Proiect - Plante medicinale
va rog frumos sa ma ajutati sa-i fac tema lu' fiu-miu.
are un proiect despre plante medicinale, si tre' sa se prezinte cu cat mai multe raspunsuri la un chestionar simplu.
daca puteti pierde un pic de timp, va raman vesnic si de-a pururi recunascatoare.
1. credeti ca terapia prin plante medicinale va castiga teren pe viitor?
2. folositi plante medicinale pt prevenirea si tratarea diverselor boli? si daca da, care-s cele mai uzuale?
3. cum le procurati?
4. care credeti ca sunt avantajele medicamentelor obtinute din plante medicinale in comparatie cu medicamentele artificiale obtinute prin sinteza chimica .
va multumesc anticipat.
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Raspunsuri
yank spune:
1.Da
2.Da.Nu sint uzuale,sint chinezesti si au niste nume greu de retinut
3.Le cumpar
4.Isi fac efectul mai greu decit cele sintetice dar sint asa multe efecte secundare si contraindicatii
Imi esti datoare,sa nu uiti!Eu sigur nu o sa uit
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
copiloi spune:
1. Nu, nu cred....desi la propaganda actuala, care se face in Romania, plantele medicinale castiga teren, dar pe termen lung, cred ca tendinta va fi aceeasi cu cea din Occident.
2. Folosesc, din cand in cand, galbenele si musetel.
3. Le cumpar
4. Avantaje: sunt naturale si, in general, nu au contraindicatii. Totusi, sunt un produs organic!
Alina
aschiutza spune:
1. Da, cred.
2. Folosesc cu succes musetelul, radacina de lemn dulce si menta sub forma de ceai pt bolile de stomac.
3. De la farmacii/drogherii.
4. Produsele naturale au un risc mai scazut sa dea intolerante si sa nu fie acceptate de organism (cel putin in cazul meu).
---------------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Sabina spune:
1.da
2. da. galbenele, sunatoare, musetel, menta, tei, coada soricelului, codite de cirese,arnica
3.le cumpar, le adun(cozile de cirese si galbenelele)
4.nu ma pronunt dpodv medical, dar dpdv psihic imi dau senzatia ca nu ma intoxic, de f multe ori functioneaza destul de rapid
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
vikinga spune:
1.nu cred. raportul dintre cele doua va ramine oarecum constant.2.pt mine nu, doar pt copil in cazul problemelor de sanatate minore:tuse(sirop din plante). Sau inafara uzului terpeutic tot pt copil iau gel de dus, creme de corp din plante.3.numai din farmacii.4.mai putin toxice.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
AC spune:
1. Da, cred ca se va reveni la multe modalitati banale de tratament cu plante medicinale.
2. Da si pentru mine si pentru copii. Pai la mine: ceai de sunatoare pentru coborarea tensiunii, ceai de salvie pentru intreruperea lacttiei, ceai de chimen si anason pentru mentinerea lactatiei. Unguent cu tataneasa pentru henoroizii de dupa nasterea naturala. La ei ceai de menta pentru diaree, ceai de musetel cu sunatoare pentru eczeme, dermatite. Arnica contra vanatailor. Patlagina pentru rani care colecteaza. Sirop de ceapa rosie contra tusei.
Ceai de "cranberries" (nu stiu cum le zice in romana... contra infectiilor urinare.
3. le cumpar sau mama aduna plantele de la tara.
4. Nu sunt un produs de sinteza, deci au un grad de toxicitate mai scazut. Dar pot avea si contraidicatii putin cunoscute... gen dai un ceai de sunatoare cuiva cu tensiune oscilanta si il adormi.
Andreea si galusca si brotacelul
Adela99 spune:
1. periodic (ca si pana acum) ... dupa cate o stire cu nush ce medicament cancerigen, dam fugutza la plafar ... apoi uitam ... mai dam o raita, si tot asa ... da' cred ca sunt si persoane care intai incearca plante medicinale sau chiar si combinatie ... io is la cei cu plantele (mai mult preventiv)
2. cum am zis, mai mult preventiv, acum is la capitolul regenerare :-) si folosesc un set de sapte ... ii zice www.bioteket.se/" target="_blank">bioteket... altfel am aproape intotdeauna in casa ceai de musetel, de papadie si biterul suedez ... da' nu le folosesc prea des ... plus vitamine si minerale ... plus ca ma apuca destul de des faza cu dietele ... de la infrumusetare la intinerire si mai stiu io ce :-)... aaa, si sa nu uit cremele de fata, de corp si alte alea care tot de la plafar le cumpar ... adusco, chiar si pentru durerea de cap tot de acolo cumpar, ceai de www.yrttitarha.com/kanta/sitruunamelissa/kuva.jpg" target="_blank">citronmeliss... - iar nu stiu cum ii zice pe romaneste :-(
3. de la plafarul local
4. grad de toxicitate scazut (sper)
edit ca uitai : bafta lu' Tudor
Irimell spune:
1. Sint convinsa. In Asia in general, medicina chineza si cea ayurvedica au mare trecere si rezultate pe masura.
2. Da. Sint atit de multe ca nici nu am cum sa le enumar (folosesc si ceaiuri si pastile din plante). Dar am un caz recent: yucca, turmeric (curcuma longa) si ulei de peste pentru efect antiinflamator. A dat rezultate in 5 luni de tratament, acolo unde doctorii sugerau operatie.
3. Farmacii.
4. Absenta efectelor nocive.
Succes la proiect!
flori cele "Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea invat de la fiece trecator." R. W. Emerson
Maria I spune:
1. Sper. Acu' cred ca depinde si de tara, de obisnuintele oamenilor de prin zona, de reclama (subliminala) pt medicamentele alopate... Ehe, aici putem deschide un subiect separat...
2. Folosesc o gramada de plante, atat pt prevenire, cat si pt tratare. Nu pot sa fac o lista, ca as sta aici pana diseara.
3. Mi le-am adus de-acasa, dupa ce le-am strans de pe la diverse farmacii si plafare. De curand am descoperit si aici o bijuterie de magazin cu produse naturiste.
4. Si-or face ele efectul in timp ceva mai lung, da' macar stiu ca nu ma otravesc (trag si eu nadejdea)
Tinem pumnii pt Tudor
Oana_B spune:
1. Da
2. Da, din cele mai cunoscute pentru ca nu am cunostinte aprofundate despre medicina naturista, beau ceai de musetel, tei, urzica, galbenele.
3. le cumpar
4. avantaj este ca sunt naturale, dezavantaj este ca isi fac efectul mai greu si o atentionare trebuie administrate cu atentie ca au si ele efecte adverse si in cantintati mari pot fi toxice, de exemplu vascul si branca ursului care amandoua au efect hipotensiv.
Oana_B