Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(19)
Raspunsuri - Pagina 7
Sabina spune:
trala la:)
sa nu-mi spui acu ca eram al treilea putregai;))
(sa vedeti ca asta vrea si muzica pt poezia ei)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
daniela_b spune:
gandacelu, multumesc pentru stii tu ce!
Pentru toti ceilalti: va citesc, va admir. Pe toti.
Nu degeaba ci pur si simplu!
Va trimit un gind bun.
Cind nu ai aripi
Cind nu ai aripi
Lumea crede ca nu poti zbura
El crede ca poti.
Si daca, totusi,
vrei aripi
Cheama-L
El are o pereche
pentru fiecare.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Elena spune:
quote:
Elena,pentru unii si Hristos Insusi e piatra de poticnire,ce sa mai zicem de noi,niste simpli crestini,aflati abia la inceputul urcusului.
Irina, desigur ca asa e cum zici, pentru oameni multe lucruri pot fi pricina de poticnire, ideea era ca NU este asta invatatura lui Hristos : sa ne prezentam in fatza oamenilor ca niste idioti !! sa recunoastem ca suntem pacatosi, asta da, insa nu ca idioti, mai ales cand nu e cazul ! cumpatarea este cea mai buna in toate lucrurile, iar exagerarea in umilinta si desconsiderarea capacitatii intelectuale proprii nu am gasit-o recomandata de Hristos ca si cale pentru induhovnicire.
Stiu ca adevarul doare, dar cine vrea sa auda, il va auzi si rau nu-i va face (vorbesc aici din proprie experienta) !
Amuleta, pai sabia o are, mai :)
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
joanna spune:
Orice as raspunde ,oricum as raspunde, va parea fariseism.
Va multumesc pentru sinceritate.
Joanna
"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."
St. Basil the Great.
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
antoioana spune:
Pe vremea studentiei...intr-un tren...toate locurile ocupate, dar ne-am mai inghesuit putin ca sa incapa si o batranica. Dupa ce s-a asezat si si-a tras suflarea a zambit a multumesc si a spus (intamplator uitandu-se chiar la mine): "Unde sunt oameni buni incap toti!" N-am uitat nici azi cuvintele acelea, ca dovada povestioara...
Cu riscul de a ma nimeri o sageata de pe undeva, indraznesc sa spun si eu cate ceva: mie matematica, fizica, filozofia, etc., adica domeniile acestea in care trebuie sa demonstrezi logic, mi-au dat doar anumite satisfactii...aducatoare mai degraba de multumire. Dar si aici exista axiome. Oare de ce? Stiinta este minunata, fantastica, dar aroganta ei (prin oameni)nu mi se pare de apreciat. Credinta in Dumnezeu, fara prea multe algoritmizari, imi da mult mai mult: speranta, liniste, fericire. Ca vorba lui Petre Tutea (care mie mi-e tare drag): nu ne deosebim prea mult de elefant daca doar facem silogisme, dar intram si iesim in mod absurd din istorie. Ne trebuie mantuirea, eternul. De care te apropii fara rigle si creioane. Voi chiar credeti ca scria ceva pe mar? Newton insusi a marturisit ca a fost inspirat. Asa si cu ce faci si de ce faci...uneori simti si atat. De aia. Cum sa explici logic ceva ce pur si simplu este inafara logicii prin apartenenta la o cu totul alta sfera? Va iubiti sotii/sotiile? De ce? Cu ce? Tot timpul? 100%?
Uf, imi pare tare rau ca vad asa razboiala pe aici...
Fetelor protestante, eu nu am nimic impotriva voastra. Am o prietena de aceeasi credinta cu voi...ne impacam bine, ne ajutam in tot ce putem, tinem des legatura...chiar mai inainte m-a sunat sa vada daca mai suntem bubosi de la varicela si daca n-ar fi sunat ea, as fi sunat-o eu... Subiectul religie este tabu intre noi. Ce rost are? Ea nu ma poate convinge pe mine, eu n-as putea-o convinge pe ea. De ce sa iscam divergente fara rost cand in rest ne intelegem asa frumos? Si pe deasupra ei sunt unguri, noi romani. Ca sa va fie clar . Fiecare cu mantuirea lui...
Cat despre baietii de pe aici, nu chiar le plang de mila ca si cum ar fi si total nevinovati!
Elena, sa stii ca mi-ai fost de multe ori simpatica...nu stiu ce religie ai si a cui este, dar imi pari o persoana deosebita. Mai departe scrie-n carte...cartea vietii. Imi pare rau ca la un moment dat erai foarte tulburata.
Cam atat...
Numai bine!
Irina, mai pui si tu sare pe rana! Ce sa ma aduca in Canada? Iaca, dragostea de barbata-miu care avea si el o sete mare ca de altfel eu sunt din aia care poarta vara camasi din in a la Bucovina.
Ana, multumesc. Sper sa fim bine si eu si bb. Voi avea grija. Si tu la fel, da?
Fdoina, da, ma simt mai bine acum. Multumesc de incurajari! Si nu-ti fa griji! Nu faci nota discordanta, cineva nu era in apele sale.
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
antoioana spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
Joannei
doua putregaiuri
s-a-ntalnit la ceaiuri
au mancat susan
ca era post
ele nu stia ca-s putregaiuri
doar se prefacea ca stie
ca sa para mai smerite
la ceaiuri
knok knok knok
a mai venit un putregai
vreau si eu niste ceai!
ia la mama doi ceai
ce-ai?
pai sunt bine si nu prea
cum stateam eu asea
ploesc in cana mea
a cazut o stea
draga stea, draga mea
cum de esti tu asa de stea
si eu sunt un putregai
ce-ai?
pai si eu is tot putregai
dar din mine se face ceai
ca sa-l bei mata
asta m-a facut o stea
na!
mami de ileana si ioachim
Esti belea gandacelule!
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
irina.c. spune:
quote:Gandacel,aici e sit-ul fratiei:http://omna.malf.net/herman.htm
Originally posted by gandacelu
eliza, tot vorbim de la o vreme de Pr. Serafim Rose... primul sfant ortodox nascut-american... nu cred ca este o intamplare... nu crezi ca ai putea lua legatura cu Asociatia ortodocsilor din America ce au legatura cu Pr. Serafim? Aveau o fratie in Alaska, sigur se gaseste ceva pe net... eu nu am terminat cartea, poate irina c sa vina cu mai multe date...
mami de ileana si ioachim
Dar nu e in Alaska,ci in Platina,California.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
cataghe spune:
Mai fetelor, eu va inteleg cu teoriile voastre despre credinta vs logica si simtire vs stiinta, dar nu pricep cum poate cineva ca mine de exemplu, care lucreaza toata ziua cu anumite notiuni perfect logice si demonstrate stiintific, sa isi puna asa un val pe ochi de dragul nu unei credinte (ca pt a crede in Christos nu ai nevoie sa crezi ca femeia la menstruatie e spurcata, sa avem iertare) ci al unei religii. Adica, bun, am inteles ca daca ai simtire ortodoxa atunci crezi ca plantele au fost facute inaintea soarelui, insa daca ai fi fost tu acolo si ti-ai aminti perfect ca nu-i asa, atunci ce ai face?
Gandacel, poate ca tie ti se pare ca discut de dragul discutiei, insa eu nu am mai intrat demult la subiectul asta tocmai ca sa evit acest lucru. Acuma, intamplator, am trecut pe aici cand se discuta o chestie care ma intriga de multa vreme si am scris in speranta ca ma lamuresc. Am aflat, intr-adevar, lucruri pe care nu le stiam, insa care se constituie in raspunsuri care din punctul meu de vedere nu sunt acceptabile. Spune-mi si mie, eu ma pregatesc sa fiu ginecolog, da?, cum pot eu sa cred ca femeia e murdara si mai stiu eu cum cand e la menstruatie cand pt mine aceasta notiune reprezinta un fenomen absolut natural si fiziologic? Cand stiu ce drama e pt o femeie sa nu aiba menstruatie? Cand stiu ca o femeie care nu are menstruatie nu poate avea nici copii? Fara sa vreau poate ca privesc chestia asta din cu totul alt unghi decat voi. Eu nu ma pot impaca cu ideea ca Dumnezeu a facut ca tocmai creatia sa zmislitoare de viata sa fie atat de mizerabila incat sa nu aiba acces la El din cauza asta. Din pacate pt mine, biserica zice altceva si mie nu-mi pica bine deloc ca nu ma pot armoniza cu ceea ce zice ea. Asta e motivul pt care scriu momentan la topicul asta, si nu altele. Restul chestiilor marturisesc ca le citesc asa mai in zig-zag, pt ca am observat clar ca mai mult ma indeparteaza de ortodoxie decat ma apropie. La drept vorbind, duminica asta chiar vreau sa ma duc la biserica - nu am fost de cand m-am intors in tara - si nu vreau sa mai am si alte ganduri aiurea cand ii trec pragul, ca le am eu si asa pe ale mele destule.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
cataghe spune:
Irina, iti multumesc , interesant articolul, insa de aici se nasc alte intrebari. Acolo se spune ca menstruatia e o consecinta a starii noastre "cazute", deci, inteleg eu, a pacatului originar. Ori nu tocmai pt asta a fost trimis Isus, ca sa ne elibereze de pacatul originar?
Alta intrebare: se spune si se repeta ca Sf Comuniune este un gest eminamente spiritual, deci daca spiritul tau e acolo unde trebuie sa fie, ce importanta are trupul?
Alta intrebare: un barbat cu o afectiune in urma careia sangereaza - sa zicem un cancer de colon - e exclus de la impartasanie? (asta referitor la explicatia data de Gandacel).
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)