Biblia (3)

Biblia (3) | Autor: Elena

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67005&whichpage=11" target="_blank">partea a doua

quote:
Iar in Ioan 1:21 nu este nici un "TREI" de care vorbesti tu,ci asa:

" Și ei l-au întrebat: Dar cine esti? Esti Ilie? Zis-a el: Nu sunt. Esti tu Proorocul? si a răspuns: Nu."

E vorba tot de Biblia de care ziceam mai sus.Poate fetele protestante ne spun cum e scris in Biblia lor,ca tine sau ca mine?

Ingrid , in Biblia protestanta este la fel ca in Biblia ortodoxa:
Ioan 1:21:
21 si ei l-au întrebat: Dar cine esti? Esti Ilie?" si el a zis: Nu sînt!" Esti proorocul?" si el a răspuns: Nu!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Va rog eu mult, da' mult, nu mai pomeniti de Biblia ortodoxa vs. Biblia protestanta. E aceeasi Biblie!

ia uite ce frumos a profetit Isaia(cu aprox. 600 de ani inainte de Hristos) venirea, lucrarea si moartea lui Iisus. Am incercat sa-i citesc asta cu voce tare baietelului meu si nu am putut. De cate ori vad textul asta, ma podideste plansul...nu am cuvinte sa-l descriu...
E vorba de Isaia 53:

"Cine va crede ceea ce noi am auzit si bratul Domnului cui se va descoperi?
2. Crescut-a inaintea Lui ca o odrasla, si ca o radacina in pamant uscat; nu avea nici chip, nici frumusete, ca sa ne uitam la El, si nici o infatisare, ca sa ne fie drag.
3. Dispretuit era si cel din urma dintre oameni; om al durerilor si cunoscator al suferintei, unul inaintea caruia sa-ti acoperi fata; dispretuit si nebagat in seama.
4. Dar El a luat asupra-Si durerile noastre si cu suferintele noastre S-a impovarat. Si noi Il socoteam pedepsit, batut si chinuit de Dumnezeu,
5. Dar El fusese strapuns pentru pacatele noastre si zdrobit pentru faradelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mantuirea noastra si prin ranile Lui noi toti ne-am vindecat.
6. Toti umblam rataciti ca niste oi, fiecare pe calea noastra, si Domnul a facut sa cada asupra Lui faradelegile noastre ale tuturor.
7. Chinuit a fost, dar S-a supus si nu si-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus si ca o oaie fara de glas inaintea celor ce o tund, asa nu Si-a deschis gura Sa.
8. Intru smerenia Lui judecata Lui s-a ridicat si neamul Lui cine il va spune? Ca s-a luat de pe pamant viata Lui! Pentru faradelegile poporului Meu a fost adus spre moarte.
9. Mormantul Lui a fost pus langa cei fara de lege si cu cei facatori de rele, dupa moartea Lui, cu toate ca nu savarsise nici o nedreptate si nici inselaciune nu fusese in gura Lui.
10. Dar a fost voia Domnului sa-L zdrobeasca prin suferinta. Si fiindca Si-a dat viata ca jertfa pentru pacat, va vedea pe urmasii Sai, isi va lungi viata si lucrul Domnului mana Lui va propasi.
11. Scapat de chinurile sufletului Sau, va vedea rodul ostenelilor Sale si de multumire Se va satura. Prin suferintele Lui, Dreptul, Sluga Mea, va indrepta pe multi, si faradelegile lor le va lua asupra Sa.
12. Pentru aceasta Ii voi da partea Sa printre cei mari si cu cei puternici va imparti prada, ca rasplata ca Si-a dat sufletul Sau spre moarte si cu cei facatori de rele a fost numarat. Ca El a purtat faradelegile multora si pentru cei pacatosi Si-a dat viata."

Suna vreun clopotel? A fost sau nu asa?

uite si link-ul:
http://biblia-scriptura.crestinortodox.ro/Vechiul_Testament_Patimile_moartea_si_preaslavirea_lui_Mesia-23-53.html

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Hannen eu n-as zice a fost necesar ca Isus sa vina ca sa arate nu stiu ce, cred ca El a hotarat ca aceasta era cea mai buna cale pentru a-si demonstra dragostea fata de creatia Sa si pentru a dovedi ca se poate trai fara pacat. Daca Isus nu ar fi venit pe pamant dar ar fi pretins cumva ca noi sa traim asa si asa nu ii puteam spune ca nu e posibil? El tocmai asta a demonstrat, ca este posibil.

