Ce firme construiesc locuinte noi?

Ce firme construiesc locuinte noi? | Autor: Kimi

Link direct la acest mesaj

Intamplator am aflat de Neocasa, ca ar construi in zona Doamna Ghica, un bloc(sau mai multe), cu preturi de 650 euro/ mp fara tva, o garsoniera ajungand undeva in jur de 40 de mii? Stiti mai multe amanunte, este deja in constructie?
Mai stiti si alte firme care construiesc apartamente noi in Bucuresti? Si la ce preturi? Cum accepta plata:cash, rate, pe faze de executie?

Ca oricum pe piata libera o garsoniera mai bunicica se vinde tot cu 35000 de euro si sunt in blocuri de 25 de ani, ma gandeam ca ar fi mai buna varianta asta.
Cum credeti ca vor evolua preturile anul acesta, ca eu din ce am mai citit prin ziare, am auzit ca vor mai scadea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

Poti sa intri aici sa vezi despre cele din Dna Ghica:
http://www.planorama.ro/main.php?locatie=1

Stiu ca apartamente mai construiesc si Triumf Construct:
http://www.triumfconstruct.ro/home.html, dar nu au garsoniere, din cate am putut vedea in oferta lor comerciala. Plus ca preturile de pe site nu sunt cele reale, nu au fost actualizate. Au in plan sa construiasca alte blocuri pe bd. Unirii, deci care vor fi mai scumpe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimi spune:

Multumesc Ramonai,despre planorama am citit numai ca nu scrie nimic in ce faza sunt(de proiect sau au inceput lucrarile?), poate sta cineva in zona Doamna Ghica sa ne spuna mai multe?

Cat despre Triumf, stiam ca ei construiesc numai case, vile si in afara Bucurestiului, o sa ma mai interesez.

Daca mai stiti si alte firme, scrieti, va rog!

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Eu stau in dna Ghica insa si eu ma intreb unde or sa faca acele blocuri
Probabil ca daca dam un tel aflam...apartamentele sunt mai scumpe decat la triumf din ce-am vazut.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Am intrat si eu pe cele 2 situri,Jocelyn, cred ca la Triumf nu sunt actualizate preturile, cum zicea si Ramonai.
Iar in ce priveste proiectul Planorama, eu am auzit ceva la tv, dar era vorba un proiect realizabil cam in 2-3 ani! Acum unde l-or construi Dumnezeu stie, ca terenuri libere in Bucuresti nu prea mai gasesti sau sunt la preturi astronomice si atunci si ei o sa vanda la preturi la fel de mari, desi ei vorbeau acolo in interviu de preturi apropiate de ce se vinde acum pe piata libera( apartamentele din blocurile ceausiste).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Un nou proiect imobiliar a demarat si se planuieste a se desfasura si finaliza sub influenta celor mai inalte standarde europene. Intins pe o suprafata de 18.000 mp, proiectul numit Planorama consta in construirea unui nou cartier rezidential pe locul unui fost depozit de legume, situat in zona Colentina, la aproximativ 800 de metri de intersectia de la Doamna Ghica. Acesta prevede construirea a patru blocuri turn a cate 15 etaje fiecare.
Cladirile vor include garsoniere, apartamente cu cate 3 sau patru camere si penthouse-uri, in numar total de 1.104. Pretul pentru o garsoniera cu o suprafata de 50 mp incepe de la 33.380 de euro (etaj 1), continuand pana la 37.737 de euro (etaj 15). Garsoniera va include camera de zi, bucatarie, baie, hol si spatiu de depozitare. Preturile pentru un apartament de 2-3 camere variaza intre 66.892 -95.664 de euro, iar pretul unui penthouse cu o suprafata de 128 mp se ridica la 104.347 de euro. Acesta din urma include 3 camere, living, bucatarie, baie, hol si spatiu de depozitare. Preturile nu include TVA, precontractarea apartamentelor a inceput in urma cu o luna, iar primul imobil va fi finalizat in aproximativ 18 luni. Fiecare apartament va dispune de centrala de apartament, dotari prevazute pentru aer conditionat, cablu TV si acces internet, geamuri termopan, balcoane inchise (numai in apartamentele cu doua sau trei camere), gresie si faianta de calitate superioara, echipamente sanitare, dotari prevazute pentru masina de spalat rufe si masina de spalat vase, spatii de depozitare, spatii vitrate, apometre.
Accesul in ansamblu se poate face cu masina personala sau cu mijloacele de transport, liniile RATB 21, 66, 182 si 101 pana la Doamna Ghica. Ansamblul este asezat in apropierea unor mari piete ale orasului si zone de cumparaturi (Obor, Decebal, Stefan cel Mare, zona Pipera-Baneasa-Otopeni). In plus, se planuieste amenajarea unui lac cu plaja, a unor terenuri de sport si a unui debarcader, crearea de spatii verzi in jurul ansamblului si a unei parcari subterane uriase. Parcarea construita pe doua niveluri, va fi incalzita pe timpul iernii, va avea o capacitate de 800 de locuri si va dispune de poarta de acces actionata electric. De asemenea, se mai prevede construirea unui club privat cu sala de sport si piscina acoperita si a unui parc situat in centrul complexului, ce va include locuri de joaca pentru copii si locuri de odihna. Printre restul de facilitati integrate se numara construirea unui centru comercial, existenta unor camere utilitare localizate la subsolul fiecarei cladiri, paza permanenta pentru hol, instalare de prevenire a incendiilor, interfon in fiecare apartament, patru lifturi moderne de mare capacitate pentru fiecare cladire si spatiu pentru birouri.
Planorama este un proiect care se adreseaza celor cu venituri medii si mari.Cei care doresc sa cumpere o locuinta in aceasta zona trebuie sa achite la incheierea precontractului de vanzare-cumparare 5% din valoarea apartamentului. In termen de 25 de zile se va incheia contractul de vanzare-cumparare cand se va plati inca 20%. In cazul achizitionarii apartamentului prin credit ipotecar, restul de 75% se va achita incepand cu momentul in care cladirea ajunge “la rosu”. Fiecare apartament va fi predat cumparatorului ”la cheie”.
Elena Tiru
sursa http://infobau.ro

Mergi la inceput

Din articol inteleg ca aceste blocuri se construiesc pe locul unui fost depozit de legume, situat in zona Colentina, la aproximativ 800 de metri de intersectia de la Doamna Ghica.
Cine sta in zona sau cunoasteti zona, s-a inceput constructia lor si unde este mai exact, stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Am sunat la ei. Mi se spune calm ca unul din blocuri va fi gata lainceputul lui 2007. Nu mi se pare normal sa achiti IN AVANS pe termen de un an un lucru pe care ei nu il au. Este o porcarie. Le dai banii si cand termina vezi ca nu corespunde cu ce au promis. ce faci atunci? Nu prea poti sa faci nimic cu legile din RO si cu oamenii de aici din justitie. Daca am incredere in justitie? Sigur, am incredere ca nu functioneaza decat selectiv. Planorama da , ma intereseaza ca suna bine, dar intai sa termine ceva si dupa aia discutam si de bani. Un domn de acolo ma anunta solemn ca trebuie sa ma grabesc sa le dau banii cu un an jumatate in avans pentru ca asa este contractul. Un contract se incheie intre doua parti domnilor, iar banii sunt la mine in buzunar, asa ca nu ma grabesc nicaieri. Atentie mare, nimeni nu garanteaza cand vor fi gata (nu a stiut sa dea un rapsuns ferm) si nici macar nu cunostea suprafata unui apartament sau a unei garsoniere. Cam multe balbe, mi-a sunat a DEJA VU, investitor roman fara bani care se apuca sa faca ceva pe banii altora, si sfarseste prin a cheltui un munte de bani pe reclama si a da faliment. Mi se pare anormal ca banii platiti ca avans sa nu poarte dobanda, atat timp cat ei nu au produsul respectiv (ei nu vand locuinta ci vand o locuinta pe care acum o construiesc). Fiind vorba de sume mari (la o locuinta de 70000 EURO + TVA avansul 20+5% inseamna peste 17.500 EURO!) doar din dobanda domnii respectivi castiga o suma frumusica pe care noi, ca si clienti, o pierdem.

Mergi la inceput

Ai dreptate Radu, am vorbit si eu cu ei, mi-au dat chiar si un tip de antecontract si ce nu imi convine mie la ei este ca tu platesti cea mai mare parte din suma totala, ramanand numai 10% sa achiti la final, deci ei construiesc practic pe banii tai, iar ca termene au spus in jur de 2 ani, dar nu prevad nimic ca in caz ca nu termina la timp iti platesc penalitati de intarziere.
In privinta pretului zic ca este ok, eu eram interesat de o garsoniera care e in jur de 40 de mii, iar pe piata gasesti una la 30 de mii de 25 de ani, eu ma bucuram ca e constructie noua. Pe de alta parte asta de 30 de mii daca o mai si inchiriezi mai scoate ceva bani in 2 ani, pe cand la cea de 40 de mii astepti 2 ani pana-i gata si nu ai totusi garantia ca nu patesti ca cei care au cumparat de la Impact de iti mai cer si alti bani in plus, desi ei zic ca nu!
Asa ca ma mai gandesc, oricum au inceput lucrarile abia acum in decembrie,sa-i vedem cum se misca acum in primavara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

din ce citesc pe site-ul lor, singurul loc unde as vedea ca pot construi ar fi zona pietii Colentina,cea de la pod,mai ales ca scrie si de o plaja langa lac.Singurul lac fiind Plumbuita in zona aceea si cam asta ar fi distanta de la intersectia D-na Ghica(800m).
Oricum nu poat sa realizez unde mai ridica ceva, in ritmul asta nu o sa mai avem deloc spatii verzi.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Fetelor, Planorama se construieste chiar vis-a-vis de scoala din Baicului (scuze, dar nu ii stiu numarul) adica la capatul blocurilor care incep din intersectia D-na Ghica si se termina in Baicului.
Eu stau la Gara Obor, foarte aproape si pot sa va spun ca zona este extrem de dubioasa (poate ati auzit de traficul de droguri din acolo...)
Apartamentele sunt mici (atentie ce scrie pe site-ul lor referitor la suprafata reala!?) si nu isi justifica pretul. Ca sa nu mai spun ca toate facilitatile de care vorbesc ei (lifturi moderne, piscina, paznici, garaje) vor fi suportate de noi la intretinere. Va dati seama care ar fi valoarea facturii lunare?

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput