Fursecuri si alte dulciuri mici
Raspunsuri - Pagina 4
akella spune:
Flori cu miez dulce
Ingrediente: 200 g faina, 1 varf de cutit praf de copt, 100 g alune macinate, 120 g zahar pudra, 1 ou, 150 g margarina, 50 g crema de alune, 25 boabe fistic intregi
Se framanta un aluat din faina, praf de copt, alune, 70 g zahar pudra, sare, ou si bucatele de margarina; se infasoara in folie si se da la rece 60 de minute.
Pe planseta cu faina se intinde aluatul si se taie flori cu o forma. De la jumatate din ele se decupeaza miezul. Se coc toate pe o tava cu hartie 10-12 minute. Se scot, se lasa sa se raceasca. Florile fara miez se pudreaza cu zahar. Florile pline se ung cu crema si se acopera cu cate o floare cu gaura. Restul de crema se spriteaza in gaura si se aseaza cate o boabã de fistic.
nushulica spune:
vreau si eu o reteta de fursecuri simple sau spritate cu unt cum se cheama la cofetarie
multumesc frumos
Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)
cristicdt spune:
vreau si eu o reteta de fursecuri simple sau spritate cu unt cum se cheama la cofetarie
multumesc frumos
Fursecuri din albusuri.
Ingrediente
2 albusuri, 80 gr. unt, 80 gr. faina, 80 gr.zahar pudra, o lingurita de rom sau zeama de lamiie, 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind zaharul s-a topit, se adauga untul rece (lichid) si se bate sa se omogenizeze foarte bine. Se adauga apoi faina si zaharul vanilat si se amesteca compozitia prin rasturnare pina cind se incorporeaza toate ingredientele. Se pune compozitia in punga de plastic, se taie un colt, se toarna fursecurile pe tava si se coc, la cuptorul incalzit in prealabil, 10 minute. Se pot lipi doua cite doua cu crema sau cu gem de fructe aromate.
Reteta este incercata de mine personal, si eu o am de la cineva,pofta buna.
akella spune:
Fursecuri bicolore I
Ingrediente: 200 g unt, 200 g zahar, 3 galbenusuri, 1 ou, faina cat cuprinde, arome, 2 lg. cacao
Se freaca untul cu zaharul, galbenusurile si oul intreg. Se adauga putina sare si arome, apoi se imparte amestecul in doua. Peste o jumatate se adauga, treptat, faina, pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini. In cealalta jumatate se adauga 2-3 lg. cacao si pe urma faina, procedand la fel. Aluatul alb si cel de cacao se tin la frigider 30 de minute.
Se intind doua foi din cele doua aluaturi. Se suprapun, se ruleaza, se taie felii, care se pun in tava de copt si se dau la cuptor 15-20 minute.
akella spune:
Fursecuri bicolore II
Ingrediente: 250 g faina, 180 g unt, 2 galbenusuri, ¨ö lingurita praf de copt, sare, 1 lg. frisca, 2 plicuri zahar vanilinat, 150 g zahar, 50 g ciocolata amaruie rasa, 2 lingurite cacao, 1 albus
Se framanta un aluat din faina, unt, galbenusuri, praf de copt, sare, frisca, zahar vanilinat si zahar tos. In 200 g aluat se inglobeaza ciocolata rasa si cacao. Aluaturile se infasoara in folie, separat; se lasa la frigider 30 de minute.
Sah: se folosesc doua treimi din aluatul alb si din cel negru. Se injumatateste aluatul alb: dintr-o jumatate se intinde o foaie groasa, de 18 cm latime, iar din cealalta se intinde o foaie dreptunghiulara groasa de 1 cm. Din aluatul negru se intinde un dreptunghi gros de 1 cm. Cu rigla se taie din cele 2 dreptunghiuri fasii late de 1 cm. Se ung cu albus batut. Se face o tabla de sah din 9 fasii albe si 9 fasii negre. Banda de aluat alb se unge cu albus si se aseaza de jur imprejurul sahului. Se da la rece 60 de minute. Se taie felii groase de 5 mm.
