Centrala termica
Raspunsuri - Pagina 2
jone spune:
dante - o sa para ca ma leg de tine
dar da-l incolo de topic cu centrale de pe softpedia are 106 pagini a 3000 si ceva de mesaje.incepe prin 2003 si se termina azi.
si mai e si unu care tot iti taie avantul ep acolo si pune oameni sa citeasca tot topicu'.
cine crezi ca sta sa citeasca basmele din 2003?cand de atunci s-au schimbat o gramada?
sau cine crezi ca are timp sa citeasca totul acolo?
eu am citit catepa pagini si am abandonat si tot nelamurita sunt.
lasa fetele sa spuna ce parere au despre centrale.
pupici
ps.si pe mine ma intereseaza partea cu centralele.
jo si alexandra
"soarele va rasari si maine dimineata!"
dante01 spune:
@jone
intr-adevar thradul recomandat de mine e stufos si foarte lung...insa multe informatii pretioase am gasit acolo...si pentru cineva care vrea sa-si puna centrala, citirea lui, parerea mea, e un must...
treburile nu s-au schimbat atat de mult din 2003 incoace, au mai scazut ceva preturile si au mai aparut cateva modele...
acum, stiti si voi ca nu exista cea mai buna centrala, exista doar cea mami buna pt mine, adica in bugetul X, cu dotarile Y, gatantie Z samd...
si eu la vremea mea, dupa ce am citit tot toicul tot nu stiam ce sa iau, ba mai mult, aveam in cap mult mai multe intrebari decat cand m-am apucat, dar eram mult mai in cunostinta de cauza...
apoi, de pe alte forumuri am inceput sa pun cap la cap bucati de info si am gasit ceva raspunsuri la cateva intrebari...
eu zic ca avand in vedere complexitatea subiectului, suma mare de investit cat si gradul foarte mare de discomfort in caz de ceva probleme, e mult mai bine sa fim informati bine inainte de a alege o centrala...altfel, riscati sa va faca din vb cei de pe la magazin...
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
ileana spune:
Uite aici, centrala buna, cu lemne:
http://www.centrale.ro/catalog/product_info.php?products_id=1258
maggda spune:
Eu am cunostinte cu centrala pe curent si la 2 camere au platit in decembrie 2,5mil,asa ca la P+1 e exclus si depinde cat au incalzit din casa si la ce temperatura au stat.Nu-mi spune ca ai fost la ei si era cald ca mai stiu eu care stau la 18 grade si cand au musafiri fac mai mult.Deocamdata curentul e scump la noi in tara pt a te incalzi.Am vazut la Pracktiker centrala pe lemne la 35 mil.Noi avem pe gaz, in decembrie am incalzit 270mp din casa ,la 19,5 grade, am platit 4,3mil gaz dar casa nu e nici tencuita nici "imbracata" in ampora pe exterior, avem doar peretii exteriori pe dinauntru imbracati cu rigips si vata minerala.
Magda si Bianca 7 anisori
http://community.webshots.com/user/danut1965
alinam spune:
eu am centrala cu gaze, a fost pusa in septembrie deci nu am experienta altor ierni, am un apartament cu 3 camere nu foarte mare, geamurile toate sunt noi (termopan)temperatura medie e 22 grade si cu toate astea pe luna decembrie cand nu a fost foarte frig am platit aproape 4 mil gazul in conditiile in care doar centrala il foloseste deoarece eu nu gatesc :(, mie mi se pare enorm, ce parere aveti? voi cat platiti gazul? (425 mcubi gaz pe luna) oare are centrala mea ceva? nu este reglata bine?
Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze
maggda spune:
Alina ai termostat de ambient?Ce fel de calorifere ai?Daca ai termostat de ambient si caloriferele nu sunt destul de mari atunci termoteca merge mult ca sa incalzeasca la cate grade vrei tu.
dante01 spune:
@alinam
conteaza in primul rand randamentul termic al centralei...logic, cu cat mia mare cu atat mia bun...immergas, de exemplu, e una din marcile cu cel mai mic randament...si nu la nivel declarativ, conteaza cat iese la pif a centralei...
apoi, daca ai sau nu chronothermostat de ambianta...daca nu ai, investeste in unul, nu poate sa coste mai mult de un 4-5 sunte de mii unul bunut insa isi va merita banii...
apoi, centrala, asa cum am mai zis, trebuie reglata astfel incat pe partea de incalzire sa mearga la maxim puterea necesara pt incalzit...
deci, daca pe incalzire, puterea radiatoarelor nu sare de sa zicem 15 kw, trebuie setata centrala ca pe incalzire sa mearga la 15-16 kw...daca e lasata la 24 kw, in cazul uneia de 24 kw asta insemanad 100%, consumul va fi clar mai mare...acest regalj trebuie facut la pif, dar se poate face si ulterior...musai de cei de la service...
in mod normal, ea merge la 100% pe incalzire apa calda menajera...
apoi, mai conteaza la fel de mult si cat de mult folosesti apa calda, acolo asa cum ziceam consuma la maxim si se aduna...
stoichitescu cristina spune:
pina la urma sa va spun ca m-am speriat ceva de imi vine sa vind casa in stadiul in care este si sa ramin la bloc. Am construit -o cam mare si nu ne-am gindit chiar la toate aspectele...Cred ca la incalzire am sa platesc o avere in fiecare iarna. Eu am prieteni cu casa de marime medie si cu centrala pe gaze . Sub 4 mil nu platesc gazele pe iarna . Sincer sunt speriata si caut totusi o solutie pt ca aceasta casa este visul nostru.
dante01 spune:
pai poate ar merita investitia in una cu condensatie atunci...
dar musai la asta trebuie sa ai calorifere mai mari si eventual si incalzire prin pardoseala ca sa folosesti avantajul ei...
maggda spune:
Cristina cum sa vinzi visul?Noi avem 480-500mp utili si nu-i o tragedie cu gazele,oricum iarna nu incalzesti unde nu trebuie.Numai moarta as pleca din casa, da-le naibii de gaze si pt noi casa este visul intregii familii.Suntem 3 persoane dar de aceea am construit 600mp.Am scris anterior cat am platit gaz chiar ti se pare mult?Nu poti fi cu toate:cu spatiu mare, cu terasa si curte vara si cu banii in buzunar.
pupici