Despre gradinarit (14)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Himmelsduft, ceea ce descri tu se numeste Rost (in germana), am patit-o si eu. Exista, in magazinele specializate solutie de stropit anti-rost.

Flavia si Bianca

Bia vijelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Flaflo, multumesc mult, am sa caut ceva solutie contra.
Va doresc la toate o saptamana usoara,
Him

Bist du traurig?
Hast du Sorgen?
Soll ich dir mein Lächeln borgen?
Hilft es dir und bringt's dir Glück
Gib's mir irgendwann zurück!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blahblah spune:

Incerc de ceva vreme sa gasesc o tufa de soc pe care sa o plantez in gradina. Stie cineva amanunte? Cand se planteaza (imi inchipui ca acum e tarziu, dar chestia asta ia timp, oricum), cum, de unde o cumpar? Am incercat in locurile "logice" gen Carrefour, Cora, Bricostore cand aveau plante. Aveti idee, se vand la Facultatea de agronomie? La Gradina Botanica? Please help!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

imi cer scuze, poate s-a mai discutat dar la mine nu functioneaza deloc cautarea...

am un smochin tanar, de 2 ani, in gradina. ma intrebam cum ar fi mai bine sa-l pregatesc pt iarna... anul trecut l-am invelit intr-o folie din aia cu buline, de la nu mai stiu ce aparat electrocasnic. totusi nu s-a dovedit prea eficient, a fost si foarte frig si a degerat! i-au cazut otate frunzele, apoi in primavara foarte foarte greu si-a revenit.

as vrea anul asta sa ma ocup cum trebuie de el, sa nu mai am surprize...

va multumesc!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

grecia 2006

DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

salutare!
Nu am mai udat plantele din gradina de pe la sfarsitul lunii oct. A mai plouat, e frigut si din lipsa de timp...e grav?

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006)

Incercari bebik

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Fetelor de-abia am gasit subiectul pe pag 5!!!
Ce mai faceti voi?Eu de saptamana viitoare vreau sa incep sa-mi fac rasaduri de flori .

Magda si Bianca 8 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Pentru anamaria: smochinul si alte plante de genul asta se invelesc in 2-3 folii destul de rezistente de plastic (le gasesti la magazinele de mat. de constructii). Folia se lasa mai lunga in partea de jos, astfel incat, dupa ce invlesti partea de sus a smochinului si o legi bine dar nu foarte strans ca il sufoci, pe partea de jos a foliei care ramane in jurul smochinului se pune un strat gros de nisip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Haideti ca poate stie cineva sa-mi raspunda si la intrebarea mea ca dincolo la gradinarese de apartament nu a stiut nimeni.
Am o feriga f mare ,o tin in dormitor pe dulap,am auzit totusi ca nu ar fi bine de tinut unde se doarme din cauza sporilor de pe spatele frunzelor.Stiti ceva de asta??

Dana si piticii mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Astept primavara si-mi fac planuripentru gradina.

Bineinteles ca sint intr-o totala confuzie fiindca nu ma pricep mai deloc.
Sa incep cu inceputul.

Intrebari:
1)care sint primii pasi atunci cind construiesti o gradina? Sa zicem ca mi-am facut un proiect despre cum sa arate gradina visurilor. Pe linga plante si arbusti mai vreau si niste pomi, probabil ca primavara asta mi-e o buna ocazie sa-i plantez, ce pomi imi recomandati? Eu i-as vrea si decorativi nu numai fructiferi (gradina are cam 1500 mp)
Si inca ceva, in afara de salcie, ce alti copaci se mai adapteaza bine pe malul unui piriu?

2) ce plante agatatoare cresc mai repede? Eu iubesc trandafirul agatator si planuiesc sa "abuzez" de el. Cine are asa ceva pe acasa si imi poate spune cum se comporta el, in general...
3) foarte important: cum se cultiva levantica?
4)cine si-a construit o fintina decorativa in gradina ?

Desigur, mai am inca 200 de intrebari dar...trebuie sa o iau incet, nu?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

oou daniela 1500 mp e super, eu am doar 250 mp disponibili pt. gradina si incerc sa am de toate pe el, adica fructe, legume si in special flori,
despre pomi fructiferi, vezi ca gasesti in praktiker sau in alte magazine care comerciaza plante, pomi gata altoiti, care se prind la sigur si rodesc in anul urmator, noi am pus inca de acum 4 ani, un cires, visin, piersic, cais( nu s-a prins insa),2 meri diferiti, si 10 butugi de vie cu struguri mari albi si rosii de masa, anul trecut am mincat struguri din gradina noastra, anul acesta inaltam vita pe o bolta care va face umbra, speram, terasei din fata bucatariei...
am mai pus doi trandafiri cataratori, unul a crescut mult si a inflorit, cu floricele mici albe, dar fara parfum, unul nu prea s-a dezvoltat, si nici nu a inflorit(e galben) speram anul acesta, cind vrem sa luam alti trandafiri pt. gradina dar cu flori mari catiferate si mirositoare,
am mai pus in gradina o tufa de liliac alb, anul trecut, speram sa avem anul acesta flori, ...si multe altele, craite, micsunele,mixandre, flori de piatra, lalele, acum avem ghiocei infloriti
ca plante agatatoare iti recomand, o planta numita aici in zona noastra "mina maicii domnului", nu stiu denumirea stiintifica dar e o minunatie, se prinde repede, se ridica ca o iedera pe orice, si infloreste tot anul cu niste flori micute si foate parfumate, au un miros puternic si deosebit...poate fetele de aici se pricep din descrierea mea sa-ti spuna cum se numeste, am pus si noi in toamna, si vad ca a crescut mult, in iarna, a stat verde si vrea sa o ajutam sa se intinda pe ceva suporti
nu stiu nimic de levantica dar am vazut la pliculete seminte( mi-ai dat o idee sa incerc si eu)
fintina decorativa nu am , am una originala forata( de acolo luam apa pt casa) care are capac din lemn lacuit( se poate scoate apa si cu galeata din ea) si un suport de fier cu scripete(exact cum ati vazut pe la munte in vacante) anul acesta vreau sa pun flori de jur imprejurul ei...
daca mai ai intrebari raspund cu placere...e un subiect care ma pasioneaza la vremea asta

Mergi la inceput