cu o groaza de vergeturi nu numai pe burta ci si pe coapse si pe fund. Aveam 50kg cand am ramas insarcinata si am nascut la 80 kg. Nu stiu cum de am iesit din maternitate cu 15 kg mai putin dupa 5 zile. Mamicilor, voi ati scapat de burtica si de vergeturi? Invatati-ma si pe mine cum sa fac.
Deam, nu-mi pot imagina prin ce ai trecut. Cum au putut sa te lase doctorii 48 ore sa te chinui? Uite de asta sunt eu impotriva nasterii normale. Cand te doare capul nu iei o pastila? sau daca te doare o masea, nu la fel? Dar cand e vorba de nastere, stai si te chinuie ca un animal.
Hai ca v-am pupat.

Capsunica si bebelusele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alda spune:

Buna!
Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri si pentru urari!
Referitor la modul cum voi naste, doctorul meu mi-a recomandat sa nasc natural si eventual, daca este timp, cu epidurala. :( Eu sper sa fie! Sper sa plec spre spital in timp util, dar fiind a doua nastere, dr. a spus ca o sa fie mai scurt timpul dintre inceputul travaliului si nasterea propriu-zisa, o sa vedem.
Eu nu sunt pentru cezariana, stiu ca pot apare complicatii mai mari decat la nasterea normala, dar as face orice sa fie bebelusele bine. Imi e tare frica, cu toate ca am mai nascut o data, foarte usor, un singur bb. :)
La mine bebelusele sunt una cu capul in jos, una cu capul in sus, la ultima eco, o sa merg din nou miercuri sa vedem ce s-a mai intamplat intre timp, in doua saptamani.

Voi ati folosit pompa de muls in spital sau nu a fost nevoie?
Si ati folosit dupa?

In rest, ma lupt cu durerile de oase; fetita mea de 2 ani si 11 luni vrea sa ii dau eu sa pape, sa o spal eu, tot eu sa o imbrac...e greu cu deplasatul, dar ne descurcam. :)
Ma tot cantaresc si ma ingras pe zi ce trece, acum, la 36 saptamani am atins 60 de kg, sper sa nu fie prea mici fetitele la nastere, ce sa mai zic, am o multime de temeri, dar sper sa fie bine pana la urma.

Va pup pe toate si pe bebelusii vostri, sa fie sanatosi si mancaciosi,
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucarenii spune:

Alda, nu iti mai face atatea griji, mai ales ca ai mai trecut o data printr-o nastere. Cred ca e destul de mica probabilitatea ca bebeii sa fie mai grasuti decat a fost prima fetita. Probabil ca stie doctorul ceva daca spune ca poti sa nasti normal, oricum va trebui sa iti mai faca ecografii inainte de nastere ca sa fie sigur ca nu trebuie intervenit chirurgical. Eu discutasem de la bun inceput cu doctorul sa mergem pe var cezarianei si stiam aprox si greutatea bebeilor (prin eco doppler). Am folosit si pompa de san insa la noi nu s-a declansat lactatia indiferent de metode. Daca cumva nu vei avea lapte suficient pt amandoi si daca vor avea greutatea sub 3000 gr eu iti recomand laptele Aptamil Prematil, este o formula speciala pt bebei f mici. Ai grija ca sunt si neonatologi care vor insista sa nu ii hranesti pe bebei decat cu lapte de san, va trebui sa fii f atenta daca bebeii iau suficient in greutate. Stiu asta de la o mamica de fetite (cu doua luni mai mari decat baieteii mei), a nascut la Municipal si la 3 sapt dupa nastere fetele abia luasera 100gr.
Cred ca trebuie sa mobilizezi toata familia pt ca vei avea nevoie de tot ajutorul pe care il poti obtine - mai ales in primele saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurastanciu spune:

si pe mine m-a durut spatele ingrozitor. eu am nascut la 37 saptamani si eram deja internata in spital. cu o seara inainte sa nsca m-au luat durerile de spate insuportabile. asistenta care era de servici mi-a spus sa iau un Nospa ca o sa imi treaca. a fost cea mai lunga noapte din viata mea pt. ca nu puteam sa stau nici in pat, nici in picioare, simteam nevoia sa merg la baie foarte des. eu am incercat sa nasc normal, dar nu am avut dilatatie. ai mei au fost cu capurile in jos toata sarcina iar fetita se "intepenise" cu capusorul intr-un os din bazinul meu si nu aluneca asa ca dupa 4-5 ore au zis ca imi fac cezariana. m-am recuperat destul de repede, am tinut copii in brate (nu au fost foarte mari 2600 fata si 2200 baiatul) dar am si acum dureri foarte mari de spate de la anestezie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireaf spune:

Buna Alda si felicitari pt sarcina!
Capsunica, felicitari si tie pt bebelushe!

Si eu sunt o mamica de 3 copii, o fetita de 2 ani si 6 luni si doi baietei gemeni, de 6 luni.
Eu am nascut toti copiii natural si nu regret nimic. Cu fetita a fost mai dificil, travaliul cam lung, aprox 12 ore, dar in final a fost totul bine.
Cu baietii a fost altfel. Am nascut la 38 sapt, primul avea prezenatie craniana si al doilea pelviana. Doctora mea avea emotii cu al 2 lea, se gandea la o cezariana, dar nu am vrut sa aud. I-am zis ca incercam natural si dc Doamne-fereste sunt probleme va fi cezariana. Pana la urma a fost totul bine, am nascut 2 baieti sanatosi de 3,150kg si 2,950kg si am stat 2 zile in spital.

La tine e mai simplu, ai experienta unei nasteri, epidurala nu stiu dc vei avea timp sa o faci, eu personal nu ti-o recomand, da e o parere strict personala. Eu dc faceam epidurala nu stiu dc puteam impinge la fel de usor si pt al 2 lea. S-au nascut la 5 min diferenta.

Durerile se spate nu trec cu nimic, trebuie mult repaos. Eu am tot luat no-spa, ca am avut contractii destul de devreme. Nu mai vorbesc de greutate, nu ma puteam aseza pe wc, ca si capsunica, nu ma puteam intoarce noaptea in pat,nu mai puteam merge inainte sa nasc. E dificil, da trec si vei uita de toate cand iti vei vedea ingerasele.
Asa ca, mult curaj si o nastere usoara!

Eu pompa de san n-am prea folosit-o si i-am alaptat pe bebei 4 luni, da mixt. Poate as fi reusit mai mult dc aveam ajutoare, oboseala e un mare inamic al alaptatului.
Va pup si sa aveti bebei sanatosi!

Flori, fetita Alexandra (22 sept 2003) si baietii Mihai si Gabriel (28 sept 2005)
http://community.webshots.com/user/alexuta2003
http://community.webshots.com/user/gemenii05

Mergi la inceput