In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a) | Autor: Arhistefy

Link direct la acest mesaj

"Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad." (Evrei 11:1)

Credinta este o realitate! Noi nu tindem sa o privim astfel; o consideram drept ceva eteric. Insa nu este; o folosim zilnic. De exemplu: ridici receptorul si suni pentru a face o comanda, dupa care ti se cere codul cardului. Apoi ti se trimite o chitanta. Acea chitanta o pastrezi "cu sfintenie", pana va sosi pachetul comandat, ea asigurandu-te ca pachetul este pe drum. Acelasi lucru este valabil si in lumea spirituala. Dumnezeu iti promite ca va raspunde rugaciunii facute. Il crezi. Insa credinta este "realitatea" pe care o pastrezi cu sfintenie, in timpul asteptarii.
Credinta mai este si o dovada. De ce ai crede ca cineva pe care nu-l vezi, de la capatul celalalt al liniei iti va trimite ceva doar pentru ca ai facut o comanda? Pentru ca li se intampla zilnic altora si pentru ca ti s-a intamplat si mai inainte. De aceea, nu esti naiv sau indoielnic cand mergi la usa, asteptand ca pachetul sa fie acolo. Nu esti prima persoana care se increde in Dumnezeu si nu vei fi nici ultima. Ia aminte: "Doamne, Tu ai fost locul nostru de adapost, din neam in neam." (Psalmul 90:1). Oamenii s-au increzut in Dumnezeu de mii de ani. I-a dezamagit El vreodata? Niciodata! Credinciosia sa istorica este "dovada" de care ai nevoie. Deci a-ti pune increderea in Dumnezeu nu este un act de naivitate deloc, nu?

________________________________________________
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Numele Meu este EU SUNT
Daca traiesti in trecut
Iti va fi foarte greu
Caci Eu nu sunt acolo
Numele Meu nu este AM FOST.
Iar daca traiesti in viitor
Iti va fi foarte greu
Caci numele Meu nu este VOI FI
Dar daca traiesti in prezent
Nimic nu e greu
Caci numele Meu este EU SUNT.

(Anonim)


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Unui om adeseori ii este impovarator cel ce se jeluieste de
suferintele sale si voieste a plange pe sanul sau; se fereste de el
si il impinge la sine; la Dumnezeu nu e asa, El lasa pe oricine, ba
inca il atrage; si cu cat mai indelungat ii vei povesti suferintele
tale, cu atat mai mult te iubeste si se pleaca la rugaciunea ta.
Aceasta ne-o spune insusi Hristos, cand zice: "Veniti catre mine toti cei osteniti si insarcinati, si eu va voi odihni pe voi."(Mt. 11, 28)

Asadar El ne cheama la Sine, pentru aceea nu ne lasa neascultati; ne
atrage la Sine, nu ne respinge; si de am avea asupra-ne intunerice de pacate, cu atat mai grabnic sa alergam spre Dansul; ca El a venit nu ca sa-i cheme pe cei drepti, ci pe cei pacatosi (Matei 9, 13).

Numai noi insine sa ne predam Lui, numai noi sa alergam la Dansul si
sa nu ne mai lasam de El si ne vom incredinta cat de adevarat este
graiul: ca nimica in lume nu ne poate in adevar tulbura, cand noi nu
rugam cu ravna si cu sinceritate.

Intampla-se orice, totul se va departa usor prin rugaciune.

(Sfantul Ioan Gura de Aur)


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Caci aveti nevoie de rabdare, ca, dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit". Evrei 10:36

