Despre gradinarit (14)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by monagan

daca e vorba de croton, am si eu o intrebare. Il pot inmulti doar taindu-i varful? atat?
Eu am 3 tipuri de crotoni, dar unul s-a imbolnavit din pacate, i-am facut tratament si acu isi revine, dar vreau sa-l "multiplic".
Cat despre fertilizatori, am cumparat din magazin =ingrasamant ptr. plante cu frunze verzi.Iarna fertilizez toate plantele cam de 2 ori/luna.

MG

Da. Dupa ce-i tai varful incepe sa se ramifice.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Buna fetelor!
Sunt total pe langa in ce priveste gradinaritul si de aceea vreau sa va intreb pe voi cateva lucruri.
Am in curte in jur de 100,o suta si ceva mp de pamant pe care vreau sa pun gazon si sa fac un fel de gardulet din straturi de flori.
Nu shtiu ce fel de sol este,dar oricum trebuie sa mai aducem cateva sute de kg. de pamant sa-l nivelam.
1.Ce fel de gazon stiti ca este bun si cum se planteaza semintele?
2.Ce flori ar merge pt. un gardulet viu?
Va multumesc si va dulce!

botez
copiii mei iubiti
poze noi
Cristina , mamica de Craciunita Cristina Adriana (25.12.2001) si piticut Mihai Stefan (17.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

'Neata fetelor!Cum stati cu pregatitul jardinierelor?Eu am spalat cateva ghivece cu muscate fixe,am pus pamant nou si am pus puiuti de muscate,cele batrane le-am aruncat.Maine merg dupa muuuuuult pamant si jardiniere ca deja petuniile sunt destul de mari in cutiute si sa incep sa le pun in jardinierele de la etaj.M-am tot uitat pe net la vreme si la noi de duminica vine primavara,asa ca duminica o sa si scot cateva jardiniere cu mjuscate curgatoare in terasa de la parter caci nu va mai fi frig noaptea,pana atunci se pare ca la noapte va fi 0 pana la minus un grad pana sambata noaptea.Cu florile din curte de anul acesta voi avea multe ghivece mari pt ca unde am avut anul trecut flori mai facem un chenel ca vrem sa crestem caini de rasa(v-am zis eu de akita),peste 2 luni merge dupa catelusa(s-a nascut de 2 zile) in ungaria.Asa ca m-am hotarat ca pe langa chenel sa pun ghivece mari cu flori multe obtinute din seminte si va fi ok.
pupici la toate

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

eu nu am noroc deloc de flori
am pus de vreo luna seminte de petunii direct intr-o jardiniera in pamint luat de la florarie si ...nu a iesit decit iarba, buruieni, nici urma de petunii
in alta jardiniera am pus amestec pt. jardiniere, si la fel nimic...sunt dezamagita
mai am seminte dar o sa incerc sa le pun direct in gradina
acolo am deja ghiocei pusi din bulbi anul trecut in toamna si lalele care sunt micute dar sper sa creasca si sa infloreasca
cu semintele nu stiu ce sa zic de ce nu au incoltit..
nicol

Mergi la inceput

Nicol semintele de petunii trebuia sa le pui intr-o cutiuta de margarina sau de inghetata la care sa-i faci cateva gaurele cu cutitul.Uzi pamantul pana vezi ca apar firicelele de petunii apoi nu mai uzi pe sus ca se apleaca si nu se mai ridica in veci,pui cutiu cu fundul intr-o galetuta cu apa si astepti vreo 10 secunde ca isi trage apa pe gaurele si tot asa le uzi.Uite fac acum o poza cu petuniile cele mai mari care le am din seminte.Ei am facut 2 poze dar nu stiu de ce nu le ia calculatorul.O sa incerc mai tarziu si le vei gasi in albumul cu florile.
pupici

Mergi la inceput

Am desoperit,sunt prea slabe bateriile la aparat,dupa-masa le pun la incarcat si deseara iti pun poza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Crotonelului meu iau cazut aproape toate frunzele De ce oare?
Il stopesc o data la doua zile pe frunze, asta o fi problema? Ii mai cresc frunzele inapoi?

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kisstherain999

Crotonelului meu iau cazut aproape toate frunzele De ce oare?
Il stopesc o data la doua zile pe frunze, asta o fi problema? Ii mai cresc frunzele inapoi?

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Si nu are deloc frunzite noi?
Ar fi trebuit sa aiba de acum!

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Mi-a inflorit Maranta!

Habar n-aveam ca face flori! Sunt mici de tot si violete! Ura!

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniella4

Mi-a inflorit Maranta!

Habar n-aveam ca face flori! Sunt mici de tot si violete! Ura!

Daniella, mama lu'Alexis

Pai pune-ne o poza sa o vedem si noi!
Azi merg dupa jardiniere si pamant pt terasa de la etaj unde anul trecut am avut doar 3 jardiniere dar de fapt trebuie 10 si dupa ghivece mari care sa le pun in curtea din fata.
pupici la toate

Mergi la inceput