Melc: se intind din aluaturile ramase o foaie alba si una neagra. Se unge aluatul alb cu albus si se aseaza deasupra cel negru. Se ruleaza. Se da la rece 60 de minute. Se taie felii de 5 mm.
Se preincalzeste cuptorul (180 grade). Fursecurile se coc 15 minute in tavi cu hartie de copt.
nushulica spune:
fetelor multumesc frumos penrtu retete
cristicdt vreau sa te intreb ceva: din cantitatile alea care mi le-ai zis tu cam cate fursecuri ies ca mi se par cam mici cantitatile
Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)
akella spune:
Spritati cu glazura de ciocolata alba
Ingrediente: 300 g unt, 200 g zahar pudra, 125 g amidon, 350 ml lapte, sare, 2 plicuri zahar vanilinat, 500 g faina, 100 g ciocolata alba, fulgi de cocos
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se tapeteaza tavile cu hartie de copt. Se bate untul cu zahar pudra; se adauga amidonul si se inglobeaza laptele. Se adauga sare, zahar vanilinat si faina.
Se aseaza aluatul in sprit si se spriteaza in tava fasii lungi de 6-8 cm. Se coc 10 minute.
Se topeste ciocolata in bain-marie si se plonjeaza inauntru fursecurile, cam la o treime. Se scot, se presara deasupra fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca.
akella spune:
Fursecuri din fulgi de orez
Ingrediente: 250 g fulgi de orez, 100 g unt, 100 g zahar, 3 lg. miere, arome
Se pune untul, zaharul si mierea intr-o craticioara si se lasa la foc potrivit pana se topeste zaharul. Se adauga fulgii de orez si se amesteca bine. Cu mainile umezite in apa rece se modeleaza fursecuri.
akella spune:
Fursecuri cu nuci
Ingrediente: 200 g faina, 50 g amidon, 1 lingurita rasa praf de copt, 125 g nuci macinate, 125 g zahar, 1 ou, 1 plic zahar vanilinat, sare, 125 g margarina, 3 lg. gem de caise, 35 nuci
Se amesteca faina cu amidon, praf de copt, nucile macinate, zahar tos, zahar vanilinat si sare. Se face o gropita si se aseaza oul. Pe margini se aseaza bucatele de margarina si se framanta aluatul. Se infasoara in folie si se da la rece 60 de minute.
Se face un rulou de aluat si se taie felii, care se coc in tava tapetata cu hartie 12-15 minute (180°). Se ung cu gem topit si se orneaza cu nuci.
akella spune:
Gogosele cu prune
Ingrediente: 500 ml vin rosu, 140 g zahar, 1 baton vanilie, 2 cuisoare, coaja rasa de la ½ portocala, 1 kg prune, 2 lg. rom, 250 g faina, ½ cub drojdie, 125 ml lapte, 1 galbenus, 55 g unt, 1 lg. zahar vanilinat
Se da vinul in fiert cu 100 g zahar, mirodenii si coaja de portocala. Se lasa sa fiarba 5 minute. Prunele se curata de samburi si se fierb in vin cca 6-8 minute, apoi se scot cu spumiera. Zeama se mai fierbe pana capata consistenta unui sirop. Se strecoara si se adauga romul. Se toarna apoi peste fructe si se lasa sa se raceasca.
Se framanta un aluat din faina, sare, drojdie, lapte caldut, restul de zahar, galbenus si 30 g unt topit si racorit. Se framanta pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe fundul vasului. Se acopera si se lasa sa creasca la caldura cca 20 de minute. Se mai framanta o data si se mai lasa sa creasca 20 de minute.
Se face un rulou de aluat (Ø 4 cm), se taie felii de 2 cm si se formeaza bilute. Se unge o forma, se tapeteaza cu zahar vanilinat si se aseaza bilutele, lipite unele de altele. Se lasa sa creasca 15 minute. Se preincalzeste cuptorul (180°). Se ung gogoselele cu unt topit si se coc 30-35 de minute. Se servesc cu prune, pudrate cu zahar, si cu sos de vanilie.