Caricaturile
In cazul in care incalc regulile DC rog administratorii sa inchida subiectul.
E un subiect care a deschis multe controverse in contextul politic actual: Caricaturile lui Mahomed, care pot fi vazute la
link editat de catre moderator
Reactiile musulmanilor au fost insa (dupa parerea mea) excesive. Voi ce parere aveti?
Daniella, mama lu'Alexis
Raspunsuri
irina.c. spune:
Da,asa cred si eu,ca reactiile au fost excesive.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
alayna spune:
Nu stiu ce se intampla,dar nu pot deschide link-ul.
Eu am inteles ca aceste caricaturi exista din septembrie anul trecut.Nu s-a stiut de ele pana acu vreo 2 saptamani sau ce?De ce totul a izbucnit chiar acum?
Parerea mea e ca sunt ofensatoare profetului,jignitoare musulmanilorNu pot sa cred ce s-a intamplat.Puneti-va in locul lor,daca ati vedea caricaturi jignitoare cu Iisus?
Totul s-a facut din rautate.Prin acest gest ridicol,multe persoane si-au pierdut viata,e scandal in toata lumea.Oare ce gandesc acei oameni care-au facut caricaturile?Pot dormi linistiti?
Rusine sa le fie
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
lilanda spune:
quote:
Originally posted by alayna
Puneti-va in locul lor,daca ati vedea caricaturi jignitoare cu Iisus?
Chiar asa, ce-ai face??? Ai iesi pe strada, ai da foc la ambsade, ai ameninta cu moartea ca doar deh, ai fost jignita
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
adusca spune:
quote:
Originally posted by alayna
Parerea mea e ca sunt ofensatoare profetului,jignitoare musulmanilorNu pot sa cred ce s-a intamplat.Puneti-va in locul lor,daca ati vedea caricaturi jignitoare cu Iisus?
Totul s-a facut din rautate.Prin acest gest ridicol,multe persoane si-au pierdut viata,e scandal in toata lumea.Oare ce gandesc acei oameni care-au facut caricaturile?Pot dormi linistiti?
Rusine sa le fie
oh, tot aia care au facut caricaturile-s vinovati?
apoi noi trebuia s-o omoram pe Alina Mungiu cu chietre in piata publica pt piesa de teatru „Evanghelistii“, nu?
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
daniela_b spune:
fiecare om are drept la libera opinie
ca urmare imi asum dreptul sa spun ca mi se pare absolut deplasat sa nu fii de acord cu o reprezentare, oricare ar fi ea ( si nu ma refer la caricaturi...) a lui Mohamed ( in numele religiei) si sa fii in acelasi timp dedicat unei miscari violente in numele aceleiasi religii. Nici acum nu pot uita imaginile de pe CNN, cu mame, femei tinere si adolescente invesmintate in straie menite sa le sublinieze simplitatea asumata si pietatea spirituala, cu mina ridicata a amenintare, cu fetele schimonosite de ura si dispret! De ce?
Sint atitea lucruri frumoase si bune de facut!!!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
unboticutz spune:
pentru mine reactia musulmanilor este mai mult decat exagerata. pentru mine nu denota decat fanatism si extremism.
nu sunt insa nici de acord cu gestul danezilor; sunt pentru libertatea de expresie dar oare ce reprezinta ea pentru noi? am gasit o fraza intr-un ziar austriac (Die presse) pe care o consider de bun simt si foarte realista:
"Faptul ca societatea noastra a mers atat de departe incat sa tolereze luarea in ras a religiei crestine nu ne da dreptul sa le cerem musulmanilor sa faca acelasi lucru cu religia lor"
repet, asta nu este o scuza pentru protestele extrem de violente..
ange spune:
eu nu cred ca acele caricaturi s-au facut din rautate!!!
plus de asta sunt realizate anul trecut.Caricaturile nu au fost facute acum,luna asta si nici ieri
De ce nu au facut "scandal" atunci si de ce si-au adus aminte de caricaturile alea totcmai acum?!?!
Eu cred ca sunt ceva mai mult decat exagerati.
ange,mamica de 2 ori
ingerash spune:
Reactia musulmanilor e clar exagerata dar sunt convinsa ca si ortodocsii ar reactiona foarte urat daca ar fi asemenea caricaturi cu Iisus.
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
irina.c. spune:
Eu zic ca fiecare are chestiile lui sfinte,care pentru altii nu reprezinta mare lucru.Si cu cat vom observa fiecare ca asa stau lucrurile in viata,cu atat ne va fi mai bine.Oricat ne doare pe noi ca ceea ce credem ca e sfant si adevarat este atacat,singura arma de aparare trebuie sa fie cuvantul,iar pentru crestini-si rugaciunea.In rest,Dumnezeu va judeca pe fiecaredupa cum va crede de cuviinta.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
moko spune:
quote:
Originally posted by ingerash
Reactia musulmanilor e clar exagerata dar sunt convinsa ca si ortodocsii ar reactiona foarte urat daca ar fi asemenea caricaturi cu Iisus.
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
sunt absolut convinsa ca nici macar cei mai habotnici ortodocsi nu ar reactiona asa cum au reactionat musulmanii!!...
de acord cu faptul ca gestul danezilor e deplasat(fiecare religie merita respectata, fie ca ne convin sau nu principiile ei!!!) tine de respectul fata de milioane de oameni, adepti ai acestei religii!..dar de aici si pana la urmarile ce au avut loc.... e cale luuuuunga!!!!
cu fiecare zi mai aproape de bebe al meu!!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mmanzana2002/my_photos