Chestionar religios

Chestionar religios | Autor: Elena

Link direct la acest mesaj

Este vorba despre un chestionar facut de un student despre sentimentul religios. M-am oferit sa-l pun pe acest forum pentru ca in general intrebarile mi s-au parut interesante si relevante. Eventualele intrebari si nelamuriri va rog sa i le adresati lui pe email si nu aici, pentru ca eu nu va pot lamuri.
Iata mesajul lui si chestionarul:

Am de facut un proiect pentru facultate si am ales sa fac un chestionar care vizeaza anumite particulariti referitoare la sentimentul religios.Pentru a nu influenta raspunsurile celor care vor dori sa raspunda chestionarului,as prefera sa nu dau detalii decat dupa ce il voi incheia.
Numele nu este necesar,insa va rog sa mentionati varsta,sexul,nivelul de studii,ocupatia,si mediul de provenienta.
VA ROG NU POSTATI RASPUNSURILE PE FORUM. Mi le puteti trimite prin mail la adresa : tiberiu66@yahoo.com
Daca aveti intrebari sau mai ales sugestii, va rog sa mi le comunicati.Va astept raspunsurile pana in luna mai,cand trebuie prezentat proiectul.
Incercati sa justificati,unde este cazul, raspunsurile.
Intrebarile sunt:

1. Va considerati o persoana religioasa? Daca da, care este religia care va reprezinta?
2. La ce varsta ati devenit membrul religiei dumneavoastra?
3. In ce masura va influenteaza religia viata cotidiana? (putin,moderat,mult)
4. Credeti ca lumea ar fi mai buna daca toti oamenii ar avea aceeasi religie?
5. Va puteti intelege bine cu oamenii ce apartin unei religii diferite de a dumneavoastra? Dar cu oamenii fara religie?
6. Ati citit Biblia? Daca da, in ce masura? (putin, moderat, mult, toata) Ati intalnit lucruri cu care nu sunteti de acord in Biblie? Daca da,in ce masura? (putine,moderat,multe)
7. Ce inseamna,pe scurt, sa fii un bun cetatean?
8. Credeti ca ateii pot fi oameni morali?
9. Sunteti de acord ca religia sa fie studiata in scoli?
10.Ati avut experiente de viata pe care le-ati califica drept supranaturale?
11.Va intereseaza horoscopul si predictiile astrologice?
12.Sunteti de acord cu dreptul la casatorie al persoanelor de acelasi sex?
13.Sunteti de acord ca educatia sexuala sa fie predata in scoala primara?
14.Credeti ca o femeie insarcinata care nu doreste sa nasca copilul face un lucru rau avortand?
15.Unele teorii stiintifice intra in conflict cu dogmele religioase. Care credeti dumneavoastra ca este explicatia acestui fapt?
16.Urmariti buletinele meteo?
17.Cum ati defini dumneavoastra,pe scurt, conceptul de moralitate?
18.Cum ati defini dumneavoastra,pe scurt, conceptul de suflet?
19.Sunteti de acord ca bisericile sa fie scutite de taxe?
20.Oferiti,din cand in cand bani,sau cate ceva de mancare cersetorilor?
21.Cati copii credeti ca ar trebui sa aiba familia ideala?
22.Care este,dupa parerea dumneavoastra,scopul sau sensul vietii?
23.Sunteti fumator? (daca ati fumat dar v-ati lasat, mentionati)
24.Sunteti o persoana superstitioasa?
25.Notati, de la 1 la 7,lucrurile de care va temeti cel mai mult? (1-cel mai mult).Daca este un lucru de care va temeti mai mult,si nu este listat, mentionati-l.
a) accident de masina
b) boli incurabile
c) catastrofe naturale
d) atacuri teroriste
e) furt/nedreptate/viol
f) razboi international
g) poluarea mediului natural.

Cu multumiri !!

Pentru mine cea mai interesanta intrebare a fost "ce este sufletul" pentru ca nu ma mai gandisem niciodata la definitia conceptului de suflet.

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

1. Va considerati o persoana religioasa? Daca da, care este religia care va reprezinta?
R:Da .Propia mea religie , credinta in Dumnezeu .

R:Am fost botezata in ritul ortodox la 6 saptamani .

Moderat .

R:Da .

5. Va puteti intelege bine cu oamenii ce apartin unei religii diferite de a dumneavoastra? Dar cu oamenii fara religie?
Da .Da .(am prieteni din toate religiile )

6. Ati citit Biblia? Daca da, in ce masura? (putin, moderat, mult, toata) Ati intalnit lucruri cu care nu sunteti de acord in Biblie? Daca da,in ce masura? (putine,moderat,multe)
Da.Da .Multe.

Sa cunosti regula bunului simt si sa nu faci rau din propia vointa .

Da .

Nu .

Da .

Cateodata .

E treaba lor .

Nu .

14.Credeti ca o femeie insarcinata care nu doreste sa nasca copilul face un lucru rau avortand?
Nu .(Depinde de caz )

15.Unele teorii stiintifice intra in conflict cu dogmele religioase. Care credeti dumneavoastra ca este explicatia acestui fapt?
Dogmele religiei sunt facute de oameni care au incercat sa supuna pe ceilalti impunandu-le aceste reguli .

Da .

Decenta .

Simtire .

Daca e vorba de taxa platita de noi pentru serviciile facute de biserici , atunci da .

Da .

Cel putin doi .

Sa faci bine .

Am fumat 4 tigari in viata mea .

Da .

25.Notati, de la 1 la 7,lucrurile de care va temeti cel mai mult? (1-cel mai mult).Daca este un lucru de care va temeti mai mult,si nu este listat, mentionati-l.
1)durere
2) boli incurabile
3) catastrofe naturale
4) atacuri teroriste
5) furt/nedreptate/viol
6) razboi international
7) poluarea mediului natural.

Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.html
They need us :
http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga Laura, multumesc mult pentru raspuns !! am sa i-l trimit pe email, insa revin cu rugamintea sa NU POSTATI RASPUNSURILE PE FORUM !
motivul pentru care el prefera pe email este pentru a nu influenta in vreun fel raspunsurile celorlalti !!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Am raspuns si eu la chestionar. Il trimit pe mail.

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Cum sunt timid nu cred ca o sa trimit nici un e-mail..... mai ales ca nu am fost mituit nici macar cu un pahar cu TEC ca sa-mi treaca timiditatea....

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

R: nu cred ca sint o persoana religioasa. Inca n-am aflat ce religie ma reprezinta

R: Botezul de la sase luni. Nu prea am avut un cuvint de spus.

R: deloc

R: Nu cred asa ceva.

R: Atita timp cit nimeni nu incearca sa ma converteasca la ceva, ma inteleg de minune cu toti

R: am citit Biblia o data. Mai multe nu stiu

R: sa ii respecti pe cei de linga tine, sa stii ce se petrece in comunitatea ta (oras, cartier), sa iei atitudine cind este cazul.

R: Bineinteles ca da.

R: sa fie studiata, dar nu predicata

R: Nu.

R: Da.

R: scoala primara? Cam devreme. Educatia sexuala sa fie predata cind va fi cazul. Hai sa nu exageram in nici o directie.

R: Sint atitea nuante de adus aici, incit nu pot sa spun transant da sau nu. Dar nu consider ca trebuie sa poarte copilul indiferent de situatie.

R: oamenii nu prea stiu unde sa puna linia credintelor. Chiar si cei mai religiosi oameni se duc la medic. Deci cred in stiinta.

R: Da. Dar nu ca sa vad daca trasneste Dumnezeu.

R: daca Bisericile s-ar implica in activitati comunitare. Asa cum oamenii care doneaza bani pentru diferite priecte sint scutiti de taxe pina la un anumit nivel, la fel as face si cu Bisericile. Dar nu din oficiu.

R> Citi vor cei doi parteneri.

R: cel pe care i-l da fiecare, dupa posibilitati.

R: n-am fumat niciodata.

R: deloc. N-am absolut nici o superstitie.

a) accident de masina
b) boli incurabile
c) catastrofe naturale
d) atacuri teroriste
e) furt/nedreptate/viol
f) razboi international
g) poluarea mediului natural.
R: cel mai tare ma tem de pierderea propriului discernamint. Si a autonomiei personale. Sa ajung sa depind de cineva.

Edit: Elena, scuze. Am raspuns la chestionar si pe urma am vazut celelalte mesaje. :( Sper ca nu te-am incurcat prea tare.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Arhistefy

Am raspuns si eu la chestionar. Il trimit pe mail.

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mihaela

Darael, sa stii ca acest chestionar e inclusiv pentru timizi , insa daca nu vrei sa raspunzi la intrebari nu e absolut nici o problema
(dar totusi ce e ala TEC ? )

Forte, multumesc pentru raspuns ! pe mine nu ma incurci deloc, dar ideea era sa nu influenteze raspunsul tau alte raspunsuri...

quote:
R: Da. Dar nu ca sa vad daca trasneste Dumnezeu.

Sa stii ca si eu l-am intrebat ce legatura are buletinul meteo cu credinta/religia; daca te intereseaza raspunsul lui, poti sa-l intrebi direct !!

Am vazut ca ai sarit doua intrebari (17 si 18) + mentionarea varstei,nivelului de studii,ocupatia,si mediul de provenienta. De aceea te rog mult trimite-mi aceste info pe PM sau direct lui pe email, ca sa fie raspunsul complet.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Mi s-a parut interesant chestionarul, l-am completat; ceva mi-e putin neclar totusi: ce ar trebui sa inteleg prin mediul de provenienta? Sunt aproape sigura de intrebare, dar nu vreau sa zic vreo prostie mai mare ca mine.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by Elena
Darael, sa stii ca acest chestionar e inclusiv pentru timizi , insa daca nu vrei sa raspunzi la intrebari nu e absolut nici o problema
dar totusi ce e ala TEC ?

TEC este un dozator de suc de pe strada..... sta un nenea si pentru 5 mii lei (vechi) iti daruieste un pahar cu suc, bun, rece, cu gaz, cu aroma „identic naturala” de cola, capsuni, piersici si... nu mai stiu, am uitat .......

Dupa revolutie au aparut la greu prin orase.... sigur ai vazut vreodata unul....

Sa fii iubita !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by clayhanger

Mi s-a parut interesant chestionarul, l-am completat; ceva mi-e putin neclar totusi: ce ar trebui sa inteleg prin mediul de provenienta? Sunt aproape sigura de intrebare, dar nu vreau sa zic vreo prostie mai mare ca mine.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.
Oscar Wilde

Clayhanger, nici eu nu stiu exact la ce se referea, daca la locul (oras/sat) unde te-ai nascut sau unde locuiesti in prezent; eu am raspuns oras.
Dar am sa-l intreb si iti spun.

Darael, multzu pentru explicatii ! acum ca mi-ai zis imi dau seama ca am vazut intr-adevar o gramada de TEC-uri d-astea.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Io nu inteleg scopul acestui demers. Faci chestionarul, il trimiti aluia si...ce? Imi spune daca am sau nu "sentiment religios"? Pai mersi, asta stiu.
Plus ca intrebarile sunt structurate catre persoane religioase/crestine nu prea sunt neutre/obiective. Ar mai fi si alte pacate dar mi-e lene sa scriu acuma... Mi se pare aiurea alcatuit, l-as trece exemenul, fie de la mine, dar cu nota mica! Depinde si de specializarea lui...daca ar fi sociologie, nu l-as trece decat daca e de anul 1, sem.1.
Succes tricolori!

Ioana 34 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput