La noi la Galati sa veniti ! (21)
Raspunsuri - Pagina 10
gmoisi spune:
Salutare fetelor!
Multumesc pentru raspunsuri, e bine ca am la cine apela in astfel de situatii...
cristina serban multumesc pentru sfaturile tale, asa o sa fac cum ai spus tu. Deja am inceput sa imi fac analizele si am fost si la ecografie, bineinteles ca o sa fac mai tarziu si eco 3D sau 4D. Oricum cand o sa ne mutam o sa am cam 6 luni de sarcina si ar trebui sa merg la un doctor de acolo (un doctor cu care sa nasc).
Inca nu stiu cum o sa nasc nu m-am hotarat. Prima nastere a fost normala, a doua nu prea stiu....as prefera tot naturala dar cu epidurala (sper ca se poate, voi stiti mai multe).
Despre doctor de familie nu stiu ce sa zic, mi-ar trebui repede unul la care sa ma inscriu (fata o am destul de bolnavicioasa si mai e si starea in care sunt eu). Mai vorbim noi, merci.]
cookie habar nu am in ce zona o sa ne mutam probabil unde o sa gasim cu chirie (apropo care sunt preturile la chirie 2 camere?) asta in cazul in care nu o sa ne cumparam si noi un apartament (3 camere la vanzare la ce preturi gasim?). La voi au inceput inscrierile pentru clasa I , ca aici au inceput de cateva luni bune.
Stiti fetelor, eu am mare nevoie de voi acum, ca ne-am hotarat in sfarsit sa ne mutam ....stiti voi (casa, copil, medic .....).
Astept sa imi mai spuneti voi care sunt preturile la apartamente. Am o intrebare pentru cine stie.... se poate lua credit pentru locuinta in Galati acum cand noi inca lucram in Bucuresti?
Va multumesc mult fetelor si abia astept sa mai vorbim, pe curand.
Va pup dulce pe toate.
LauraFlo spune:
Delphin, ai mare dreptate. Mie dna Mataca mi-a prescris Logest dupa nastere ( Novinette inainte, difera dozajul de ...ceva , am uitat cum se numeste ) tocmai ca sa evit ingrasarea. Si la mine functioneaza !
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
LauraFlo spune:
Gmoisi, un apartament cu trei camere in M17( cartier nou ) cu o suprafata nu mai mare de 60mp este in jur de 1,1 mld, peste 70 mp intre 1,3-1,5 mld ( in M18sau M20 de exemplu ).
Daca ai copila bolnavicioasa si esti si insarcinata, indicat ar fi ca medicul de familie sa fie in zona in care locuiesti. Chiria este in jur de 200 euro. Un coleg de-al meu are un apartament de trei camere inchiriat la pretul acesta. Dar depinde foarte mult de zona si de starea apartamentului.
Epidurala, la momentul cand am nascut eu ( 03.2004), nu mi-a fost indicata. Doctorita mea, dna Mataca mi-a spus ca nu avem anestezisti specializati, dar de atunci poate sau schimbat lucrurile.
Sanatate multa si mutare ...usoara !
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
alinam spune:
neata!
Gmoisi eu iti raspund la intrebarea cu creditul ...deh fiecare la ce se pricepe, nu conteaza ca lucrati in bucuresti sau pt o firma de acolo, important e sa aveti adresa de galati sau mutatia pe buletin.
In legatura cu dr sa stii ca eu la ginecolog am fost tot la Mataca, e buna la eco, e o dr foarte draguta dar la nastere vine daca platesti bine si daca nu te apuca nasterea in we :), eu am nascut duminika, nici nu am anuntato, desi venea cu siguranta dar nu a fost nevoie, am nascut repede.
Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze
gmoisi spune:
alinam merci mult pentru raspunsuri.
In legatura cu creditul.. pe buletinul nostru scrie com. Barcea, jud. Galati, dar avem si viza de flotant pentru bucuresti pana la sfarsitul anului, cred, ar fi vreo problema?.... sa nu ne acorde creditul? Ai idee pentru vreo 21 mil. bani in mana cam cat crezi ca ne-ar da banca? (un exemplu macar de la o banca - BCR sau Volksbank de preferat). Sa stim si noi daca gasim dsau nu vre-un apartament mai bun?
Multumesc mult pentru toate sfaturile tale, si pentru alea cu d-na dr. matarca! Banii ii cere ea sau trebuie sa-i dau eu din proprie initiativa. Cam cat se da?
Multumesc la toata lumea si va pup pe toate.
Abia astept sa ne mutam si noi in Galati.
viorica avram spune:
Draga GMOISI,
in primul rand bine ai venit printre noi!diferenta dintre galati si bucuresti e enorma,mai ales din punct de vedere medical.acum,asta e parerea mea,nu trebuie sa dati cu rosii.nu exista peridurala la galati,am vb cu ginecologul meu acum cateva zile despre acest subiect al nasterii.le am pe finele mele insarcinate si le monitorizeaza medicul meu ginecolog si de aceea merg la el mai des decat de obicei. si cum ne cunoastem bine,mai vb si despre neajunsurile din medicina galateana.
ori nasti natural si te asista moasa iar daca nu dai bani te lasa sa urli pana nu mai poti ,ori vb cu medicul din timp despre cezariana.cu toate ca eu am facut cezariana te sfatuiesc sa nasti natural dar asistata de medic.
dar sistemul medical galatean e sub orice critica.eu am avut noroc de medicul care a fost langa mine dar atunci cand pleca faceam cunostinta cu indolenta asistentelor de la spital.poate nu sunt toate asa ,hai sa nu generalizez, dar cele pe care le-am cunoscut eu ,nu au deontologie profesionala.si medicii sunt cam la fel.e o mare lipsa de interes la noi in spital,te trateaza cu indiferenta, nu-ti spune nimic, te lasa sa te chinui, am avut un cosmar cat am stat in spital,si crede-ma am cheltuit bani cat sa merg si sa nasc la o clinica privata.
concluzia e ca chiar daca medicul e bun sau il faci bun,te mananca de vie personalul auxiliar.
chiar ,fetelor ma gandeam ,ca ar trebui sa luam atitudine in privinta asta.la urma urmei nu suntem cei care platim asigurari de sanatate?
si acum ceva mai vesel, am sa incerc sa pun pozele de la intalnire.
http://community.webshots.com/myphotos
viorica
alinam spune:
Gmoisi raspunsul avizat ti-l dau deseara ...cand vine bancherul acasa mai bine.
In legatura cu Mataca ... nu iti cere ea, dar cu fiecare atentie e si mai cooperanta, normal la o consultatie( daca nu e la cobinetul ei particular) e cam 300 mii, dar daca vrei sa iti raspunda la tel orikand, chiar sa te sune ea te costa 500 mii.
Viorica da-mi voie sa te contrazic ...se face in galati epidurala e drept ca doar la anumite persoane, in toamna cand am nascut eu stiam la fel ca tine, dar se pare ca totusi se face, sunt persoane care au nascut cu epidurala la judetean. si inca ceva ...stiu ca povestile cu asistente afurisite sunt multe dar am nascut acum 6 luni si crede-ma ca tot personalul a fost mult peste asteptarile mele. De nascut am nascut normal cu moasa si Tapliuk langa mine ca e drept :), de cezariana mi-a fost frika.
Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze
av_crina spune:
Gmoisi, eu am nascut acum 7 luni la judetean cu epidurala. am vorbit din timp cu doctorita ghinea, care a fost super, cu doctorita mea, serban, si totul a fost ok, doar ca maimutica mea nu a vrut sa iasa si dupa un travaliu de 7 ore am ajuns tot la cezariana. dupa cezariana m-am recuperat super ( am 24 de ani , spune lumea ca si asta ar fi un motiv). dar sfatul meu e sa discuti liber cu doctorul pe care il alegi pt ca am inteles ca a doua nastere e mult mai rapida. ce nu iti poate garanta nimeni e calitatea contractiilor, adica dilatarea si calitatea expulziei sau forta. in ceea ce priveste spaga, daca dai la medic si se stie ca esti pacientul VIP a lui cutare doctor nu sunt probleme. pt mine a fost o experienta cat se poate de placuta in conditiile date, si fara gandaci. am inteles ca abia facusera dezinsenctie.
bafta si sper sa te fi ajutat.
ciristina_serban spune:
Salutare fetelor!
Vreau sa spun si eu ceva in legatura cu epidurala. Cand am nascut eu acum un an jumate, si am nascut normal, m-a asistat doctorita, mi-a facut injectii la greu de dilatare, pentru ca am nascut foarte greu. Si pentru ca a vazut ca ma chinuiam ingrozitor cu contractii la greu si fara dilatatia potrivita, a chemat anestezistul sa ma vada si sa discute anestezia epidurala. Anestezistul a venit, dar nu a fost de acord cu epidurala pentru ca trebuia facuta mai din timp, ca sa isi faca efectul... Exista riscul ca pana isi facea efectul anestezia sa am dilatatia necesara si sa nu mai pot participa la nastere si ar fi ingreunat foarte mult nasterea, mai ales ca a fost un bebe voinic de 3.8 kg. Deci, la Sp. Judetean se face epidurala... daca discuti dinainte si probabil daca te tine portofelul... Si bineinteles daca medicul te sustine.
Asa ca.... trebuie sa te apropii foarte mult de medic inainte sa nasti, si sa o/il imbunezi cu diverse atentii si apoi iti face tot ce doresti.
Cam atat am avut de spus...
Va pup pe toate si va doresc multa sanatate!
Byeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Cris si bb Razvan (23.11.2004)