Rabdarea nu este doar capacitatea de a astepta; e abilitatea de a mentine o atitudine sanatoasa in timp ce o practici. Dumnezeu cunoaste cu exactitate vremea fiecarui lucru, si chiar daca nerabdarea te face sa te simti mizerabil, pe tine si pe toti cei din jurul tau, nu-L vei determina sa se grabeasca. Ia aminte: "Sa nu obosim in facerea binelui; caci la vremea potrivita, vom secera daca nu vom cadea de oboseala." (Galateni 6:9). Vremea potrivita este vremea lui Dumnezeu, nu a noastra. Noi ne grabim, nu El. Domnul face totul perfect, la timpul potrivit. S-ar putea sa nu-i intelegem actiunile, insa El stie foarte bine ce face si cunoasterea acestui lucru ar trebui sa ne fie de ajuns. Sincronizarea lui Dumnezeu nu este treaba nimanui. Nu intarzie niciodata, insa nici nu vine mai devreme. Foloseste fiecare ocazie pentru a dezvolta in noi roadele rabdarii. Insa si alte roade se dezvolta in noi. Exista mai multe lucruri care trebuie sa treaca simultan linia de sosire ca sa putem castiga cursa. Exploatarea potentialului fara dezvoltarea caracterului nu-l glorifica deloc pe Dumnezeu. Daca am avea un succes extraordinar insa am fi aspri cu oamenii, acest lucru n-ar fi pe placul Domnului. De aceea, daca ne-o luam inainte intr-un anumit domeniu, El ne va bloca progresul in acea "zona" cu blandete dar si cu fermitate, pana cand ceilalti ne vor ajunge din urma. Nu apreciem deloc aceste lucruri in timpul desfasurarii lor, insa mai tarziu intelegem ce dezastru s-ar fi nascut daca lucrurile s-ar fi intamplat dupa "orarul" nostru, nu al lui Dumnezeu.


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Dragostea...nu ne poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau..."

Care ar fi momentul in care trebuie sa confrunti pe cineva? Doar dupa ce vei raspunde la urmatoarele intrebari: a) Este absolut necesar? Daca implica o infidelitate in casnicie, o infractiune, un comportament abuziv sau o situatie care ar putea rani persoana respectiva - este absolut necesar sa faci acest lucru; 2) Este o problema cronica? Daca observi acelasi lucru intamplandu-se mereu si mereu, nu este necesar sa fie ceva iesit din comun pentru a-ti pune mecanismele iubirii in actiune; c) Cat esti de "aproape" de situatia respectiva? Daca ai vazut o cunostinta intamplatoare cumparand ceva inadecvat, probabil ca nu este treaba ta. Insa daca cineva apropiat tie face acest lucru, este atat un lucru adecvat cat si un act de iubire sa spui:"Nu ne putem permite. Ne va aduce doar dezechilibre pe parcurs".
Iata modul in care actioneaza iubirea. Dragostea:a) "nu se poarta necuviincios"; nu foloseste abordarea:"Deschide gura mare ca sa-ti pot indesa asta pe gat"; b) nu cauta folosul sau; dragostea uita nevoia de a fi acceptat si se asigura ca ceea ce aude cealalta persoana este filtrat doar prin bunatate. Refuza sa plece spunand doar jumatate de adevar; c) "nu se manie"; daca confrunti pe cineva cu dragoste, nu te mira sa auzi urmatorul raspuns: "Cine esti tu sa-mi dai sfaturi?"; d) "nu se gandeste la rau". Daca ai fost jignit este crucial sa rezolvi acest sentiment si sa-l depasesti. Doar atunci poti confrunta o persoana inspre propriul ei bine. Acesta este modul de operare al iubirii - plin de putere!


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Har si pace de la Dumnezeu..." 1 Corinteni 1:3

Multe din scrisorile lui Pavel incep cu "Har si pace..." De ce? Pentru ca nu ne putem bucura de pacea lui Dumnezeu, daca nu stim mai intai cum sa primim indurarea Lui si sa umblam in ea. Trebuie sa intelegeti trei lucruri referitoare la har: a) nu poate fi castigat; b) reprezinta actiunea lui Dumnezeu ca raspuns la neputinta ta; c) de obicei, nu-si face aparitia pana nu vei renunta la zbaterea si incercarea de a actiona conform propriilor ganduri si opinii. Iacov a scris:"...Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti" (Iacov 4:6). Cei smeriti sunt cei ce-si recunosc incapacitatea de a reusi fara ajutorul lui Dumnezeu. Insa cei mandri incearca mereu sa-si asume meritele. Le place sa creada ca datorita propriilor abilitati s-a rezolvat problema, asa ca le este greu sa ceara, dar si mai greu sa primeasca. De aceea, Petru a spus:"...ci cresteti in harul si in cunostinta Domnului..." (2 Petru 3:18). Invatam sa ne incredem in Dumnezeu doar facand acest lucru. Primim mai mult har exersand acordarea increderii totale lui Dumnezeu, bazandu-ne pe furnizarea zilnica a celor necesare si pe interventia Sa in situatii dificile sau imposibile pentru noi. Recunoaste: nu va exista niciodata vreo zi in care sa n-ai nevoie de harul Sau. Daca esti dispus sa recunosti ca ai nevoie de El si-L primesti prin credinta, iti va fi daruit din belsug. Ia aminte:"Si noi toti am primit din plinatatea Lui, si har dupa har..." (Ioan 1:16).


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...fiti buni unii cu altii..." Efeseni 4:23

Secretul apropierii intr-o relatie de casatorie nu sunt neaparat discutiile efervescente, sau impartasirea intereselor, nici macar cinele romantice. Toate sunt bune, dar secretul oricarui mariaj este simpla bunatate. Cunosti de la gradinita ca trebuie sa-ti pese, sa ai grija de celalalt, sa te gandesti la cel drag. Crezi ca relatia ta ar trebui acordata putin? Atunci asculta:
1. Nu subestima niciodata puterea atingerii. Poate esti surprins, dar trec de multe ori zile sau saptamani fara sa ne atingem; totusi, o imbratisare face minuni.
2. Uita gesturile grandioase. Cand din rutina aduci putina bunatate in mariaj, mai tarziu va fi o sursa de tarie, asemeni banilor care-i depui la banca.
3. Aminteste-ti de bunele maniere. Doar fiindca te-ai casatorit nu inseamna ca trebuie sa incetezi curtarea. Pavel indeamna: "Fiti buni unii cu altii!" Asta inseamna sa asculti fara sa intrerupi si sa folosesti des cuvintele "te rog", "multumesc", "imi pare rau". Nu e mare filosofie, dar are efect!
4. Complimentele sunt cheia. Cand gandesti ceva bun despre perechea ta - spune-o cu voce tare! Traim intr-o lume rece, competitiva iar cand auzim de la cei a caror opinie chiar conteaza pentru noi ca suntem iubiti, destepti, atragatori, distractivi, inseamna totul.


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

„Lepadati dar orice rautate, orice viclesug, orice fel de prefecatorie , de pizma si de clevetire ; si , ca niste prunci nascuti de curînd sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sa cresteti spre mîntuire....” I Pet.2:1-2


Invidia este una dintre cele mai grozave boli spirituale. Aceasta spune : „ doresc sa am ceea ce are celalalt si voi face orice îmi sta în putinta , pentru a dobîndi ceea ce-mi doresc ! Daca cumva nu pot obtine ceea ce vreau, nici nu pot suporta ca altcineva sa se bucure de lucrul pe care mi-l doresc.

Daca cineva va încerca sa-mi stea în cale , îl voi distruge ! Daca nu pot în realitate, o voi face cel putin în inima mea. Îl voi sabota planuind lucruri rele împotriva lui. Îl voi defaima raspîndind prin cele mai subtile metode, tot felul de lucruri rele si neadevarate facîndu-l sa nu se bucure de ceea ce are . Chiar daca aceasta atitudine nu este potrivita pentru un crestin , nu ma pot abtine pîna nu-mi voi vedea împlinite planurile !”

Ce atitudine stranie ; nu-i asa ? Cu toate ca invidia distruge orice comunitate în care s-a cuibarit , o întîlnim în familie, între prieteni si chiar în Biserici !

Daca ai fost cumva atins de aceasta otrava si-ai dat frîu liber invidiei în inima ta, aceasta îti va distruge armonia vietii si toate relatiile pe care le ai cu cei din jurul tau. De aceia omoara invidia, înainte ca aceasta sa te omoare pe tine !

Rug. Dumnezeul Dragostei, ajuta-ma sa pot scoate orice radacina de rautate si invidie din inima mea , pentru ca sa pot fi umplut de dragostea Ta. Amin




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Iosif, cand a venit dimineata la ei, s-a uitat la ei; si i-a vazut tristi". Genesa 40:6

De multe ori poti vedea ce se petrece in sufletul unui om doar privindu-i expresia fetei: "Iosif s-a uitat la ei; si i-a vazut tristi." Desi el insusi suferea, Iosif a gasit bucurie si implinire prin ajutorarea altora. Nu ar fi fost mai usor sa se concentreze doar asupra problemelor lui? Poti sa crezi asta, toti suntem ispititi sa facem asa! Rezultatul va fi insa izolare si goliciune interioara. Privind inapoi in viata ta, momentele care ies in relief vor fi de cele mai multe ori cele in care ai facut ceva pentru altii!
Cand Iosif a inteles ca nu era singurul care suferea, a facut ce ar fi facut si Isus - i-a tratat pe cei din jurul lui cu compasiune si dragoste. Tu ce faci? Poti observa "fetele triste?" In momentele grele iti va pasa si de altii care sufera, in mod special cand nu ai nimic de castigat? Incurajarea e ca o raza de soare pentru o floare inchisa; poate avea un efect imens asupra celui care trece prin necaz. Remediul pentru rautatile timpurilor noastre...este autodaruirea pentru cei care au cazut mai jos decat ar putea ajunge orice speranta la ei.
Cand paharnicul a iesit din inchisoare, a uitat sa mai puna o vorba buna pentru Iosif. Dar Dumnezeu nu a uitat! Zilele bune ale lui Iosif urmau sa vina: ridicarea in Egipt...slujirea natiunii...impactul ca si lider...impacarea cu familia. Dumnezeu a schimbat raul in bine si asta va face si pentru tine!


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la Voi."
1 Tesaloniceni 5.18

O inimă multumitoare

Alături de cârciumarul bogat locuia un tesător sărac. Acesta detinea putină avere, dar era mereu voios si în fiecare seară cânta: „Te slăvesc, multumesc, Dumnezeul meu." Cârciumarul a ascultat deseori mirat cântarea tesătorului. Într-o zi, îl întrebă pe vecinul lui:
- Ati primit asa de mult de la Dumnezeu, încât puteti să cântati în fiecare seară: „Te slăvesc, multumesc, Dumnezeul meu"? Meseria vă aduce putin câstig si aveti o familie numeroasă de hrănit; cred că de multe ori trebuie să economisiti.
- E adevărat, domnule, spuse tesătorul, dar vreau să vă spun cum văd eu multumirea: pentru ceea ce avem, multumim lui Dumnezeu că ne face bine, iar pentru ceea ce nu avem, multumim lui Dumnezeu că nu avem nevoie de acel lucru.
O inimă multumitoare oglindeste armonie cu gândurile lui Dumnezeu. „Cine aduce multumiri, ca jertfă, acela Mă proslăveste..." (Psalm 50.23). Si în ceea ce nu ne dă Dumnezeu se află o binecuvântare care, probabil, o va descoperi numai vesnicia. Aplicarea în practică a cuvintelor: „Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile" face inimile fericite.



La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...puterea Mea in slăbiciune este făcută desăvârsită..." 2 Corinteni 12:9

Suntem înconjurati de "specialisti" care ne asigură că ne putem învinge toate slăbiciunile si de aceea acest lucru trebuie să fie adevărat, nu? Ei bine, ca să fim cinstiti, n-am prea văzut rezultate relevante. În schimb am văzut oameni, care cu ajutorul lui Dumnezeu si-au transformat vietile concentrându-se asupra abilitătilor lor. Încercarea de a "vindeca" slăbiciunile înseamnă doar risipă de timp pretios si energie, care ar fi putut fi îndreptate în realizarea unor teluri mai sănătoase.
De exemplu, ori de câte ori un dependent rămâne curat, nu mai este vulnerabil cu privire la slăbiciunea lui? Ba da, însă a umplut acel vid cu ceva mai sănătos. Faptul că este curat dovedeste că Dumnezeu "...nu va îngădui să fiti ispititi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit si mijlocul să iesiti din ea, ca s-o puteti răbda." (1 Corinteni 10:13)
Cum rămâne însă cu acele slăbiciuni acceptate (si încurajate) din punct de vedere social, deghizate ca si puncte forte: perfectionismul, materialismul, superioritatea si statutul? Multi oameni cărora le-ar fi rusine să admită că sunt alcoolici se mândresc cu faptul că sunt "muncoolici". Condusi de teamă si obsedati de timp, sunt determinati să facă orice în loc să fie cineva. Asta până când, panicati că nu au si nu sunt suficient, ajung într-un spital de boli cardiovasculare, târguindu-se cu Dumnezeu pentru o a doua sansă. Concentrându-te asupra slăbiciunilor tale, le vei permite să devină mai puternice, însă lucrând asupra punctelor tari vei vedea rezultate. Vestea bună este că nu vei fi singur. Dumnezeu a spus: "Harul Meu îti este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârsită..." (2 Corinteni 12:9)



La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput