Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (20)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Forte, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Ei, gindacico, cine-i Mircea ? Sper ca-i toata lumea bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

quote:
Originally posted by irina.c.

Gandacel,mi-ai luminat ziua cu textul asta!Mersic.

azi mircea a avut un accident de masina si sabina cica: adu-ti aminte ce ai postat azi la ortodoxie si eu i-am povestit lui mircea si s-a linistit si el ca sa vedeti de ce am primit eu azi mailul astawww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica

mami de ileana si ioachim

Gandacel,sper ca e totul bine si n-au patit nimic,nici el,nici masina.Sau cel putin nimic grav...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e sotul ei, casandra, si nimeni n-a patit nimica, daor frecus nenorocit prin service-uri si la politie.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

masina s-a sifonat putin in fata, a fost un accident in lant si mircea a fost ultimul din lant... norocul lui ca nu a mai fost nimeni in spate, ca ne faceam tico-ul sandvis

scuze pentru LOLs, nu mi-am dat seama ca n-am mentionat ca nu a fost nimica grav

ps: astenia de primavara

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica

Mergi la inceput

Ma impresioneaza tare mult cartea despre parintele Serafim. Imi pare rau ca n-am timp sa o citesc pe indelete, ci tot timpul pe fuga.
E interesanta si prezentarea greutatilor din interiorul Bisericii. Calugaria nu e usoara. Cel care cauta sa fuga de oranduiala lumeasa, ajunge, de fapt, intr-o alta oranduiala, cu neajunsurile si ispitele ei. Calugarul nu se lupta doar cu proprii demoni, ci trebuie sa faca fata si autoritatilor bisericesti, care il inteleg sau nu. De fapt, nu toti il inteleg. Important e sa nu deznadajduiasca si sa nu lase sa ii fie ucis duhul, sa pastreze flacara vie.

Mergi la inceput

casandra, cartea e din ce in ce mai minunata pe masura ce inaintez - am ajuns acum la niste capitole "capitale":)) "ortodoxia inimii" de exemplu - este uimitor cum gasesc acolo raspuns la toate disputele noastre de pe forum, inclusiv cum sa ne purtam cu protestantii/catolicii si de ce (si de ce gresim atat de RAU cand intram in polemica cu ei)

ar fi pagini intregi de transcris, bine ca e pe internet acum sa o puteti citit si voi...

pe masura ce citesc imi dau seama ca inca n-am pus inceput bun (si vai, e si problema intelectualismului in ortodoxie, care nu e altceva decat fariseism)

ma iertati ca vin si eu cu o problema lumeasca acuma vreau sa fac sarmale de post cu ciuperci si ma gandeam daca stie cineva o reteta - dar urgent ca acum ma apuc!!!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica

Mergi la inceput

am gasit:

Sarmalute cu orez si ciuperci

Se caleste ceapa (3-4 bucati taiate marunt) impreuna cu un morcov ras, o telina rasa, 1/2 kg orez. Se adauga verdeata tocata marunt (patrunjel si marar), sare, piper si doua cutii de rosii decojite si taiate marunt. Se adauga ciupercile taiate. Se lasa sa se raceasca si se formeaza sarmalute cat mai mici. Intr-o cratita se pune varza tocata marunt, apoi se asaza sarmalutele si deasupra vom pune tot varza tocata. Se pun la fiert, iar dupa 15-20 de minute se adauga suc de rosii, o crenguta de cimbru. Se dau la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata,dragelor!Nu uitati ca azi e Denia Canonului cel Mare,poate ajungeti!
Gandac,si eu tot la cartea parintelui ma gandeam aseara,la partea cu disputele din Biserica.Si asta fiindca intamplator am deschis tv-ul si era vorba de nu stiu ce scandal la o parohie din Barlad,in fine,nici nu m-am uitat decat asa "pe deasupra".
Am vazut acujm vreo luna o carte nou aparuta,despre Sfanta Liturghie,era groasa si costa vreo 300mii.Dar nu-mi amintesc exact titlul.Si-a cumparat-o cineva?Cata,cum merge lectura despre Sf. Liturghie?Va imbratisez pe toate.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Foarte interesanta este comunitatea lui Alexei, organizata in jurul hambarului, in care tineau slujbe fara preot. Si sfatul parintelui Serafim, de a sta deoparte de duhul lumesc din Biserica. Cea mai mare binecuvantare pentru aceasta comunitate este ca se afla departe de o parohie ortodoxa, oricat de paradoxal suna.

Mergi la inceput