Paine de casa... cu masina de paine
Raspunsuri - Pagina 8
Karina spune:
Mei fetele, ajutati-ma si pe mine, ca eu am deschis subiectul prima data si de atunci n-am folosit masina.
Am sa incerc reteta lui Witchie, dar puteti sa-mi dati o reteta pt. piine de secara, fara ulei, lapte, zahar sau faina alba? Adica o piine dietetica . De fapt pt. asta am luat eu masina, ca toate piinile pe care le cumpar din magazine au si ori ulei, ori zahar, ori faina alba, ori de toate la un loc.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
monica-elizabet spune:
kid, multumesc mult pentru raspuns...
eu am patit-o cu melissa se exfoliase singura cuva fara sa o ating cu nimic metalic dar neavand nici o luna de cand o cumparasem mi-au dat banii si am luat alta masina...alta firma
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
savarina spune:
Locca spune-mi si mie te rog unde ai comandat on line masina de paine si daca esti multumita de ea pana acum. Merci frumos
locca spune:
Savarina, eu am cumparat de www.aerostore.ro/86-aparate-de-bucatarie/103-mixere/1157-aparat-de-paine-delonghi---bdm075s.html" target="_blank">aici, dar exista si in alte parti.
Karina, sincer nu stiu cum ar iesi o paine fara ulei si numai cu faina de secara.
Eu am ajuns la reteta care place si baietilor mei, fara zahar, cu jumatate lapte jumatate apa ca lichide si cu o lingura de ulei. Zau ca nu e mult ulei, dar daca tu vrei fara nici un strop incearca asa. Si zi-ne si noua ce a iesit
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
Witchie spune:
Karina,
Nu poti face paine doar din faina integrala, retetele din carticica mea contin si faina alba in amestec cu cea integrala si timpul de preparare e mult mai mare - aproape 4 ore. Nu o coace 4 ore dar trebuie sa stea mult la dospit, pentru ca altfel nu creste. Daca pui doar faina + apa + drojdie si o lasi mult la dospit/copt, va iesi o pituca tare, greu de taiat/rupt, foarte compacta. Nu e musai sa pui lapte si ulei si zahar, dar nici nu te astepta sa arate ca painea integrala din comert. Toate fainurile din care se fac painile din comert contin afanatori si agenti de crestere. Sorry to break it to you:D
Karina spune:
Multumesc fetele pt. sfaturi. Asa ma gindeam si eu, dar speram totusi.
Probabil ca am sa fac pt. baietii mei piine dupa reteta voastra, iar eu am sa maninc in continuare la fel: fara piine
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
alinabojuc spune:
quote:
Originally posted by kid2003
Monica, pai eu ma gandesc sa sun la service-ul autorizat Moulinex, ei ar trebui sa imi dea. NU mai e in garantie si oricum e vina mea ca am infipt gresit lopatica de nu mai vrea sa iasa...Vreau o cuva noua (pe asta am si zgariat-o tot incercand sa scot painea din ea, la un moment dat am taiat-o cu cutitul). Asta e buba la masina mea...folosind faina integrala, painea iese mai tare si mai compacta, e uneori lipita de cuva aia, ufff. De aceea trebuie sa fiu pe faza cand e gata sa o scot repede, ca daca apuca sa se raceasca acolo se intareste si fac muschi la maini de cat scutur cuva aia.
Urmatoarea masina va fi sigur aia Panasonic, nu mai iau produse frantuzesti.
Si eu fac paine cu faina integrala sau cu faina graham(la asta inca nu i-am gasit reteta perfecta, dar ma straduiesc). ca sa scot mai usor painea din cuva fac asa: scot cuva din masina si o acopar cu un prosopel de bucatarie. Dupa vreo 10-15 minute, din cauza aburilor, painea va iesi cand intorci cuva. Eu scot si paletele dupa ultimul framantat. incearca si vezi poate reusesti asa sa scoti painica.
Painici cat mai frumoase si delicioase va doresc.
alina
kid2003 spune:
Multumesc mult, Alina! Am sa incerc negresit! Stiu ca se inmoaie usor painea, eu o scot si cand are crusta prea tare, o infasor asa fierbinte intr-un prosop de bucatarie si se mai inmoaie.
Acum am mai gasit o metoda si vad ca nu da gres. Trebuie unsa cuva cu putin ulei de masline sau unt, inainte de a pune ingredientele...Eu am o sticluta gen spray cu ulei de masline si spreyez totul bine, apoi pun apa, faina si restul ingredientelor. Vad ca a iesit foarte usor si asa, iar azi dimineata am facut o paine destul de tare si de compacta (mai mult cu faina integrala). Alt secret este sa fiu in preajma masinii cand termina programul, deci sa fie inca fierbinte cand o scot. Daca o lasa sa se raceasca in cuva, iese foarte greu.
alinabojuc spune:
kid2003 faza cu prosopul o fac si eu intotdeauna. Dupa ce se raceste bag painea la frigi. doar acolo o tin. Inainte nici mie nu-mi iesea si de cand pun prosopul pe cuva sa se faca aburi iese painea f. usor.
Un spray din ala pt. ulei mi-ar trebui si mie dar de unde? pe aici pe la dej cam slabuta oferta. E adevarat ca de cate ori am fost la metro si o data la carrefour nu am avut timp sa stau sa picalesc toate rafturile. as vrea o zi numai pentru asta.
sambata se dechide si auchan poate pe acolo o fi?
alina
kid2003 spune:
Alina, din Carrefour l-am luat, de la raionul de delicatese, parca, este oricum pe aleea cu uleiuri. E un spray micut, intr-o sticla de plastic, cam de 300 de ml, eu l-am terminat de mult pe cel original, dar il umplu mereu cu ulei proaspat. E foarte, foarte practic si la cuva de paine si pentru salate, sau pentru tigaia de teflon (o spreyez un pic inainte sa fac omleta sau legume sau carnita etc)
Retinut si ideea cu painica in frigider