Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (20)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

doina merci, asa e, stiu, de asta as fi vrut sa vin personal, pentru ca atunci cand un parinte vorbeste mai multora, fiecare isi gaseste un alt raspuns in cuvintele lui

eu una nu il regasesc pe parintele prea tare in ce ai povestit tu pe mine ma frapa rebelul din el fiecare cu ce-l doare... imi mai amintesc, de fiecare data cand il aud sau il citesc, cat de mult pune accentul pe vederea propriilor pacate...

iti multumesc din tot sufletul meu pentru ca ai reusit sa scrii cate ceva... mi s-a facut dor de parintele acuma... mi-a placut aia cu broasca si cu sarpele

PENTRU CINE VREA SA SE INTALNEASCA MAINE LA GRIGORE ALEXANDRESCU, LITURGHIA INCEPE MULT MAI DEVREME, DECI INTALNIREA SE MUTA LA ORA 10.30-11!!!

fetele, sunt obosita... va imbratisez!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Doina, e cumva vorba de conferinta "Monahismul, mod de viata în pustiul lumii actuale" ? pentru ca daca e asta, se poate gasi deja pe net in format mp3 aici:

http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/223/Monahismul-%EF%BF%BD-mod-de-viata-%C3%AEn-pustiul-lumii-actuale

+ bonus:
conferinta " Daca am stii darul lui Dumnezeu" a Maicii Siluana din 22 Martie 2006 :

http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/222/Dac%E3-am-stii-darul-lui-Dumnezeu

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Elena, asta e
Multumim pentru bonus...cred ca trebuie sa fie si conferinta Pr Teofil Paraian, care a fost luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Multumim, Doina, tare frumoase cuvintele parintelui.
Maine-i dezlegare la peste (si brinza sau nu ?) care v-ati dus la pescuit ?
Gindacel, la ce te referai cu "nebunia" parintelui ?
Chiar, va pare rau uneori ca nu v-ati calugarit ? V-ati pus problema calugariei ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

amuleta, probl calugariei nu mi-am pus-o niciodata.Dar am o prietena care s-a calugarit.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata,dragelor!Doina,multumim pentru osteneala!Si mie tot metafora aia cu sarpele si broasca mi-a placut...hi,hi,Amuletule,eu am "pescuit" de vreo doua zile,abia astept sa prajesc pestele ala Da' ma duc la biserica intai,vad ca e frumos afara,poate o imbrac pe Ilinca in rochita Eu nu mi-am pus niciodata problema sa ma calugaresc,desi mi-a placut dintotdeauna atmosfera de manastire.Cand eram mica mergeam la Moldovita(care a ramas manastirea mea de suflet) la Maica Irina(care e stareta la Voronet acum).Si-mi placeau grozav linistea si curatenia de acolo,borsul manastiresc,slujbele...eram in rai,ce mai...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

hihi, amuletule, io cred ca tu ti-ai pus problema, am zis eu bine ca avem ceva-ceva asemanator in fundal
eu, de cand m-am "convertit" (acu vreo trei ani, nu de mult), mi-am facut de sute de ori planuri si aranjamente cum si cand as putea io sa plec la manastire
Pe de o parte, un raspuns a dat parintele cand a zis ca cei care vorbesc despre asta, nu sunt hotarati s-o faca
Pe de alta, a mai intrebat cineva, ce te faci daca descoperi ca ai dor de manastire dupa ce ai familie...si parintele a zis ca daca a ingaduit Dumnezeu sa te casatoresti, a stiut Dumnezeu ce a stiut, ca doar nu-ti dadea Dumnezeu dorul asta dupa ce te-ai casatorit, ti-l dadea inainte...raspuns pe care eu singura mi l-am dat de atatea ori...asa ca...fiecare cu mantuirea lui

da, daca ingaduie Dumnezeu, peste vreo 30 de ani, facem amandoua un schitulet, sa vina fetele pe la noi sa le servim cu un ceai si o vorba de duh

Mergi la inceput

eh, io azi nu putui sa ma duc la biserica, da nu pierdui vremea degeaba...gasii pe ortodoxmedia o gramada de conferinte , numa -numa, si le salvai pe toate, ca poate cand l-oi insura pe fi-miu o sa am timp sa le si ascult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by fdoina
mi-am facut de sute de ori planuri si aranjamente cum si cand as putea io sa plec la manastire

si eu imi mai fac planuri de-astea cand e casa vraiste si toata lumea ma dispera;ma gandesc ca plec si scap de toate,da-mi trece repede Dragelor,ieri citeam Sf. Ioan Gura de Aur,"Despre feciorie" si am remarcat un pasaj,care raspunde la o intrebare pusa de multe femei credincioase:"Ce sa fac,ma poate intreba cineva,daca barbatul meu nu-si poate stapani poftele,iar eu vreau sa ma infranez?
-Trebuie sa te pleci neaparat poftelor lui.Chiar daca n-ai vrea sa faci aceasta,dulcele lant al casatoriei,ce te incatuseaza,te taraste dupa poftele sotului si te trage catre cel cu care dintru inceput te-ai legat.Daca te impotrivesti si rupi lantul,nu numai ca nu scapi de lanturi,dar esti si cumplit pedepsita.
Femeia care vrea sa se infraneze fara voia barbatului ei,nu numai ca pierde rasplata infranarii,dar va da socoteala inaintea lui Dumnezeu si de caderea lui in adulter si va fi mai vinovata decat barbatul ei.
-Pentru ce?
-Pentru ca,lipsindu-l de legaturile trupestinla care-i da dreptul legea casatoriei,l-a impins catre prapastia desfranarii.Daca unei sotii nu-i este ingaduit sa traiasca in infranare,nici macar scurta vreme,fara voia barbatului ei,poate fi,oare,iertatasotia care lipseste necontenit pe sotul ei de usurarea pe care i-o da casatoria?"Cand am citit pasajul ma gandeam ca unii duhovnici recomanda infranarea chiar daca partenerul nu e de acord cu asta.Pe de alta parte,cred ca nici noi n-ar trebui sa profitam de acest cuvant si sa zicem ,gata,nu ne mai infranam,ca nu vrea sotul,cand noi nici n-am discutat cu el despre asta.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buna dimineata dragelor.

Postul meu e cam pe4 apa sambetei...duminica am avut tensiune 7 cu 3 si barbatu mi-a interzis sa mai tin post:)) eh, adevaru e ca nu asta afost, dar n-am mai avut energie sa-mi gatesc separat si-am mancat si eu ce era deja facut de el:)))

azi il reiau.
Amuletule...pot face ceva sa previn scaderile de tensiune?in afara de cafeaua de dimineata dupa care am de obicei ,8,9 cu 5, uneori si 10 cu 6, aia e chiar beton.Stiu ca la femei e normal sa fie mica tensiunea, nu-mi fac probleme, da cand scade chiar asa pana la 7 e nasol,cu dureri de cap etc.
va pup dragelor.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput