Cand copilul adoarme in clasa...

Cand copilul adoarme in clasa... | Autor: lu.more

Link direct la acest mesaj

De multe ori un copil indrageste o materie la scoala, fiindca il indrageste pe profesor. Si l mine a fost la fel, in cazul limbii franceze. Pe la 11 ani m-am « indragostit » de profesoara mea de franceza si … uite unde am ajuns !
Existe, apoi, profesorii care nu transmit nimic copiilor, nici o emotie, nici un sentiment, nici o cunostinta.
Iar la polul opus de-a binelea, profesorii pe care copiii nu-i au la suflet, din diverse motive.

Fata mea are aproape 12 ani. Daca pana acum (in primar), franceza era printre materiile preferate, am observat ca anul asta, la colegiu, entuziasmul nu mai exista, si parca lasa loc unei delasari treptate.
Am intebat-o, bineinteles cum e profa de franceza. Mi-a spus ca e « draguta » cu ei.
Acum imi spune ca aproape toti « adorm » in clasa in timpul orei, trezindu-se din visare doar cand profesoara scrie ceva pe tabla si ei copiaza.
Teme nu are aproape de loc. Mai fac eu cu ea in week end, cand reiau ce i s-a predat in timpul saptamanii, si vad ca din clasa n-a inteles mai nimic.
Am intebat-o daca profesoara nu-i cearta cand nu sunt atenti. « Ne cearta doar daca cineva face galagie ».
Deci regula e urmatoarea : cand cineva face galagie, sunt pedepsiti toti cu un control la care se dau note mici.
Copiii au inteles : nu mai fac galagie (cei 2-3 perturbatori), acum se doarme pe rupte. Unii deseneaza, altii isi fac tema la matematica pentru a doua zi, altii se prefac ca asculta. Iar profesoara vorbeste, o ora, si scrie la tabla.

Notele se iau din lucrari de control, anuntate sau surpriza. Li se cere ce-a scris ea pe tabla. Doar ca ce a scris ea pe tabla, de multe ori copiii nu inteleg.
Am vazut o definitie in caietul fetei, i-am citit-o si am intrebat-o ce a inteles. Mi-a spus « ca s-o inteleg, ar trebui deja sa stiu ce inseamna cutare cuvant, si celalalt, si celalalt… ». Intr-o definitie de 4 randuri, 4 cuvinte neintelese !!!
E o doamna in varsta, aproape de pensie, eu cred ca nu prea mai are chef… dar… eu ce fac ? Noi asteptam week-endul ca sa fim impreuna, sa facem altceva decat ce facem in timpul saptamanii. In conditiile astea, pe langa teme sambata, mai am de petrecut cateva ore (una, doua) ca sa fac ceea ce profesoara ar fi trebuit sa faca in clasa.
As cere o intrevedere cu profesoara… sa-i spun ce ?!? Ca nu sunt multumita de ea ?!???

Postez acest mesaj la mamicile cu copii mai maricei, si la subiectul cu profesorii ("poftiti in cancelarie", la Prieteni dintotdeauna).
Asta pentru a avea pareri deosebite, din punctul de vedere al unui parinte, si al unui educator.

Multumesc.

Lulu

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo