ametesc!!!!
Raspunsuri - Pagina 6
mobilemall spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui brolin
Buna, Am si eu exact aceleasi simptome descrise de tine, si la mine ameteala apare din senin mai ales cand sunt pe starda si atunci intru in panica si aceste ameteli se repeta.Ai reusit sa faci ceva in acest sens?Totul mi se trage de la faptul ca intr-o zi calduroasa venind de la servici am avut ameteli repetate si am intrat in panica, am vizitat o sumedenie de medici si toti au zis ca nu am nimic dar eu in continuare patesc ce patesc. In casa nu prea am probleme insa afar incep problemele, si nu ma gandesc la altceva decat la ce boala as putea avea!Buna, Totul a inceput cand intr-o zi venind de la servici am avut ameteli repetate si m-am speriat rau, tensiunea 150/100 si de atunci numai la medici ma duc. Am fost peste tot, am facut analiza la sange de 2 ori, la urina, la neurolog am fost, dupa aceea am facut o gastroenterocolita acuta de care ma tratez acum, dar teama de boala, ameteli periodice mai ales cand ies pe strada si merg, simt deodata ca nu ma mai asculta picioarele, mi se strange stomacul si simt ca nu mai pot sa merg, totul in jur este altfel decat inainte. Cateodata sunt zile in care ies si pot sa spun ca merg bine, dar in altele sunt praf, a fost zi in care am iesit am mers bine iar dupa aceea la o jumatate de ora am iesit din nou si totul s-a intamplat din nou. Am fost la oftalmolog, sunt ok, urmeaza sa fac o radiografie pt spondiloza si un RMN, dar capul nu ma doare si nici coloana sau spatele. Cand ma linistesc ma simt altfel, dar cand ma gandesc ca trebuie sa ies, nu am stare umblu de colo colo, inima bate mai tare etc, etc. Fiecare medic la care am fost a zis ca nu am nimic si nu au ce sa imi faca.Am fost de 2 ori la urgenta pt ca am avut senzatia ca lesin, ca nu mai bate inima regulat, am ajuns acolo am avut tensiunea crescuta, insa cand au facut EKG era perfecta. Acum nu fac altceva decat ma pipai pe stomac, pe cap sau pe alte parti ale corpului s avad unde ma doare si ce am! Lucrez intr-un mediu stresant, am neglijat multe aspecte ale vietii care cred ca au condus la aceasta stare. Efectiv nu stiu ce am, acum mai fac doua investigatii si daca si acolo e ok ma duc la psiholog sau psihiatru.Toata ziua stau si caut ce boli pot avea cu simptomele mele, si descopar ca sunt vreo 30! |
Am exact ce spuneti voi aici. Totul a inceput cu o ameteala din cand in cand. Acum deja am ameteli multe, 60% din zi ma simt ametit. Am ajuns si eu la urgenta ca imi venea sa lesin, degeaba, acolo, totul ok. EKG ok. Ce naibii sa fac, m-am verificat peste tot, mai putin la CAP. Ultima gaselnita, probleme cu bila (posibile), oricum o sa imi fac si un RMN ca sa scap de toate astea. A descoperit cineva ce este? Multumesc
mobilemall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brolin Azi am fost la cabinet sa imi fac analizele pt tiroida si spondiloza cervicala, rezultatele doar maine si poimaine, apoi ma duc sa fac si o gastroscopie. Singurul lucru care stiu pana acum ca am o bila lenesa oficial numindu-se diskinezie biliara. In rest voi vedea ce e, oricum sunt culmea cu panica asta, altceva nu fac decat ma uit daca nu am cumva temperatura si chestii din astea. Am fost de 3 ori la urgenta si asa mai departe.Sa vad acum la analize daca am lipsa de fier, calciu sau magneziu. In rest va doresc toate cele bune! |
Probleme la bila au zis ca am si eu. Am scris mai sus ca am exact problemele tale. Astept raspuns daca ai reusit ceva, ai aflat ceva. Nimeni nu stie ce am. Sunt speriat ca toti de pe aici nu stiu ce au.
bye
mobilemall spune:
citat din mesajul lui alinacrytza buna~!am avut si eu probleme de genul...totul ere bine si frumos pana intr-o dimineata cand m-am trezit tremurand si nu aveam pic de putere in mine.ameteam imi vajaiau urechile mi se zbatea capul simteam mereu o presiune in cap....am fost la spital mi-au facut toate analizele posibile si totul era ok,ma tineau in perfuzii daca ma simteam rau...am venit in tara si am luat-o de la capat pe la alti medici pana am ajuns la tg.mures unde am intalnit un medic in varsta care mi-a gasit leacul dupa 3 luni de umblatura.acum dupa 2 luni aproape de tratament ma simt mult mai bine si sunf...fericita in acele momente m-am gandit ca mor.era ceva pe sistem nervos de la prea mult stres sistemul meu nervos a cedat si am facut o cadere si toate functiile corpului s-au dat peste cap.ii multumesc lui Dumnezeu ca acum sunt bine si pot merge sg,pe stada si multe alte lucruri pe care nu le mai puteam face acum le fac cu mare placere. alinuta |
Buna,
La mine s-a zis ca de la bila sau sistem nervos pe fond de mult stres. Ce ti-a recomandat doctorul? Cum s-a rezolvat problema? mersi
mobilemall spune:
citat din mesajul lui nikole Maine am programare la neurolog, ieri mi-a fost f rau, efectiv nu am putut sa ma urc in tren, simpla miscare a corpului, mersul de ex. imi provoca o greata de nedescris. M-a mai luat si o durere de cap,cu sageti, ,de ochi,de gat, umeri, imi amortea ceafa, parca ma furnica prin tot capul,nasol de tot...plus un pocnet in urechi, de am zis ca da sa explodeze ceva pe acolo, efectiv imi venea sa dau un cap de perete, poate imi revin...imi simteam capul tulbure rau... binenteles ca ma gandesc la ce-i mai rau, as ca abia astept sa deschida spitalul maine... referitor la candida, am suferit ani de zile din cauza asta, dar pana acum doua luni nu am stiut ce e aia ameteala. De mica am tot avut candida, ba pe limba, stomac...pe la varsta maturitatii, a mai aparut si prin alte locuri... XIO, am facut testul, de vreo cateva ori, o cam iau spre stanga am aceleasi probleme legate de ameteli. toate analizele zic ca totul e ok. Dar nu e. Sunt ametit 70% din timp, ma simt rau, simt ca imi cedeaza corpul. tu cum ai rezolvat problema. Sper ca ai rezolvat-o. Multumesc Nikole, mami lui Albastrel "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
rory76 spune:
Eu mi-am facut chiar si RMN, ca nu mai stiam ce sa fac...si nu au gasit nimik suspect.
Cica e 30% spondiloza, 70% pe fond psihic. Cu cat te gandesti mai mult la ameteli, cu atat mai mult le ai. Eu m-am documentat pe net, neurologul mi-a zis sa caut info despre anxietate generalizata, daca nu vreau sa merg la un psiholog. Si ce am gasit mi-a confirmat faptul ca asta e suferinta mea, toate simptomele corespund...din pacate, sau din fericire, ca eu credeam ca am o tumoare la cap, ceva, asa de nasoale erau starile alea. Acuma traiesc cu ele, singura solutie in cazul meu erau medicamentele de genul Xanax & CO si am refuzat sa iau asa ceva care sa ma transforme intr-o leguma. este un site bun, unde sunt multi oameni care sufera de problema asta, anxietate.ro, dar la mine nu merge, nu-sh ce are...era interesant!
"Trust no one!"
Riddhima spune:
Buna :)am citit c ati scris si ma regasesc si eu printre unele simptome dezbatute de voi la acest subiect,am obs k mesajele postate d voi sunt din 2007 insa eu am avut probleme legate de ameteala din vara trecuta shi de atunci nu mai am zi buna,mi-e frica incontinuu sa nu ametesc,jur ca as accepta orce durere chear si d dinti daca inainte creadeam ca cea mai rea durere e cea de dinti akn mi-am schimbat parerea :(( cel mai rau p lumea asta pt mn este sa ametesc,intr-o dimineata de vara m-am trezit deshi eram in pat si am simtit ca ametesc eram inca tarbacita si credeam ca visez dar ca sa ma conving m-am ridicat capul si ma palit o mare ameteal m-am lasat in jos si apoi mi-am zis in gand ca mi se pare mie ca nu se poate asa ceva apoi m-am trezit m-am ridicat aveam o ditamai ameteala m-am speriat am inceput sa plang le-am spus parintilor si nu mai stiam ce sa fac mi-a zis tata sa stau in pat mi-a adus tensiometrul ca sa-mi verifice pulsul si mi-a zis ca o temperatura normala este de 90 cu 60 parca nu mai stiu sigur ca a trecut timp de atunci dar cred ca am avut-o 80 cu 40 si mi-a fakut mama o cafea tare p langa ca nu-mi place cafeaua am beut-o si tare zicea ca e bn pt tensiune si mi-a dat apa cu zahar,mi-a trecut imi aduc ji acum aminte totul se intamplase intr-o zi de luni si am mai stat vreo doua zile n-am avut nimic desi am stat cu frica in san si vineri iar ma luat m-am dus la medic lunea c a urmat mi-am facut toate analizele de sange,si a doua zi am fost programata la interne si desigur trebuia sa-mi retrag si analizele la sange in acea zi eram bucuroasa sperand ca voi descoperi ce am dar am ramas mirata cu stupoare cand doctorita de la interne mi-a zis ca totul e in regula si i-am spus ca am tensiunea scazuta si a zis k se mai intampla mai ales p caldura dar eu i-am spus ca nu am iesit in acea vara mult afara ptr ca era prea cald si am intrebat-o c am ma consultat la un aparat ku un gel a zis ca nu am nimic si i-am spus ca stau la calculator mult dar i-am mai spus ca nu credeam ca e vreo problema pt ca,cunosc persoane c stau nonstop si nu au nimic d ce avea sa am eu,nu stiu dar mie calculatorul nu mi se pare ca era d vina pt ca ecranele calculatoatelor au protectie insa eu m-am uitat la pc la un serial si l-am vazut pe tot la pc si ma uitam toata ziua la el m-am gandit ca poate sa fi patit prob cu ameteala si din cauza ca eram prea concentrata in timp ce l vizionam,nuj ce sa zic:((nu mi-a gasit nimic si imi era frica ca nu mi-a gasit nimic si eu tot asa eram :((.
Am renuntat si la pc toata vara si asta pana in decembrie si dati-mi voie sa va zic ca nu am mai ametit dar aveam o impresie bizara,va rog sa nu radeti dde mine dar simteam in felul urmator:'aveam impresia ca ametesc dar totushi credeam ca nu ametesc'nuj sa-m explic asta nici eu,nu stiu ce simt dar ceva e in neregula e ceva ce seamana cu ameteala dar totul in jurul meu sa schimbat nu stiam sa explic c am si doctorita ma intrebase:'Cum ametesc?'am ramas mirata cand ma intrebat jur sunt cumva mai multe tipuri de ameteli cumva?Tin sa specific c oar d doua ori am ametit in acea luni(cel mai mult) si in vinerea a aceleiasi saptamani in rest aveam senzatia ca ametesc dar totusi nu ametesc si aceasta senzatie aparea si iar disparea shi kiar si in perioada cand nu am folosit calculatorul si dupa ce amfolosit pc-ul parca am avut acea senzatie ca ametesc dar era mai mare impresia d acea senzatie bizara cam vreo 2 saptamani si ceava apoi n-am mai avut nimic un timp,apoi iar am avut senzatia,si astazi iar am avut aceasta senzatie de putina durata dar totusi nu-mi explic care este cauza,nu-mi explic de ce nu ma vindec?De c dureaza atat?E un cosmar din care nu mai ies,mi-e frica de fecare data cand am aceasta senzatie mi-e frica,teama nu stiu c sa ma fac,va rog sa ma ajutati cu un sfat si pe mine va rog,am nceput sa citesc Biblia pate da de ma vede D-zeu si ma ajuta sa-mi ia aceasta senzatie=((=((=((numai El stie ce am nu pot decat sa ma rog ca sa-mi treaca,cei drept nu am luat nimic,dar am oba d la un timp cam acum o luna ca mi se misca vena de sub ochiul stang nu stiu de ce imi palpaie,erau zile intregi in care imi palpaiau intr-una 2-3 secunde era bn 2-3 iar palpaia si tot aja,ce sa fac?Oare de la ce este,si tin sa va mai zic ca atunci cand am fost pe clasa a cincea am mai avut o ameteala exact ca in acea joi numai ca atunci a dutat o zi nu atatea luni:((ji a revenit problema?Oare de la ce este?Ce e drept nu am fost la ORL de frica sa nu imi zica ca trebuie sa port ochelari,nu suport ochelarii de soare daramite d vedere=((urasc ochelarii in general imi displac:(dar c sa fac?Ore imi trebuie ochelari?Sunt astea cumva simtome legate de necesitatea purtarii unor ochelari de vedere,inainte nu vroiam dar acum nu mai pot mi-e prea frica si am zis sa la la o parte incapatanarea si am decis ca sunt dispusa sa port ochelari numai sa trec d acest cosmar interminal,de aceasta panica,si daca stau bn sa ma gandesc voi purta lentile de contact de vedere sunt dispusa sa fac orice numai sa scap de acest chin,jur ca e cea mai grea povara din existenta mea de pana acum,nu se compara nici o boala p care am avut-o in trecut cu calvarul prin care trec?Ce sa fac?Nu ne ramane decat sa ne rugam la D-zeu sa ne treaca,eu am talismanul scrs de Isus se zice ca daca il pun in partea dreapta zicand o rugaciune din aceasta carticica te vindeci complet de orice si timp de 20 de zile nu ti se poate intampla nimic rau,si cred nespus in aceasta din cauza ca amcitit-o de doua ori si mi sa intamplat doua miracole la care nu speram sa se intample,insa e adevarat,cu putina credinta muti si muntii de la loc
eu mi-am adus acum aminte de aceasta carticica si o voi reciti poate da de da de imi trece,nuj la ce sa mai recurg:((Voi imi ziceti,c imi sugerati?Si voi treceti prin asta si stiu ca ma veti intelege:((
Sper sa mai intrati careva pe acest topic ps ca ati scris asta in 2007 ji eu am gasit aceasta pagina abea in data de azi:Joi-28-Aprilie-2011:((sper sa mai intrati sa-mi sugerati ceva va rog mult:((am nevoie de ajutorul vostru,sariti cu sfaturi:D,pz:):):)
hannen spune:
Nu stiu cum am gasit subiectul.Vreau sa`l inscriu pe sotul meu in clubul vostru.
Efectiv suntem asa cu creierii!Nu mai stiu ce sa`i fac,la ce specialitate sa`l "indrept".El la fel.A luat totul la rind.Ametelile au inceput de anul trecut de prin vara.Printre primele analize facute a fost si un MRI la cap.Nu are nimic!Analize la singe de milioane de ori.Nimic!La oftalmolog si-a facut totul posibil + 5 perechi de ochelari (de citit,de pc, de condus ,de ..mai avea putin si`i dadea si de somn)Merge la dr. de oase (noah,cum ii zice )in afara de ceva lichid de la genunchi(banuit de guta dar apoi dupa rezultatele analizelor,cica nu`i guta) nu are nimic.Mai merge la acupunctura.Nimic nu se rezolva.
Acum am luat tensiometru .De ieri monotorizam continuu.Tensiunea pare buna.Un singur dr. i-a zis ca are putina grasime in jurul ficatului parca si restul rezultatelor luna viitoare.In afara de colesterol marit ..nimic care explice ametelile ,dureri in piept,dificultate la respirat si de vreo 4 zile o avalansa de bubite in cap,pe piep,pe spate.
Ah,ametelile au inceput de la ochi,senzatia ca nu`i poate tine deschisi .Acum cica sunt in cap.Anul trecut avea o senzatie de "sunt aici dar nu sunt aici"-nu stia cum sa mi`o explice.Ah,si la ORL a fost.Nici la urechi nu`i nika cica.
Nu mai stiu cum sa`l ajut,cum sa`l sfatuiesc.
Whatever happens don`t let go of my hand!
andacos spune:
Hannen,la noi medicul monitorizeaza tensiunea(nu eltzi se da un tensiometru,pe care il portzi zi si noapte)timp de 24 de ore si abia apoi se poate spune daca ai probleme cu tensiunea sau nu!
Eu iau din vara anului trecut niste pastile de tensiune(recomandate de medic)si te rog sa ma crezi ca nu ma mai doare capul(aveam dureri cumplite de cap si destul de dese),nu mai simt "vijiitul"in cap ,seara tirziu sunt ok(nu stiu exact cum sa exprim starea asta)dar efectiv nu simt "capul"obosit!(aoleu ce exprimare am tras dar sper sa intzelegi ce vreau sa spun)
E drept ca am luat in greutate dupa ce am inceput s ale iau regulat(una pe zi dimineatza)insa eu ma simt foarte bine,ceea ce e important!
Bafta la diagnosticat si sanatate!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Crinutz spune:
Ametelile mele plus starile de rau inexplicabile au fost in mare masura de la lipsa de fier dar si de la o stare anxioasa, stres, multa suparare, tristete...Incet incet mi-au trecut, mai am si acum uneori si vad ca se accentueaza iar pe un fond afectiv, personal mai putin placut in ultima vreme. Deci totul poate fi si de la creier, de la stres, de la anxietate. Dar poate fi si de la alte pb de sanatate. De ex eu am si o bila lenesa ceea ce imi da stari proaste uneori, senzatia aia de care zicea cineva ca parca esti aici dar nu esti....
sanatate tuturor !
rory76 spune:
Hannen, eu nu sunt medic sau psiholog, dar iti spun ce am aflat si eu de cand ma lupt cu starile astea, adica de vreo 3-4 ani deja...l amine s-au ameliorat cand am constientizat ca am o problema psihica si nu fizica, dupa ce am bagat bani in analize, rmn-uri, eco si alte alea...nimic si nimic. Singura chestie ca sa zic asa care se potriveste ca simptome e anxietatea...pentru ca am si TMJ, si probleme cu o ureche ( am avut o infectie netratata) ...dar multe din starile ciudate ca durere in piept, ameteala, senzatia de depersonalizare, bubitele pe care zici ca le are sotul tau sunt sigur pe fondul unui stres...asa reactioneaza el. La mine e mai rau cand sunt in mall-uri, in public, cand merg singura pe strada, ma rog, sunt simptome care apar in anumite circumstante...sanatate multa iti doresc! Si curaj!