Centrala termica

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dialex spune:

quote:
Originally posted by joker

Te contrazic!La ce te referi?Poate ai dreptate legat de modelele vechi dar cele noi au toata partea electronica si de pompa de la boschce probleme ai avut cu junkers?simt o nemultumire personala

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Si eu tot Junkers am (linia Euroline). Merge (sau mai bine zis mergea) decent, dar mi s-a ars electronica de doua ori pāna acum. Prima oara era īn garantie, dar a doua oara mi-au spus ca ma costa 8 milioane o placa noua Īnca stau cu centrala stricata pāna o sa strāng suma Multumesc Domnului ca s-a īntāmplat acum vara si nu pe timp de iarnį.
Mi s-a spus de la magazinul care asigurį service-ul cį din cauza descarcarilor electrice pe timp de furtuna se tot arde placa (desi am o protectie cu siguranta separata pt. centrala) deci solutia ar fi sa tot opresc centrala cānd īncepe ploaia

Sooo, I see the Internet is on the computer now... (Homer Simpson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

neata
mai copii, dupa ce instalatorul a montat centrala si a fost facuta toata racordarea, inainte de afi pusa in functiune centrala, tb sa vina si distrigazul sa-si dea ok-ul?
ca mi s-a invitat azi unul, ca imi tb proces verbal si de la ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

cunoastem...se pare ca da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

am citit subiectul si nimeni nu a zis nimic de 'pompa geotermala'. Eu am aflat de citeva zile de solutia asta (cu toate ca se pare ca exista de 50 de ani!!!) si pare ideala dar...pretul de achizitie e undeva pe la 4-5000E sau mai mult si asta cred ca e doar pompa fara instalare si instalatia speciala din casa. Oare investitia initiala merita banii? se amortizeaza in timp prin costurile mai mici ale exploatarii?
Nu stie nimeni nimic de varianta asta?

http://www.austrocasa.ro/geotermale.html
http://www.1001case.ro/Pompa_de_caldura_geotermala_Nibe_Fighterp5944.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

parca tin minte ca s-a vorbit un pic despre asta pe forumul softpedia...nu ca as avea vre-un interes sa fac useri acolo, dar discutii si detalii mai tehnice gasesti acolo...
baga un ochi, vezi ca e link pe prima pagina si fa un search acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

nordicghp.ro, iti da ceva mai detaliat legat de pompele geotermale..partea nasoala este ca am vazut ca sunt implementate doar in statele nordice si in sua, s-ar putea deci sa fie necesare o serie de sisteme care la noi nu se gasesc...iar fiabilitatea este superioara unei centrale murale dar durata de viata asemanatoare, deci amortizarea investitiei e relativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

Buna.
De curand ne-am cumparat o casuta la 70 km de Buc la care vrem sa mergem in fiecare we. E facuta din caramida si o vom izola cu polistiren expandat pe exterior si vom pune OSB pe jos (momentan e pamant si la anul vom pune parchetul) Are o suprafata de vreo 65-70 mp. Ne gandeam sa punem incalzire cu panouri solare si am gasit pe net la unii cu 1500 E cu 2 panouri. Aceasta instalatie se pare ca e facuta sa comute pe electric cand nu e soare suficient (sapt asta vom obtine mai multe detalii). Au zis ca vara apa ajunge la 120 grade iar iarna la -25 grade afara ajunge la 40 grade apa. Acum as vrea sa va intreb si pe voi ce parere aveti si eventual sa va cer detalii daca le si cunoasteti... Merci.

Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Scriu si eu ce am patit.
Cnd am luat garsoniera am decis sa punem centrala , caci autogaizerul nu avea autorizatie.Am chemat de la gaz si am cerut o autorizatie de cantrala, apoi ei s-au oferit sa imi fac aproiectul de centrala la 2.5 milioane, iar eu pana atunci pot instala centrala si ei ii dau drumul, ca sa nu mai pierd timp.La opinia celor de la gaz, punem centrala pe balcon "ca e mai bine acolo", sparg bucatarie ce comunica cu balconul, pe care l-am inchis cu termopan si las aierisirea asa cum mi s-a spus de la Gaz.
Al meu sot ii da domnului de la Gaz toti banii pe motiv ca noi plecam din tara si sa ii dea sorei mele proiectul si sa dea drumul la centrala.Dupa 6 luni de telefoane, cand ajung eu in tara, imi aduce planul, dar cu centrala in plan amplasata in bucatarie,rezulta ca nu pot cei de la gaz sa imi dea hartia.
Ii spun individului ca a gresit proiectul, si imi spune ca ii pare rau dar toata lumea greseste si ca el nu face alt proiect pe banii lui.
II spun sa refaca proiectul si sa ne inteleg la bani, iar acum imi spune ca dupa noua lege trebuie sa fie bucataria inchisa si sa pun centrala acolo, sau ca pentru 5 milioane imi rezolva problema, mai ales ca eu am toate aprobarile din martie, inclusiv darea in folosinta platita.
Spuneti-mi ce sa fac, caci el nu se face responsabil, si nici nu vrea sa imi dea proiectul asa cum este.
Astept sugestii.
Ne gandim sa punem un aer conditionat si un incalzitor pe curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Redeschid topicul cu o intrebare:
Exista centrale termice pe lemn si pe gaz? Am auzit ca da...dar pe google nu am gasit nica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui godzila

Redeschid topicul cu o intrebare:
Exista centrale termice pe lemn si pe gaz? Am auzit ca da...dar pe google nu am gasit nica.

Vrei sa spui gaz si lemn in aceeasi centrala?
Eu nu am auzit...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput