M-am hotarat.......adoptie (29)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Maine ma duc sa o vad din nou .Stiti de ce mi-e frica ?Poate e ea si eu daca vreau sa mai vad si alti copii pana sa ma decid s-ar putea sa mai astept mult si bine.....Intre timp o poate vizita altcineva si o poate lua.Nu as vrea sa regret nimic de aceea ma duc maine s-o mai vad odata si sa incerc sa-mi ascult mai bine inima.Eram si multe persoane de fata cand am vazut-o , noi, maternala, fata ei, 2 tipe de la DPC.Maine o sa fim doar noi cu ea si cu asistenta maternala.
La un moment dat m-a certat aia mica si mi-a spus sa plec pe alt fotoliu ca sa stea ea acolo si dupa o perioada a venit la mine si le-a zis tututor ca mama ( adica eu ) sta acolo si arata cu manuta spre mine.
As putea spune ca a fost un semn dar ea spunea mama si asistentei maternale si fetei ei.Am intrebat-o daca ne mai primeste pe la ea si a zis ca da
Maine o mai vedem odata si ne hotaram daca facem cerere pt vizitare sau nu.
O sa va scriu maine ce si cum a decurs totul.
Doamne-ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paris_h spune:

MIHA eu zic sa nu scrii. Cand au venit in vizita, m-au intrebat in ultima parte despre ce copil vreau. Eu cred ca daca din start le spui ca-l vrei pe Fat-Frumos s-ar putea sa fie reticienti.
Stii ce? Eu am inceput nu demult pe ac site fiind in dilema.Fetele m-au ajutat sa iau mai repede hotararea. Apoi ma intrebam daca nimeresc un copil nu tocmai in regula.etc. In cele din urma vreu doar un bb mic si sanatos. Pur si simplu nu-mi mai pasa (cred ca sunt niste etape prin care treci si tu).
Am inteles tot citind pe aici ca de fapt nu noi ii alegem ci ei pe noi asa ca totul vine de sus, la momentul potrivit.
Andreea k ce sa zic, ce spui tu e inca neexplorat de mine pt ca nu am ajuns in faza asta dar, cred ca imi voi pune si eu ac intrebari ca si tine. Eu totusi sper sa avem intelepciunea si puterea sa aducem acasa bb NOSTRU.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

miha, sunt 2 aspecte la ceea ce zici tu. in primul rand, daca bebe e mic mic, nu prea ai cum sa'ti dai seama cum ii va fi parul/tenul la 16 ani, de exemplu (exemplu clar - varul meu primar. bebe era blond, blond, cu parul cret, iar acu e brunet - nu saten, brunet de'a dreptul, cu parul drept... si ar mai fi multe exemple)
al doilea aspect se refera la cati si ce copii sunt adoptabili.
am auzit de exemplu de cazul unui cuplu care au pretentii f mari referitoare la copil. nu mai tin minte exact, dar au spus cum trebuie sa fie parintii biologici in mare detaliu (inaltime, culoare par, studii)... is atestati de o gramada de vreme, dar asistentele nu au putut sa le prezinte nici macar un dosar care sa se apropie cat de cat de pretentiile emise.
dar pana la urma, fiecare face cum simte...
noi de exemplu mergem pe mana destinului, si refuzam sa ne jucam prea mult de'a Dumnezeu. nu stiu cum as putea trai gandindu'ma oare ce s'a intamplat cu copilul pe care, dintr'un motiv sau altul, l'am refuzat ? oare nu a ajuns cumva prin canale din cauza alegerii mele ? si tocmai de'aia, eu sunt hotarita sa nu aleg, ci sa ma las "aleasa" ...
nu stiu daca e bine sau rau, dar eu asa consider...

aissa, o sa revin zilele astea sa'ti spun exact data atestatului sa poti trece in listuta.

v'am pupat !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minnie spune:

Dragele mele,
In sfarsit cred ca apare soarele si pt. mine.Luni mi-am cunocut pitica,are 1 luna,si daca totul e ok ,luni-marti o vom lua acsa.O am doar pe ea in fata ochilor,iar azi am tot mingaiat-o in timp ce dormea ,a deschis ochisorii si mi-a zambit.M-am topit.Mai trebuiesa i se faca niste analize ,are ceva probleme,sper nu grave,si daca totu-i bine e a noasrta.Nu imi vine sa cred ca sunt asa de aproape de a fi MAMA.
Acum ma scuzati ca desi va citesc absolut de la inceputuri,acum parca m-am pierdut si nu mai stiu nimic.ASadar,o vom lua in pl. de urgenta,si nu stiu cum fac cu serviciul.Asistenta sociala mi-a zis ca vom primi o adeverinta,pe care unele institutii o accepta,altele nu si trebuie sa asteptam santinta de la tribunal.Eu c.m. nu mai imi pot lua ca in ultimele 12 luni am tot avut cu FIV-urile,deci aici sunt chiar disperata,si nu stiu cum sa procedez.Va rog mult spune-ti-mi cum ati procedat voi.
Va pup cu mult drag pe toate si pe copilasii vostri frumosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Felicitari Minnie! Sa iti traiasca puiuta!
Cat despre plasamentul de urgenta stiu ca e prevazut in OU 148, adica eu stiu ca ai beneficia de CIC. Sa te interesezi pe la directia de munca...

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minnie spune:

Mulumesc mult Aissa.Intre timp am gasit aici pe DC,dar scrie doar de pl simplu.Acum am sa ma interesez, sper sa fie bine.Mi-e gindul doar la ea.Aissa spune-mi te rog ,ca eu ma simt vinovata ca nu stau mai mult cu ea ,tu de cate ori mergeai la ea pe zisi cat stateai caci stiu ca si Ale era in maternitate..Nici nu vreau sa par circotasa ,e doar sectie de NN,si stii ca nu e recomandat sa inntre atata lume din afara.Dar eu ma simt vinovata ca stau aici acasa si ea acolo.Of e tare grea asteptarea si mai ales rezultatul testelor de vineri.
Va pup,Minnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaipopescu spune:

Aissa, Inapopescu, Daphnyie ,Paris_h, Alexaioana , multumesc mult pentru sfaturi, nu stiu de ce si de unde intelesem eu ca trebuie sa descri in acea motivatie cum am vrea sa arate copilul... in nici un caz nu o sa stam dupa cei de la DPC sa ni-l gaseasca ei, dupa ce am atestatul vom alerga in toate partile si ne vom intinde antenele in toate directiile...simt ca nu mai am rabdare de pe acum dar atunci cand o sa fim atestati?...
...nu suntem pretentiosi, vrem in primul si in primul rand sa fie sanatos si sa fie roman, dar sa ne si placa putin...sa va povestesc ceva...intre Craciun si revelion am fost la casa de copii din Valcea( noi suntem la origini valceni) sa vizitam bebelusii abandonati sa ne facem si noi o idee cat de cat...si acolo am vazut printre putinii copii care erau (toti erau bolnaviori....cu diverse probleme...cei sanatosi erau dati in plasament de sarbatori) o fetita brunetica...cam 6-7 luni, cu ochisorii negri,par buclat si negru...era un zambet toata,frumoasa – frumoasa, vesela... si acum o am in fata ochilor...insa ni s-a spus ca era tigancusa (nu mi-a venit sa cred...atat de dulce si ....)mai era un baietel frumusel, blondut , cuminte , tot cu probleme si el dar parca mai mult m-a atras "zgatia" aia de fetita...micuta de ea a plans cand am plecat....am ramas cu aceeasi parere ca si voi... DA, ei ne aleg pe noi...simti care va fi al tau .

Minnie ,Felicitari! pentru bebelina...ma rog pentru tine sa fie totul bine si sa ne dai vestea ca poti sa o iei acasa...ce frumos ai spus "sunt asa de aproape de a fi MAMA"... numai voi ma faceti sa grabesc si mai mult actele si sa fiu si eu cat mai aproape de a fi mama.
Pupici tuturor bebeilor vostri si voua. Miha.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pe zi Minnie? Mergeam cam o data pe saptamana, Ale era in maternitate dar nu in Bucuresti, noi nu avem masina si nu prea aveam cum sa ajungem mai des. Asa ca am mers numai cand puteam profita de cineva sa ne duca si cand ne puteam "pupa" programele. A fost greu dar adevarul e ca nici nu puteam face mare lucru acolo. Salonul era mic, de nou nascuti si abia-abia puteam sta cateva minute, nici nu mi se parea normal sa stam noi de afara cu bebelusii nou nascuti. Duceam pampersii ca altceva nu imi primeau dar pe pachetul dus de noi scriau numele ei, o luam un pic in brate (asa cum am zis noi am vazut-o numai dormind) si plecam.... Asa ca nu e un capat de tara, va veti revansa pentru timpul asta cand va veni acasa. Cel mai nasol a fost la noi in saptamana dinainte de a o lua, cam asa cum sunteti voi acum, ca am pregatit in camera, instalasem patutul, calcasem rufele si dormeam cu un pat gol in camera....
Dar mai ai putin, nu te mai gandi, multumeste lui Dumnezeu ca ai gasit-o si ca nu ai pierdut prea mult din viata ei!

OU 148 zice:
Art. 5. - (1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.

(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care au adoptat copilul, carora li s-a incredintat copilul în vederea adoptiei sau care au copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si persoana care a fost numită tutore.

(3) În situatia persoanelor prevăzute la alin. (2), acordarea drepturilor prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2, se face tinându-se seama de 12 luni anterioare datei de la care, după caz, s-a aprobat adoptia, a fost făcută încredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela.

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Stefanut, Andrei, va urez LA MULTI ANI, sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va bucurati amindoi ca aveti niste parinti care va iubesc asa de mult.

Silvia_pui , Ina, sa va traiasca puii si sa fiti fericiti alaturi de ei.
Dumnezeu sa va ocroteasca si pe voi si pe puiutii vostri.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns o mamica fericita spune:

Fetelor cand citesc ce temeri aveti am inceput sa zambesc fara sa vreau. mi se pare atat de indepartata perioada in care si eu aveam aceleasi intrebari si indoieli . important este ca aveti sufletul deschis, ca va doriti sa fiti mamici, restul va veni de la sine. veti sti ca este al vostru cu siguranta.

Lorelei si

PS! eu am intrat in CIC cu hotararea de plasament de urgenta si nu a fost nici o problema (am dus o copie dupa hotarare la servici si am facut cerere)

Mergi la inceput