Ma gandesc eu ca atunci cand Lucifer a pacatuit si o treime din ingeri s-a dus dupa el, ceilalti ingeri si probabil ca si alte creaturi ale lui Dumnezeu si-au pus anumite intrebari iar Dumnezeu a hotarat ca jertfa lui Isus va fi raspunsul si ca oricine are posibilitatea de a alege viata vesnica sau moartea vesnica. Toate planurile lui Dumnezeu sunt din vesnicie; asta nu exclude ocaziile fiecarui om de a alege intre bine si rau.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghel1111 spune:

Multumesc mult Elena pentru atentionare Sper ca a apucat sa citeasca cineva, ce am scris in ultima parte. Iau o pauza de masa si revin imediat. S-ar putea (in functie de cum vor evolua discutiile) cu o surpriza !?!

Mergi la inceput

Fetelor, stiti la ce m-am gindit eu? Vazind ca Hannen a ramas singura de ceaalalta parte a baricadei si noi suntem prea multi pe partea opusa ,riscind sa ne calcam pe bataturi(sa ne luptam cu umbra) ,m-am gindit sa trec (cu permisunea dumneavoastra) alaturi de ea si sa joc rolul lui Toma Necredinciosul . Ei ce ziceti ? Imi permiteti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ce-ati mai scris!Vroiam sa las pe maine ca m-a lovit un soomn,da` mi-e ca maine imi ia trei ceasuri sa citesc tot.
E clar ca avem pareri foarte diferite.Dar imi place ca putem discuta.
Am uitat deja ce s-a postat la ultima parte,stiu ca vroiam sa-i arat lui Ingrid o alta opinie
Poate reusesc inainte sa adorm cu capul pe birou.

Haide sa incep de aici:Deutoronom 18:18"Eule voi ridica Prorooc din mijlocul fratilor lor,cum esti si tu,si voi pune cuvintele Mele in gura Lui,si El le va grai tot cei voi porunci Eu.
Boon,acum la acest verset daca intrebi orice crestin despre cine este vorba,o sa zica fara sa clipeasca ca este vb. despre Iisus.asa-i?
As putea sa intreb de ce Iisus,pt. ca numele lui nu este mentionat ,nu?Un preot(uitai care) zicea ca din moment ce profetiile sunt cuvinte-imagini a ceva ce urmeaza sa se petreaca in viitor,aceste imagini il descriu perfect pe Iisus,cuvintele cheie ale acestei profetii fiind asemeni tie,adica asemeni lui Moise -si Iisus era asemeni lui Moise(zice crestinul)
Si daca intrebi pe oricine in ce fel se aseamana Iisus cu Moise o sa zica ca Moise era evreu si Iisus de asemeni era evreu,ca Moise a fost profet si Iisus era tot Profet.
Atit,astea sunt singurele asemanari intre cei doi si daca ar fi sa ne luam dupa aceste doua criterii ca sa determinam despre ce profet era vorba ,atunci acest criteriu s-ar potrivi oricarui dintre personajele biblice de dupa Moise:Solomon,Isaiah,Ezeckiel,Daniel,Hoseia,Joel,Malachai,Ioan Botezatorul,pt ca toti erau evrei si profeti.
Deci de ce sa aplicam aceasta profetie doar lui Iisus?

Dar sa vorbim si despre deosebirile dintre Moise si Iisus.
In primul rind,Iisus nu este asemenea lui Moise pt.ca pe Iisus pt. crestini este Dumnezeu,in timp ce Moise nu este Dumnezeu.Corect?
In al doilea rind,Iisus a murit pt. pacatele lumii(tot in opinia crestinilor),pe cind Moise nu a trebuit sa moara pt. pacatele lumii.Corect?
In al treilea rind,Iisus s-a dus in Iad trei zile,pe cind Moise nu a mers in Iad.Corect?
Prin urmare,Iisus nu este asemenea lui Moise.

Dar astea nu sunt toate diferente intre cei doi.
Sa le luam pe rind:
1)Moise avea un tata si o mama,Mohammad avea si el un tata si o mama,dar Iisus avea doar mama si nu avea un tata omenesc.Adevarat?
asadar Iisus nu este asemenea lui Moise,dar Mohammad da.
2)Moise si Mohammad,s-au nascut pe cale normala din impreunarea fizica dintr-un barbat si o femeie, pe cind Iisus s-a nascut in mod miraculor dintr-o virgina.Adevarat?Deci este adevarat ca Iisus s-a nascut miraculos prin comparatie cu nasterea normala a lui Moise si Mohammad?Deci nici aici Iisus nu se aseamana cu Moise,pe cind Mohammad ,da.
3)Moise si Mohammad,s-au casatorit si au avut copiii pe cind Iisus a ramas burlac.Adevarat?Deci nici aici nu este vreo asemanare.
4) ”Moise și Muhammad au fost acceptați ca profeți de către poporul lor în timpul vieții lor. Fără îndoială, evreii i-au dat mult de furcă lui Moise și nu îl agreau în sinea lor. Dar, ca națiune, ei au recunoscut faptul că Moise era un Mesager a lui Dumnezeu trimis lor. În același timp, și arabii i-au făcut lui Muhammad viața imposibilă. A suferit foarte mult din cauza acestora. Dupa 13 ani de predici la Mecca, a trebuit să emigreze din orașul în care s-a născut. Dar înainte de decesul acestuia, națiunea arabă ca întreg l-a acceptat în calitate de Mesager al lui Allah. Dar, conform Bibliei –“EL (Iisus) A VENIT SINGUR PE LUME, DAR AI LUI NU L-AU PRIMIT” (Ion:11). Și chiar și astăzi, după doua mii de ani, poporul sau – evreii, ca întreg, îl respinge. Este acest lucru adevarat?”. Preotul zise: ”Da”. Zisei: ”Așadar, Iisus nu este asemenea lui Moise, dar Muhammad este asemenea lui Moise”.

6) Moise și Mohammad au adus legi noi și regulamente noi pentru poporul lor. Moise nu le-a dat israeliților doar cele Zece Porunci, dar și o foarte cuprinzatoare lege de ceremonii pentru călăuzirea poporului sau. Muhammad se naște într-un popor marcat de barbarie și ignoranță. Aceștia se căsătoreau cu mamele lor vitrege; iși îngropau fiicele de vii; beție, adulter, idolatrie și jocuri de noroc, toate erau la ordinea zilei. Gibbon îi descrie pe arabii de dinainte de Islam în a sa carte “Declinul și caderea Imperiului Roman”, “BRUTA UMANĂ, APROAPE FĂRĂ SIMȚ CU GREU SE DISTINGE DE RESTUL REGNULUI ANIMAL”. Aproape că nu există nici o diferență între om și “animal” la vremea respectivă; ei erau animale în trup de om.
“În ceea ce îl privește pe Iisus, atunci când evreii au devenit suspicioși în privința lui, cum că ar putea fi un impostor care plănuia să le pervertească învățăturile, Iisus s-a chinuit mult să-i convingă că nu venise cu o noua religie – nici un fel de legi noi și nici un fel de regulamente noi. Citez propriile lui cuvinte: “SĂ NU VĂ GÂNDIȚI CĂ AM VENIT SĂ DISTRUG LEGEA SAU PROFEȚII: NU AM VENIT SĂ DISTRUG, CI SĂ ÎMPLINESC. CĂCI CU ADEVĂRAT VA SPUN, PÂNĂ CE CERUL ȘI PĂMÂNTUL VOR DISPARE, NICI UN FEL DE FĂRÂMĂ SAU VORBĂ VA SCĂPA DIN LEGE, PANA CE VA FI IMPLINITÔ . (Matei 5:17-18)Cu alte cuvinte, El nu venise cu nici un fel de legi sau regulamente noi; el venise doar să împlinească legea veche. Acesta este lucrul pe care l-a dat de înțeles Iisus – doar dacă nu cumva vorbea în batjocoră, încercând să-i facă pe evrei să îl accepte ca pe un om a lui Dumnezeu și să le bage pe gât o noua religie printr-un subterfugiu. Nu! Acest Mesager al lui Dumnezeu nu ar apela niciodată la asemenea mijloace ticăloase spre a nimici Religia lui Dumnezeu. El însuși împlinea legile. El a respectat poruncile lui Moise, și Sabatul. Niciodata nici un evreu nu l-a arătat cu degetul spunând, “De ce nu postești?”, sau: “De ce nu-ți speli mâinile înainte de a rupe pâinea?”, acuzațiile acestora fiind întotdeauna îndreptate împotriva discipolilor săi, dar niciodata împotriva lui Iisus, aceasta deoarece, ca un bun evreu, a onorat legile profeților de dinaintea sa. Pe scurt, el nu crease o nouă religie și nu adusese nici o lege nouă precum Moise și Muhammad.
Deci nici aici nu este nici o asemanare intre Iisus si Moise.

7)Atit Moise cit si Mohammad au murit de moarte naturala,pe cind Iisus a murit de moarte violenta pe cruce.Deci unde este asemanarea cu Moise?

8)Moise si Mohammad sunt ingropati,pe cind Iisus se odihneste in cer.Unde e asemanarea intre cei doi?

Pina aici nu s-a vrut decit sa se demonstreze un singur lucru din intreaga profetie-sa demonstreze expresia asemeni tie-asemenea lui Moise
Dar profetia inseamna mai mult decit aceasta expresia si suna dupa cum urmeaza " Le voi trimite un Profet dintre fratii lor
asemenea tie".
Accentul cade pe cuvintele "dintre fratii lor".Moise si poporul sunt considerati entitate rasiala,iar ca atare fratii lor sunt...

Gata ,nu mai zic nimic azi .Va las sa ghiciti ma duc la nani.
P.S. scuzati greselile si balbele,efectiv dorm pe mine(nu e tare tirziu dar sunt treaza de la 4:00 a.m)

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Anghel,dragut din partea ta.Dar eu il am pe Dumnezeu cu mine,si am Cartea care imi sta in ajutor si care imi ofera toate raspunsurile.
Nu stiu cum m-ai putea ajuta din moment ca nu crezi cum cred eu.Si nici ce si cit stii tu despre Islam(nu e o jignire).E posibil sa stii ,e posibil sa nu ,eu n-am de unde sti.

Pt. tine Anghel:
"Inaintea lui Allah,Iisus este asemenea lui Adam,pe care El l-a facut din lut si apoi i-a zis lui "Fii" si el a fost"
"Adevarul vine de la DomnulTau si nu fi dintre aceia care se indoiesc!"
"Acelora care se cearta cu tine(Mohammad),in privinta lui Iisus,dupa stiinta pe care ai primit-o,spune-le;"Veniti,sa-i chemam pe fii vostri si pe fii nostri,pe m.u.i.e.r.i.l.e voastre si pe m.u.i.e.r.i.l.e noastre ,pe noi insine si pe voi insiva,apoi sa ne rugam si sa chemam blestemul lui Allah asupra celor ce mint!"
Coran 3:59-60-61

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Cum adica Isus s-a dus in iad?

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Bre ,bre ,bre da stiu ca esti ,,volintiroaie" vorba lui Caragiale

Chiar daca faci greseli mari, (ingaduite unui om de religie musulmana) esti hotarita sa ramii singura pe pozitie. O.K. Voia la tine.

- Eu ma si pregatisem cu arme si bagaje sa trec de partea ta .

-Profetul pomenit in citatul dat de tine este Isaia si nu Iisus.

- Sigur ca am inteles unde bati ,, le voi trimite un Profet dintre fratii lor " ar fi dupa parerea ta un profet dintre fratii lor musulmani(urmasii lui Ismael). Ha ! cum sti tu draga mea sa le rasucesti pentru a fi pe val. Ei bine NU . Nu la asta se refera citatul din Deutoronom ,nu la fratii ce veneau din spita lui Ismael (care oricum erau frati doar dupa tata ca mama era egipteanca) si daca faci astfel de analogii ai sa ajungi sa spui ca si ,,fratii" lui Iisus (de care se vorbeste in Evii) erau tot din ramura lui Ismael.Cind vorbeste despre,, Profetul care se va ridica dintre fratii tai " Dumnezeu face referire la celelalte triburi din care se va compune natiunea evreiasca . In timp ce Moise facea parte din semintia lui Levii,Isaia facea parte din semintia lui Iuda, deci la asta se refera spusele Domnului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by hannen
Pai pt. ce au mai fost trimisi profetii,daca nu sa ne invete tot ce trebuia sa stim?

nu chiar tot. a mai fost lasat loc si pentru sfinti, nu crezi? :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by anghel1111

Fetelor, stiti la ce m-am gindit eu? Vazind ca Hannen a ramas singura de ceaalalta parte a baricadei si noi suntem prea multi pe partea opusa ,riscind sa ne calcam pe bataturi(sa ne luptam cu umbra) ,m-am gindit sa trec (cu permisunea dumneavoastra) alaturi de ea si sa joc rolul lui Toma Necredinciosul . Ei ce ziceti ? Imi permiteti?anghel

daca tot ne ceri parerea, eu votez cu NU. cred ca ai incurcat subiectele, aici nu e cu baricade, arme, lupte si nici nu face nimeni parada sau demonstratii acrobatice cu Biblia in mana, ca sa te joci tu de-a toma necredinciosul. ai tu o chestie, cum vezi ca altcineva e de alta parere, cum ti se pare ca suna goarna de batalie si, gata, incepi atacul. stai calm sau continua-ti discursurile unde le-ai inceput, daca numai asta vrei, dar nu muta baricadele aici, te rog frumos. Hannen e de-a noastra, nu suntem dusmance, pur si simplu avem pareri diferite.

Mergi la inceput